[]

Ödünç araba yüzünden arada kalmak

Merhabalar,

Memlekete gidince arkadaşın arabasını ödünç aldık. Küçük bir ilçe zaten araba kiralayacak ortam yoktu, gerek de kalmaz diye düşünmüştük. Bu durum kendisinin istanbul tatillerinde bizden araba istemesine sebep oldu.

Bu sefer 4 gün diye aldı, 1 hafta oldu ses çıkmadı. Tamam bize lazım olmaz kullan dedik de insan bir arayıp sormaz mı işim uzadı sıkıntı yok değil mi falan diye.

Eşimin de hamile olduğunu biliyor bu arada. Aramış akşama arabayı getirecek sizi de görmüş oluruz diyor. Eşim midesi bulanıyor her şeyden, elini bir şeye süremiyor. Üstüne bir de onları bırakmam gerekecek geri.

Kırmak da istemediğim, sevdiğim bir arkadaşım ama eşimle de sorun yaşıyoruz bu konuda çünkü o araba emanet vermeye karşı.

Siz arabanızı emanet veriyor musunuz? Bu durumdan nasıl çıkabilirim sizce?

 
eksisozluk.com

hala emanet araba vermeyi düşünüyor musun?
  • mrjones  (03.08.18 10:42:24 ~ 10:42:37) 
Araba kiralayamayacağım bir yerde arkadaşınkini almak durumunda kaldım, şimdi istanbul’dasın kardeşim git bir yerden kirala diyemiyorum.


  • cevahir  (03.08.18 10:45:55) 
Bunun tek çözümü durumu net bir şekilde ifade etmek. Kırıcı konuşmanıza gerek yok ama net olun.

Ek: Kitap dahi ödünç vermekten imtina ediyorum.
  • monogram  (03.08.18 10:51:43) 
Araba emanet verilmez de alınmaz da. Verip düşman olmaktansa vermeyip düşman olmayı tercih ederim. Araba, avrat, silah üçlemesiyle cevabımı sonlandırıyorum.


  • datnet  (03.08.18 10:59:21) 
Arabam yok. Ama başkasının arabasını ödünç almaktan bile uzak dururum. Vereceğimi de sanmıyorum. Sizin durumda arkadaşınızın 4 gün diye alıp ses seda çıkmadan 1 haftadır kullanıyor olması. Bence ses çıkarmayın yakın arkadaşsanız bozulmasın. Bir daha böyle bir şey isterse o zaman bir bahane uydurursunuz vermezsiniz.


  • thewhitewolf  (03.08.18 11:01:36) 
Bu ilk ve son olsun. Bir daha ne alın ne verin.


  • a darkness coming  (03.08.18 11:07:25) 
ne gerek var ki? ne araba emanet alınmalı ne de verilmeli. istanbul gibi bi yerde iyi güveniyorsunuz yani.


  • elorelia  (03.08.18 11:16:25) 
siz de almayın , ödünç araba da vermeyin.


  • mysql34  (03.08.18 11:18:49) 
Ya sonucta sizde almissiniz o imkani vermissiniz karsiya. Ben seninkini kullandim sen benimkini kullanma olmaz.


  • dedim dedim de kime dedim  (03.08.18 11:30:21) 
Benim de bazı kişilere hayır diyememe hastalığım olduğu için veriyorum, son 1 haftada şehir dışından gelen arkadaşıma 4-5 kere verdim arabamı, gün boyu onda kalıyor araba, kemer takmıyor, kasislerden hızlı geçiyor, kırmızıda geçiyor hatta.

Eşiyle işleri olduğu için verdim ama o her fırsatta istemeye başladı, tek başına süreceği zaman bile istiyor.
Ben 27 yaşıma kadar toplu taşıma kullandım, kimseden araç istemedim ama bazi insanlar çok rahat. Anlamiyorum.
  • dapda  (03.08.18 11:35:48) 
Olm şu sosyal konularda kadınları dinlemeyi bir öğrenemediniz gitti. Bırakın bu konularda kararları kadınlara, biliyorlar işte doğruyu.

Araba emanet almaktansa, 18 saat yolu kendi arabamla gitmeyi tercih ederim. Araba emanet alınmaz, verilmez. Arabanı al, arkadaşını bırakma, uğurla gönder.
  • babilbaligi  (03.08.18 11:55:42) 
Eşi hamile birinden araba ödünç istemek düşüncesizlik zaten.
O adamdan hayır gelmez.

Süre uzayınca haber vermeli miydi? Mutlaka.

Genel olarak araba zorda kalınmayınca (keyif için) ödünç alınmamalı veya verilmemeli diye düşünüyorum.
O kadar ihtiyacı varsa zahmet edip araba alsın. Borca harca girip, aldıktan sonra da fedakarlıklar yapıp vergisini bakımını parçasını ödeyen adam enayi mi?
  • burfak  (03.08.18 12:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.