[]

Apartman kapısından eve internet kablosu çektirmek

Bu olayları pek anlamadım. Eski evimde telefon hattına direkt modemi takmıştım, olmuştu.

Şimdi yeni evimde ttnet olmayan bir iss'ye başvuru yaptım. Dediler ki: "biz birkaç gün içinde apartman kapısına kadar kablo çekeceğiz, daireye kablo çektirme işi sizde." Ben de tamam dedim.

Fakat bizim dairenin içinde bir tane telefon jack'i var. Kablosunu takip ettim, daire kapısından dışarı çıkıyor, diğer dairelerinkiyle birleşiyor. Sonra da apartmandan dışarı çıkıp, apartman kapısının önündeki kabloları darmadağın olmuş bir kutuya gidiyor. Tabii oradaki kablolardan hangisinin bana ait olduğunu anlamak güç.

Bu iss'nin kapıya çekeceği kutuya ben dışarıdaki o darmadağın kutudan kendi kablomu çıkarıp taksam olmaz mı? Kendi kablomu nasıl bulacağım?

Bir de evin içinde priz gibi üç delikli telefon girişi var. Niye o varken apartmanın içinde bunca kablo çekmişler?

sevgiler

 
elektrikçiler çekiyor 100 liraya falan, anlamıyorsanız yaptırtabilirsiniz.


  • veritaslibertas  (03.08.18 18:28:52) 
Kabloyu işlemiyorlar, ankastreye kadar getirip bırakıyorlar, kucuk aletin adı krone, kendin yapmak istersen iki seçeneğin var. biri pahalı ve gereksiz olan; m.banggood.com bundan alıp ankastreden kabloyu bulmak networkcu değilsen bi daha kullanmazsin, ikinci ucuz olan bir voltmetre alıp evdeki modem hattını kısa devre yaparak ankastrede gezerek bulabilirsin. Ama uğraşma elektrikçi yapsın


  • mirty  (03.08.18 18:49:24) 
Bana ttnet aynısını yaptı.Apartmandaki kutuya getirdikleri kabloya adımı yazıp etiketlemişler.Bizim ankastre de dağlnık,zaten ordan sinyal zayıf geliyodu eskiden.Ben de elektrikçiden modem kablosu aldım,bi tarafına jak taktırdım,açık olan ucu ankastrenin ordaki ttnetin adımı yazdığı kabloya bağladım.Kabloyu camdan sarkıttım,3.kattan.Jacklı tarafı da modeme taktım,sorunsuz kullanıyorum.


  • arenas  (03.08.18 19:18:56) 
Renklerden ayırabilirsin evine gelen çiftli kablonun dışındaki plastik rengi turuncu maviyse mesela aşağıda da o rengi ara.


  • goodman  (03.08.18 21:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.