[]

Macbook pro adaptör ucu yanması

Merhaba arkadaşlar,

Macbook pro laptopumun priz kısmı biraz yandı, yenilerine baktığımda 50 dolardan başlıyor. Bu mereti toptan mi değiştirmek gerekiyor yoksa sadece uç kısmının orjinalini bulabilir miyim? Elektrikte sorun yaşadım, sigorta attı. Prizden ateş çıkınca ucu çıkardım ama sanırım olan oldu. Denemeye de korkuyorum. Yardımcı olan varsa sevinirim.


 
ben kullanırdım. uzatma kullanıyorsan direkt prize tak veya uzatmayı değiştir. direkt prizde kullanıyorsan başka prizde dene.
sorumluluk kabul etmem ama ben olsam böyle yapardım.

  • sutlu nescafe  (27.08.18 21:46:33) 
ilk attığınız resimdeki yerden cızırtı geliyor mu elektrikteyken?


  • false pretension  (27.08.18 21:57:30) 
Hiç denemedim, çıkardıktan sonra. Laptopun bozulma ihtimaline karşı. Denemeli miyim?


  • megasalexandros  (27.08.18 22:02:28) 
Konut sigortalı ise, poliçede elektriksel hasarlar veya taşınabilir elektronik cihaz teminatı varsa sigortan karşılayabilir.


  • Delay Fuze  (27.08.18 22:13:12) 
Bence adaptörünüzde bir problem yok, kullandığınız priz ya da çoklu fişte bir temassızlık olmuş ve ark yapmış.

Başka bir prizde deneyin çalışacaktır, çok korkuyorsanız bir elektrikçi elektronikçiye gidip adaptörü prize takmasını ve çıkışlarını ölçü aleti ile ölçmesini isteyebilirsiniz.

Bir arkadaşınızda ölçü aleti varsa o da olabilir.

Korkmayın bence takın prize.
  • John Bloor  (28.08.18 10:52:53) 
John Bloor + 1.

Ark atmış. Sadece kablo ve fiş kısmı N11'de var.
  • talasas  (28.08.18 13:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.