[]

BİOS pilini takıp çıkarsam işe yarar mı? (PC'nin sorunu ne sizce)

Arkadaşlar PC açıldı, bir baktım tarih 2006'ya dönmüş.

Daha sonra PC'yi tamamen kapattım. Sonra power düğmesine basıp açtım. PC normal açıldı açılma sesini falan duydum ama ekran hiç açılmadı.

Sizce BİOS pilinden dolayı mı bu? Pili takıp çıkarsam düzelir mi?

Yoksa "bir akıllı sen misin birader, git saatçiden yeni bir pil al" mı diyeceksiniz?

not: PC 10 yıllık. Benim de elime 2 ay önce geçti. 10 yıl ben kullanmadım yani.

 
@acemi birisi tak yeniden çıkar yazmıştı da burada, oradan aklımda kalmış :(


  • Belchior  (29.07.18 14:28:34) 
acemi nickine uygun bir cevap vermiş.

bios'taki herhangi bir yanlış ayar nedeniyle pc açılamıyorsa bios pilini çıkarıp artı ve eksi kutuplarını bi telle kısa devre yaparsan bios ayarları resetlenir ve bu da bazı sorunlara gayet de çözüm oluyor.

mevcut durumda pc'de ekran kartı varsa sorun onda olabilir yoksa da anakart üzerindeki görüntü aygıtında sorun olabilir ya da şu an alet görüntüyü başka bir porttan vermeye çalışıyor olabilir.

görüntü çıkışlarını sırayla deneyip görüntü gelip gelmediğini kontrol et.
  • washe  (29.07.18 15:05:19) 
eski bilgisayarları baya kullanmıştım. bu gibi durumlarda açılmamalarının biosla ilgisi olabiliyor. açılmayınca pilini çıkarır veya fişleri çıkarır bir süre beklerdim ve sonra açılırdı.


  • Neill  (29.07.18 15:12:37) 
sorunun bios pilinde olduğunu nasıl tespit ettiniz, bence önce sorun nerede onu kesin tespit edin sonra o sorunlu parçaya yönelirsiniz. böyle denemelerle daha işin içinden çıkılmaz hala alır durum.


  • gezegen olan pluton  (29.07.18 15:53:39 ~ 15:54:34) 
birsey soylemek kolay degil. pili cikartman sadece bios ayarlarini sifirlar. eger ayarlarla oynamadiysan sorunun ordan degil zaten.
1-bios ekrani gozukuyor mu?
2-pc acilirken gelen sesler nasil? kisa tek olarak "bip" mi yoksa. uzun veya bir kac kere gelen bir ses mi? o seslerin anlami var ve sorunun ne oldunu soyluyo. rastgele otmuyor.

-pili cikartacaksan guc kablosunu da cekmen lazim. bu sekilde 2-3dk bekle tekrar dene.
-eger kasanin ici cok kirli ise elektrikli supurge ile dusuk devirde tozlari al. harddisk, cdrom, vs takili olan butun kablolari anakarttan cikar. sadece islemcinin fani takili kalsin anakarta. tozlar kisa devre yapmis ve statik elektrik birikmis olabilir.
-eger hharici ekran karti varsa ve dahili ekran karti da varsa muhhtemelen bios reset yediginde dahili ekran karti aktiflesmistir. monitoru dahili ekran kartinin portuna bagla. harici ekran kartini da komple sokebilirsin.
  • crucio  (29.07.18 16:09:30) 
@crucio

Açılmadığı zaman uzun bir şekilde öttü biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip diye.
  • Belchior  (29.07.18 16:59:55) 
uzun bip sorun oldugunu gosterir. ne demek oldugu anakarta gore degisir. genelde RAM hatasi olur ama degisedebilir. anakartin modeline bakip internetten yada kullanma kilavuzundan bakabilirsin ne anlama geldigini.


  • crucio  (29.07.18 19:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.