[]

Yurtdisindaki okullara basvuru yapmak

Ozellikle doktora icin soruyorum ilk once calismalarini takip ettigim kisilere mi yazmaliyim yoksa mesela bolum baskani gibi birine mi?
Ve ilk nasil bir mail atmaliyim? Kendimi tanitip, basvurabilir miyim mi demeliyim? Ya da niyet mektuplari olsun sinav sonuclari olsun hepsini maile eklemeli miyim?
Kendi bursum var. Bunu en basta yazayim mi?
Bu islerin yolu yordami nedir a dostlar?

 
Ülkeye göre değişir. Almanya için doğrudan hocaya mesaj atın, bursunuzu mutlaka belirtin, bir niyet/başvuru mektubu taslağı hazırlayın ve her şeyi maile ekleyin. Umarım olumlu dönüşler alırsınız. Bol şans. İyi çalışmalar.


  • but that was just a dream  (19.08.18 23:47:20) 
hangi ulkeye basvuracaksiniz?


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (20.08.18 02:21:52) 
abd'de hocalara mail atma dönemi kapanalı 45 yıl oluyor. her üniversitenin online application sistemi var, oradan yüklüyorsun tüm belgelerini, referans verecek hocaların da genelde mailini yazacağın bir sekme olur sistemde, o hocalara bir e-mail gider referanslarını yükleyebilecekleri. çalışmak istediğin hocalara mail atabilirsin yine tabii ama dönüş olma ihtimalinin çok düşük olduğunu bil.

avrupa'da şu anda master yapıyorum, onlarda da sistem böyleydi ama hepsini bilemem.
  • slhmlr  (20.08.18 09:28:23) 
amerika ve kanada’da hocalara dogrudan mail atabilirsin.
ozellikle turk hocalar %80 cevap donuyor. ancak mailde lafi uzatma, kisa bir metin arti ekte bir sayfalik bir cv.
ote yandan cok populer hocalardan yanıt gelmeyebilir. ama şöyle düşün: ne kaybedersin.

buna ilaveten niyet mektubunu hicbir hoca okumaz. resmi basvurulari bile okumuyorlar. hocanın maili okumak için en fazla 1 dakikası var, buna göre bir mail hazırla.

kendi bursun varsa daha da rahat. bunu mutlaka belirt. hatta mailin basinda belirt, cunku abd’de funding cok ama cok onemli.
  • cedex  (20.08.18 09:43:47) 
yurtdisi icin direk ilgilendigin prof ile kontaga gec.ders notlarini falan ilk etapta bence eklemene gerek yok. email atip sonra telefon ile follow-up yapmak lazim zira bu adamlara bazen gunde yuzlerce email geliyor, senin attigin arada kaynayabilir.


  • cooperr  (23.08.18 16:35:14 ~ 16:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.