[]

çocuk güneşlenir mi

hanim aklina girmişler cocuk guneslensin diye, d vitamani var güneşte demisler ama benim kiz 1 aylık. uzman görüşü lazım. cocuk guneslenir mi? evetse, gunesin hangi vakti uygundir.




 
11-16 arası değil. belki hiç değil.


dtd.
  • qobel  (02.08.18 14:51:30) 
hocam güneşlenme dedikleri öyle eni konu güneşin altında tutmak değil.
parkta markta gezidirin çocuğu :) budur yani.

tabi doktor farklı bir şey dediyse bilemem ama bizim doktor bu şekilde demişti.
bu sıcakta güneşin altında tutulmaz el kadar sabi o kadar süre.
  • teritori  (02.08.18 14:52:08) 
1 aylik? KESINLIKLE hayir. guneslenmek KIMSE icin saglikli degil (gunes temasindan degil guneslenmekten bahsediyorum), mecbursan gunes kremi kullanirsin UV isinlari ve cilt kanserinden korunmak icin. Ancak 1 aylik bebegin cildi gunes kremi icin bile cok hassastir. O da bir opsiyon degil.

Disariyi gorsun ustu basi giyili olsun yeter.

Bebeklerin yetiskinler gibi gunesten asgari korumasi bile yoktur. hanimin sacma sapan kisilerden tavsiye alma durumuna da el atmak lazim. bugun gunes olur yarin aşı yaptirmayacagim der, obur gun baska sacma bir sey. o zehirden hanimi uzak tutmanin yoluna bakmak lazim. anneleri akla mantiga bilime aykiri seylerle birileri bilincli bir sekilde oyle bir manipule ediyorlar ki insanin akli duruyor. bebegi guneslendirmek de boyle fikirlerden biri.
  • robokot  (02.08.18 14:55:40 ~ 14:58:37) 
aşı konusunda duzgun düşünüyor ama iste bu kadin kulturu dedikleri seye gercekten dikkat etmek lazim haklisiniz.


  • semenderr  (02.08.18 15:00:15) 
vitamin problemi de yok cocugun. sadece söylemisler beles d vitamini diye, temelde de hepmizin duydugu guneste d vitamini kemikleri gelistirir fikri sabiti aklina takilmis.


  • semenderr  (02.08.18 15:03:13) 
Cok kücük yahu günese cikarmak icin.


  • chitosan  (02.08.18 15:08:08) 
doktor ne diyorsa onu yapsin.

genelde, sadece anne sutu ile besleniyorsa, bebege ekstra D vitamini takviyesi onerilebilir. mama kullaniyorsa onlarda takviye var zaten.

gunesin D vitamini ile iliskisi dogru, ama bunun anlami guneslenmek degil, koluna bacagina yaz mevsimi giyinikken oturdugu yerden camdan vuran gunes bile bu durumu aktive eder, guneslenmek cok baska bir sey.

Turkiye'deyseniz zaten yaz, her yer gunes. Evde surekli kapali kalmasin. vitamin problemi de yoksa endiselenecek bir sey yok zaten.

cocugu bu yasta gunesten, gunes yanigindan korumalisiniz. d vitamini icin cocugu gunese atmaya gerek yok.
  • robokot  (02.08.18 15:09:03) 
1 aylıkken asla, mümkün değil. 1 yaşını doldurmadan denize de girmemeli. Belki ayaklarını sokabilirsiniz, o kadar.


  • perfectum  (02.08.18 15:09:52) 
sarılık vs bir problemi yoksa 1 aylık bebeği güneşte bekletmeyin. saat 16.00 sonrası ya da 11.00 öncesi hava alırken gördüğü güneş ona yeter.


  • stanley weber  (02.08.18 15:24:54) 
bebekken doktor her gün belirli saatlerde cam arkasından güneş almam gerektiğini söylemiş tabi belirli bir sure boyuncadır sadece bezle kemikler daha iyi gelişiyormuş ki bir sorunumda yokmuş, doktorunuza sorun ne kadar zaman hangi saatlerde olduğunu. uzman görüşü değil tabi sadece yaşanmışlık benimki.


  • eja  (02.08.18 16:53:19) 
Güneş korkunç bir şey. Hem çocukların, hem de büyüklerin uzak durması gerekiyor, sakın ha!


  • fragile lady  (02.08.18 17:31:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.