[]

Araç tavanı boyası ve paslanma durumu.

Merhaba.
Bir yakınımın 15 yaşında arabası var. Aracın tavanında güneş yanıkları birkaç senedir varmış, lakin aracını yıkadığında fark etmiş ki paslanmalar başlamış.
Arabasını boya yapan bir dükkana götürmüş lakin, boyatırsan bir daha hiç satamazsın, pas olan kısmı rutuş yapalım kapanır, tekrar olursa getirirsin demişler.
Sorum şu şekilde,
paslanmayı durduracak bir yöntem var mı, tek çare boyatmak mıdır?

Sevgilerle.

 
usta doğru söylemiş, kaplama yaptırsa da paslanma devam eder; rötüş tek çare gibi


  • cedex  (30.07.18 16:32:15) 
@cedex
paslanmanın duracağına dair garanti verilmiyormuş. Yetkili servis ile de görüşmüş, onlar da garanti vermiyorlarmış. Tek garantili çözüm boyanmasıymış.
Farklı bir çözüm önerisi var mı diye araştırıyor, ben de yardımcı olabilmek adına yazmak istedim.
Tavanı boyanmadan önce fotoğrafı çekilse, satarken o fotoğrafı gösterse yine mi sıkıntı olur?
  • manco nun hayali  (30.07.18 16:41:25) 
bence boya yaptırma folya kaplat, satarken folyoyu çıkarır öyle satarsın. millet tavanda boya görünce araba taklalı diye almaz. alan çıksa bile çok fiyat kırar.


  • guneyk  (30.07.18 17:17:01) 
@guneyk
Boyatmadan önce fotoğrafı çekilse, satarken yine aynı muamele mi olur?
Folyo olabilir ama paslanma ilerliyormuş ve tavanı delebileceği söylenmiş. haliyle folyo bunu engellemez sanırım değil mi?
@hey corc versene borc
boyası iyi yapılırsa, tekrarlamaz değil mi?
  • manco nun hayali  (30.07.18 17:28:55) 
kardeşim bak millet arabada birşey çıksın da fiyat düşüreyim derdinde. kullanıcı için sorun olmasa bile sana diyecek ki ben satarken sorun yaşarım sen boya parasını da indir bize vs araç başında fiyat kıracaklardır. arabayı bir süre daha (birkaç yıl) kullanmayı düşünüyorsan boyat gitsin. veya komple boyatma lokal yaptır, damalı eşek gibi çirkin olur ama komple boyatırsan çok üzerler seni. çürüme dedikleri gibi macun ve boya ile giderilir başka türlü olmaz.

boyatırsan dediğin gibi mutlaka fotoğraf çektir en azından satarken bir nebze olsun elin rahat olur. nedir araç?
  • guneyk  (30.07.18 17:34:56) 
@guneyk
Araç Opel marka. Opel markasında boya sıkıntısı fazlasıyla oluyormuş.Yakınıma sordum, kendisi aracı satmayı düşünmediğini söyledi. Dediğim gibi 15 yaşında bir araç. Satmayı düşünmediğine göre boyatabilirsin denilmiş ama acil bir durum olur, satmam gerekebilir diye de çekiniyor anladığım kadarıyla.
Pası durdurmanın tek yolu boyanması anladığım kadarıyla. Boya öncesi çekilen fotoğraflar umarım işe yarar alıcı açısından tatminkar olur yani.
  • manco nun hayali  (30.07.18 17:46:56) 
hocam tavanı boyalı diye 24.000 tl. değerindeki aracı 17.500 tl. ye ancak satabildim.
bana da alırken söylenmediği ve expertizde de çıkmadığı için kazığın en genişini yedim.
ilk yorum "takla atmış" oluyor. sen bi fikir edinmişsindir.
  • firemanjonny  (30.07.18 17:53:48) 
@firemanjonny
Geçmiş olsun. Satış sırasında çok zorlandınız mı peki? Yani görmek isteyenler vaz mı geçtiler sıklıkla boyalı oldugu için?

  • manco nun hayali  (30.07.18 17:58:46) 
@manco nun hayali arka arkaya 4 kez sahibinden.com'a ilan verdim, arka arkayada 7 hafta yanılmıyorsam araba pazarına çıkardım, sonunda "lanet olsun tamam yaa" modunda anlaştım alan arkadaşla. arayanlar/gelenler bakıyordu km düşük, dizel, sedan, bakımlı ama değişen çok. yanımda kendi arabası başında olan abi bile çıkıştı bi seferinde, kardeş 2004 araç bu 14 yaşında araba için boya değişen sorup bunlar var diyince de şok oluyorsun, adam ne güzel söylüyor işte sana parasıda ucuz yani, bu yaşta araba bakıp 0 km özellik mi arıyosun demişti. maalesef müşteri konumundaysa memleketimin insanı çok şımarık oluyor. bi kere tavanın t sini duyan arkasını döner, direkler kaput şase sormaz bile. ki bunlar da önemlidir. local boya dersin değişmiş muamelesi yaparlar. şu kadarı nettir artık benim için hatasız araba olsun içinden motorunu sök yine satarsın, çünkü motor tamiri olur ama bi parça işlem gördüyse sabıka kaydı gibi peşini bırakmıyor. Kardeşimde 2011 modeli vardı, çamurluğu sürttü sakın elletme dedim, hasarlı aracı daha kolay sattı, işlem/ değişen yok dedi verdi gitti.


  • firemanjonny  (01.08.18 11:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.