[]

%6 Kitap Tlif Ücreti Çok Az Değil Mi?

Merhaba,
Uzun zamandır kitabımı yayınlatmak istiyordum. İyi bir yayınevi sonunda döndü. %6 telif ücreti verince şok oldum. İlk kitabım olacak. Kitap yayınlatmak gerçekten çok zor iş. Bir yandan yayınlansın yeter ki diye düşünüyorum bir yandan da verdiğim emekler... Sizce kabul etmeli miyim?



 
merhaba, benim de yazdığım romana sadece bir yayınevi olumlu döndü, %6 bence de çok çok az ama fazlasını teklif edebilecek birileri çıkacağını zannetmiyorum ne yazık ki. Sadece biraz daha zorlayın kulağa garip geliyor ama pazarlıkla ne kadar yukarı çekerseniz orada yapın sözleşmeyi. Çünkü kahir ekseriyeti projeyi okumadan reddediyor, hatta bana olumlu dönen de bir miktar para talep etmişti ilk baskı için. Türkiye'de yayıncılık böyle rezil bir vaziyette maalesef. Sahşi fikrim yasal bir zorunluluk getirilip %10'un altını teklif dahi edememeleridir.


  • firemanjonny  (02.08.18 08:47:51) 
Populer yazarlara yuzde 8 veriyorlar, cogu isimsiz yazara yuzde 4 veya basili kitap veriyorlar. Guzel teklif almissiniz acikcasi. Kitap isinde parayi ne kitabevi,ne yazar, ne dağıtımcı kazaniyor. Sadece yayinevi.


  • a summer day  (02.08.18 09:44:09) 
seslenen kitap veya ekitap benzeri platformlar var. Belki oradan baslanabilir.


  • VIPCH  (02.08.18 10:08:31) 
çok çok düşük. çevirmene bile %7 veriyorlar. yazara %15 civarı vermeleri gerek. bir de ilk etapta belirli bir adet (misal 2000 adet) satılmış gibi peşin para verecekler mi yoksa sadece satıldıkça mı? ikincisiyse daha da kötü. alay eder gibi bir teklif yapmışlar, beklet daha iyi.

bir de sakıncası yoksa hangi yayınevi olduğunu mesajla atar mısın?
  • sir gawain  (02.08.18 10:48:58 ~ 10:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.