[]

Diş eti iltihap yapar mı?

Merhaba

Üst arka azı dişlerim arasında arayüz çürüğü vardı. Iki tarafa komposit dolgu yapıldı geçen hafta ama halen dahi hafif bir iltihap hissiyatı ağzıma geliyor.

Diş hekimi kompozitleri yaparken diş eti de zarar görmüş dedi. Hatta dolgulardan sonra sığır jelatini koydu.

Acaba bu iltihap halen dahi diş eti kaynaklı mıdır? Yoksa dişte halen dahi çürük alanlar mı kaldı gözden kaçan. Bunu çözmek ve diş etini tedavi etmek için antibiyotik mi kullanmak gerek?

Bir de diş eti uzmanına mı gitmeliyim eğer hastaneye başvurursam?

Saygılar

 
sığır jelatini neden koymuş pek anlamadım. eğer dolgular dişetine değmekteyse iltihap yapabilir. dişte çürükten dolayı iltihap olursa zaten kendini dişetinden akıtır. bir fakülte hastanesine gidin bence en objektif değerlendirmeyi onlar yapar.


  • neverlose  (11.08.18 22:45:51) 
çabuk iyileşsin diş eti diye koydu. ben de pek anlamadım doğrusu.

oyle çok ağır değil ama diş arası fırçasını diş arasına koyup çıkardığımda ve kokladığımda iltihap kokusu geliyor. diş etindeki iltihap mı buraya akıyor yoksa dişte mi çürük var anlayamadım. dişte herhangi bir ağrı yok. zaten yakın zamanda tedavi yapıldı ama bu iltihap meselesi canımı sıkıyor.
  • Mehmet Ersoz  (11.08.18 22:50:20) 
Diş eti iltihap yapar. Birkaç hastalık var böyle, birine ben de küçükken yakalanmıştım, yıllar sürdü diyebilirim etlerin şeklinin düzelmesi. Oldukça hayat kalitesini etkiliyor diş eti iltihabı, zor hastalıklar ama tedavisi de bir o kadar kolay. Kesinlikle bir diş eti uzmanına, bulamazsan tedavini yapan doktor harici bir doktora görün derim.

Diş etinin renginde, şeklinde (küçülme büyüme) değişme var mı?
  • taqster  (12.08.18 00:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.