[]

Bekletmek yeterince kötü bir özellik mi? Erkekler yanıtlarsa sevinirim.

Bir duyurudan aklıma geldi. Daha önce hiç düşünmemiştim. Şu zamana kadar erkek arkadaşlarımı kah arabanın içinde, kah evde, kah kuaför kapısında ortalama 1 saat süreyle bekletmişimdir. Bunu gerçekten elimde olmadan yapıyorum. Hatta erkek arkadaşım bir gün, 1 senedir şu saçın anında olduğu bir gün görmedim, sen assolist misin bu nedir ya diye bayağı saydırmıştı. Acaba benden soğuma sebepleri arasında bu da gösterilebilir mi :D Ben cidden merak ettim şu an.




 
Ayda yılda bir ise sorun yok. Sürekli ise soğuma sebebi.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (01.08.18 19:55:58) 
Karşıdaki kişi sabırsız ve dakik biri ise soğuma sebebi olabilir. Bende çok beklemişimdir ama soğuma sebebi diyemem. Gerçi ben soğumadım orası ayrı mesele :) Ama bekletmek bazı kızların hoşuna gidiyor.


  • 112 hayat kurtarır  (01.08.18 20:00:15) 
@112 Bir keresinde eski erkek arkadaşım Adana'dan dönüyordu ve bana şey dedi. Ben şimdi havaalanına geldim (Adana'dan bahsediyor), sen hazırlanmaya başla ben gelene kadar ancak hazırlanırsın :D Çok tuhaf hissetmiştim :D asjksjas


  • perfectum  (01.08.18 20:03:41) 
@perfectum aynısını bende yaptım istanbuldan Tekirdağ'a giderken yola çıktığımda hazırlanmasını söylerdim bunu söylememe rağmen gidip yarım saat beklemişliğim vardır :D bir de her seferinde klişe olan çok bekletmedim dimi lafı vardır :)


  • 112 hayat kurtarır  (01.08.18 20:08:52) 
@112 Ama bazen kendimi affettirmek icin sunlardan goturuyordum, yeterince ince dusunceli degil miyim ya? alicjamann.files.wordpress.com


  • perfectum  (01.08.18 20:15:08 ~ 20:15:29) 
@perfectum ahahha kullanan biriyse eğer kendini affettirmek için güzel hediye :D yine düşünüp hediye götürüyormuşsun ben onu da hiç görmedim :D


  • 112 hayat kurtarır  (01.08.18 20:18:17) 
@112 Ben icmiyorum da onun icin almistim 6'li olarak birkac tane. Kiz kabaymis :D


  • perfectum  (01.08.18 20:20:18) 
Ben arkadaşımdan ayrıldım bekletti diye
Valla karşı tarafa değer vermediğini gösterir üzücü bir şey

  • fasulyek  (01.08.18 20:31:18) 
Ben zaten 'bilerek yapıyorum" diyen görmedim/duymadım. Birini bekletip bekletmemek insanın kendi elindedir. Elimde olmadan demek sadece kötü bir bahanedir. İnsan için vakitten daha değerli herhangi bir şey yoktur. Bana göre, ortada bir aksilik olmadığı takdirde, saygısızlıktır.


  • Khalkedon  (01.08.18 20:42:39) 
kız arkadaşlarım hiç bekletmedi, ama çok yakın arkadaşlarımdan biri huy olarak bekletiyordu. Huyunun sebebini de biliyorum ama söylemeyeyim. Neyse biz ona hep yerine göre 1 saat yerine göre yarım saat erken buluşacağımızı söylerdik.

Sevgililer böyle bekletse katlanmazdık, bu bekleten arkadaş bile katlanmazdı : )
  • idexo  (01.08.18 20:51:35) 
Bir beklerim, ikincide takilirim imali esprilerle, ucuncude baslarim soylenmeye, sonra da kendi evimde falan bulusurum.


  • reavelyn  (01.08.18 22:11:14) 
Haklı bir gerekçe yoksa ve/veya en az 1+ saat önceden bilgi verilmiyorsa, birisini 1 saat bekletmek en hafif tabirle terbiyesizliktir. Bugün bu kadar rahat davranan, yarın işi iyice abartır.

