[]

şu duruma birşey deniyordu ama aklıma gelmiyor

mesela sözlükte bir başlık var.

adam borç takıp yurtdışına kaçmış. ben de adamın yaptığının yanlış olduğunu savunuyorum, cimere şikayet edilmelidir gibisinden birşey yazdım.

sonra birisi mesaj attı: "büyük hırsızlıklar için de aynısını yaptın mı?"

bu mesaj atan kişinin yaptığı şeye ne deniyordu? yabancı bir kelimeydi. (cümle de olabilir)

gece gece aklıma takıldı

 
Sizinkine işgüzarlık onunkine whataboutism deniyor.


  • Ufuk  (04.08.18 01:04:49) 
  • diabolus79  (04.08.18 01:05:19) 
Konudan bağımsız kredi çekip, kredi kartlarından para çekip yurtdışına giden birisini cimer'e neden şikayet ediyorsunuz? Bu suç mu? Hayır değil.

Zamanı gediğinde bu paraları ödemez ise zaten kanuni olarak alacaklı olanlar gereğini yaparlar.
  • ihanet kac kisilik  (04.08.18 01:07:08 ~ 01:09:33) 
yurtdışına giden değil göçme (kaçma) olacak o :)


  • false pretension  (04.08.18 01:08:57) 
inglizcesi "whataboutism"


  • idonthaveatvset  (04.08.18 07:58:46) 
Şu herifin yaptığı şeyi savunanlar var şaka lan yemin ediyorum şu ülkeye karşı umudum kalmadı. Bir yerden borcu takip hırsızlığı haklı gören kendini bilmez cahil ve kansız bir kesim var.


  • false pretension  (04.08.18 13:06:45) 
aradigin sey whataboutism, ad hominem karsilamaz.

bir tarafi savundugum icin falan demiyorum ama dusunen biri olarak farkli fikirlerin nereden ciktigini da en azindan kafanda eglendirmekte fayda var.

mesela mahalledeki her eve girip butun daireleri soyan butun hayat birikimlerini calan adamin evine hirsiz girip bir ekmek calsa ilk hirsiz icin uzulur musun? ekmek calana kizar misin? o da hirsizlik sonucta. kizabilirsin tabii... kizmayabilirsin de, bilmiyorum.

bazi kisiler bankalari ve genel olarak bankacilik sistemini, kredi uzerinden donen dunya ekonomik sistemini, ultra zengin kisilerin dunyanin geri kalan kismini somurmesi olarak goruyor. yani her eve giren hirsiz olarak goruyor. bir bankadan uc bes binlira tirtiklamak, ekmek calmak bile degil onlar icin. o yuzden boyle bir davranisi destekleyecek kisiler bulabilirsin.

ben destekliyorum veya desteklemiyorum demiyorum, sadece bunu destekleyenlerin bir kisminin boyle bir dusunce yapisi var ve kendi perspektiflerinden tutarli bir durus. sen desteklersin desteklemezsin tabii - hirsizligin her turlusunun, kime yapilirsa yapilsin ve ne sebeple yapilirsa yapilsin yanlis oldugunu dusunen insanlar da var ve onlar da kendi ahlak / moral cercevelerinden bakildiginda tutarlilar.
  • robokot  (04.08.18 13:22:24 ~ 13:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.