[]

Araç almak ve aylık masrafı

1- Öncelikle yaşım 28 ve gerçekten hala araç kullanmayı beceremediğim için çok utanıyorum .

2- Arabalardan da hiç anlamam.Bir şekilde kazıklanmadan almam gerekiyor.

3- Artık bir yere giderken otobüs ile gitmek gerçekten eziyet.Yaş da 28 olunca biraz da istanbulda para kazanmanın sembölü araç olduğuna inanıyorum.

4- Bütçe olarak çok ayırmayı düşünmüyorum çünkü ilk aracım olucak ve otomatik vites almayı düşünüyorum.Max 40 50 bin düşünüyorum.

5- Oldukça yakıt cimrisi olması gerektiğine inanıyorum. Gerekirse LPGde olur . Bu iş için aylık bütçem max 1000 TL olmalı .(Kasko-vergi yakıt vb masraflar dahil )

6- Ne araç tavsiye ediyorsunuz ? Nasıl öğrenirim ve 2.el alacağım için nelere dikkat etmeliyim ?

 
1- araç kullanmak yada ehliyet sahibi olmak bir zorunluluk ama utanmana gerek yok.

2- yakınında sana yol gösterecek birileri yoksa illaki kazıklanacaksın. tecrübe ettikçe bu olay bitecek. sanayi insanı kazıklamayı sever. servisler de dahil.

3- araba sahibi olmak para kazanmanın sembolü değildir. para kazandığını göstermek istiyorsan daha farklı yollar var bana göre.

4- güzel bütçe. ilk araç için iyi bir bütçe.

5- Bence ilk aracın benzinli olmalı. LPG işine girme. Sonradan dizel yada LPG'ye geçersin. Araba sürmeyi ve arabana bakmayı benzinli araçta öğren. 1600 cc hacimli motor üstüne çıkmadıkça fazla vergi vermezsin. Arabanın yaşına göre de farklılık gösterebilir. Kasko da aynı şekilde.

6- Klasik olacak. Polo (dsg sorunundan dolayı ikilemdeyim) yada Clio öneriyorum. Aracı aldıktan sonra sürüş dersi alabilirsin.

2.el araç alırken sana yardımı dokunacak birisiyle almalısın.
  • false pretension  (11.08.18 21:50:09 ~ 21:54:24) 
Duz vites alacaksin, nokta. Istanbulda yasiyorsan pm at yardimci olurum elimden geldigince.


  • müptezel dostoyevski  (11.08.18 22:15:38) 
Lpg olmasın. Al sat yapmayı seven biri yanında olsun alırken ve ekspertiz de yaptır.


  • retiredcolonel  (11.08.18 22:26:16) 
cook ucuz bisey al, ilk aracin ve park ederken falan kesin surter vurur cizersin, icin rahat olacak ve acemilik atacak modellere bak, sonra ne alacagini da anlamis olursun, sakin parani 50 binlik bir araca gomme.


  • dear winter  (11.08.18 23:02:20) 
Son 1 aydır eski model premium araçlardan yeni model düşük model araçlara herşeyi araştırdım 42-52 bin arası otomobillerde. Sanırım şu anda en mantıklı model 2011-2013 model arası Clio. Çünkü o paraya göre nispeten yeni ve içi dolu bir araba. İçi dolu derken özellikle acemi sürücüler için önemli olduğunu düşündüğüm park sensörleri, seyir halindeyken kontrollerini kolay yapabileceğin tuş/ekran tasarımı, kullanılan fren, süspensiyon vb parçaların kalitesi olarak bakıyorum. Güvenlik seviyesi, kullanılan malzemenin sınıfı vb konuları da araştırmıştım oturup. Baya az yakıyor 0.9 benzinli motoru ve daha büyük 1.2 motordan daha ekonomik olmasının yanında performansı da daha yüksek. Şimdiye kadar kullanıcı yorumları büyük oranda olumlu. Parçaları da ucuz. Vergisi en düşük seviyede, kaskosunu bilmiyorum. Tabi otomatik istediğinde 53 bin liralara çıkıyor fiyatlar.

Otomatik olsun ve 50'nin altında olsun dersen arada sırada Peugeot 208'ler oluyor o fiyata. Yakıt tüketimi, parça fiyatları ve performans olarak Clio'ya yakın.

Bence istanbul'da acemi birinin sedan alması boşuna dert tasa. En iyisi bu araçlardan başlamak.

Kazıklanma konusu korkutucu evet, ama çevremdekiler Otorapor'u çok övüyor. Hani arabadan anlamayan biri 200-300 verip buraya götürdüğünde normalde zor görülecek sorunları hasar geçmişini önüne döküyorlar en azından.

Bu arada ben yarın alacağım derken vazgeçtim şimdilik bir arabaya o kadar para vermekten. Piyasa malum. Tamam araba fiyatları da artıyor (clio için 1.5 ayda fiyatlar 47'lerden 50'lere çıktı) ama para daha hızlı değerleniyor. Bazen 27 bin lira civarına 307 falan alsam hem az para versem hem de sürttüm çarptım derdi daha az olsa diye düşünüyorum.
  • taqster  (12.08.18 00:18:37 ~ 00:19:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.