1-2 kez anlayışla karşılanmaya çalışılır, üçüncüde ağzının payı verilir.
  • Lethe  (01.08.18 22:18:54) 
3-5 dakika bir şey değil ama düzenli olarak bekletmek terbiyesizliktir. Temelde bir insanın sahip olduğu en değerli şey zamandır. İnsanları bekletmemek, buna göre plan yapmak bir medeniyet göstergesidir. Belki sert çıkıştım ama empati yapmanızı tavsiye ediyorum.


  • denizgonen  (02.08.18 08:07:23) 
Beklemek berbat bir sey de soguma sebebi degil. Bashettigin adami bilemeyecegim ama muhtemelen bekleme olayi degil soguma sebebi onun icin de.


  • stavro  (02.08.18 08:34:18) 
Normalde egoist değil de içten ve "verici" bir kişiliğe sahipsen, güzelliğin için bekletilmek çok dert değil. Ama genel olarak egoist bir karaktersen çok itici. Erkekler genelde bu tarzda konuları sessizce gözler ve seninle ilgili notlar kısmına ekler. Farkında bile olmazsın. Bir gün bir bakmışsın adam kafasında seninle ilişkisini "ciddi" görmemeye başlamış. Ne oldu da bu hale geldik, eskisi gibi değilsin dersin. O da anlatmaz bu detayları.


  • twelfth  (02.08.18 10:17:19) 
Büyük saygısızlık, terbiyesizlik. Kusura bakmayın ama her seferinde sizi bir saat kapıda bekleyen adamlar da zaten bunu hak ediyormuş demek ki.

Bir saat nedir ya hu? Yarım saat bile çok, 15 dk su kaldırır bir süre. Bu bile her seferinde olsa ayıp.
  • John Bloor  (02.08.18 10:42:53) 
Yemin ediyorum bilerek yapmıyorum ya. Bu huyum yüzünden 2 kez uçak kaçırdım, okulda birkaç kez vizelere giremedim. Yapım böyle :(


  • perfectum  (02.08.18 15:07:32) 
elde olmayan sebeplerdense arada bir sorun degil, insanlik hali. olay cikartmam, boyle bir konuda stres yaratip olay cikaracak kisiyi de sevmem. ama insan elde olmayan sebeplerden surekli gec kalamaz zaten.

yani karsindaki kisinin zamanina deger vermedigini belli edersen o kisi ne dusunse haklidir bence.

madem boyle bir kusurun var o zaman proaktif olabilirsin. Genelde gec mi kaliyorsun? Saat 6'da isinin bitecegini mi dusunuyorsun? 6:30'da gel dersin. Eger isin uzarsa karsindakini bekletmemis olursun, uzamazsa bekleyen sen olursun. Madem huy / kusur sende, sorumlulugunu kendin almalisin o zaman. Obur turlu benim anlayacagim "vaktime kiymet vermiyor" olur yani bir saygisizlik olarak gorurum evet.
  • robokot  (02.08.18 15:51:43 ~ 15:53:53) 
ben şu anda soğudum bile. çok fena uyuz olurum beklemeye. ben zamanında hazırlanıyorsam karşımdaki de hazırlanacak o saate uyacak.


  • hononu  (02.08.18 16:00:45) 
İlişkinin başlarındaysa direk soğuyorum.
Hiç ilişkinin devamında bekletilmemişim demek ki bekletenlerden direk ayrılmışım :) ahahah

not:1 sene iyi dayanmış eleman , bira filanda hafifletmez hiç bir şey zamandan daha kıymetli değil.
  • bnmzz  (02.08.18 16:10:15) 
erkek değilim. müsaadenizi alarak yanıtlamak istiyorum.

empati kurunca hemen anlayıveriyor insan bekletilmenin nasıl hissettirdiğini.

yapmayın bence.
sadece erkek arkadaşı değil, arkadaş, aile, iş arkadaşı, evlat. fark etmez.
bekleten insan sorumluluk almayı sevmeyen insan algısı uyandırır bende.
çoğunlukla önce kendini düşünür algısı uyandırır.
ve empati kurma yetisi açısından da soru işaretleri doğurur bende.

erkek de olsam kadın da olsam bu hisler oluşurdu kafamda.
  • whatyougetiswhatyoudid  (02.08.18 17:42:06 ~ 17:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.