[]

Online oyunlarda türk olduğunuzu söylediğinizde

10-15 sene önce hiç duymadığınız tepkileri hakaretleri vs siz de duyuyor musunuz? Sadece oyun olarak belirtmemin sebebi bir rekabet ortamının olması ve bunun yarattığı sinirle yabancı insanın içindekini size tam dökmesi. Ben şöyle şeyler duyuyorum: islamist terrorist, allahuakbarrr, ısis soldier, bomber vs. Eskiden kebab head, camel falan derlerdi. Siz de böyle bi değişim hissediyo musunuz?




 
bence bunun türlükle alakası yok, yeni nesil gamer'lar ofansif mizah yapıyor. zaten artık herkes trol, herkes provokatif. vejetaryen ya da gey olduğunu ima et, onla da alay ederler. yani sonuç olarak hangi milletten olursan ol kesin ırkçı bir şaka gelecektir. bir ara da remove kebab furyası vardı. internetin bu denli içindeysen bu mizahla eğlenmen, hatta senin de yapman lazım. tadı öyle çıkıyor.


  • sir gawain  (17.08.18 10:45:25 ~ 10:59:54) 
hissetmiyorum. competitive gaming ortamı zaten hep toxicti. yine öyle. bununla eğlen. techies alıp allahu ackbar diye bağır ulti atmadan önce.


  • idonthaveatvset  (17.08.18 10:55:25) 
Competitive oynamaya son 2 yılda başladım ondan önce chill out mmorpg takılıyordum hep ve 10 sene önce de kötü bir şey demiyordu insanlar çok net hatırlıyorum.
Aslında düşündüm de şu anda da ırkçı bi söylemle karşılaşmıyorum pek. Bazen insanlar şakayla karışık bir şeyler söylüyor orada internet var mı orada kadınlar internet kullanabiliyor mu tarzında ama konu hep dönüp dolaşıp yemeklere ve döneri ne kadar sevdiklerine geliyor :)

  • nolmus yani  (17.08.18 12:07:03) 
çoğu zaman, online oyun oynayanların IQ seviyeleri birey bazında değerlendirildiğinde, 3 haneli basamaklara ulaşamıyor görebildiğim kadarıyla...
onunla ilgili bir mevzu bu.

  • pangea  (17.08.18 14:11:32 ~ 14:11:56) 
Diğer arkadaşlara da katılmıyorum sana da katılmıyorum. Çekilin.
13-15 yaşlarında, tükürük saçarak konuşan çoluk çocuk tayfayı ciddiye almıyorum. Atıyorum 20li yaşlarında, kafasının çalıştığı belli olan insanların tepkilerini düşününce bence şöyle bir değişim var, artık insanlar türke denk gelince "ha öyle mi, anladım" tarzı bir şeye giriyorlar.
Yani hani "TERÖRÖST HAHAHA BOMBAÇİİİ" ya da "İŞE DEVEYLEN Mİ GİDİYONUZ LÖLLL" falan tayfasını boşverin zaten. İnsan gibi ingilizce konuşan, iyi kötü belli bir olgunlukta olduğunu düşündüğüm her insan, benim veya bir başkasının türk olduğunu duyunca böyle üzülür gibi bir tepki veriyor bence. Sanki adam "Türk mü?" yazık lan amk" diyormuş gibi bir şey seziyorum oralarda ben.
  • cay koy geliyorum  (17.08.18 14:45:52 ~ 14:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.