[]

seri karabasan

merhaba herkese,
çok uzun süre uyku problemi yaşadım. yaşadığım olayların vs etkisi vardır muhakkak ama 10-12 yıl kadar uykuya dalamadım, uzun süre uyuyamadım, sabahladığım çok olmuştur.
bir süredir uykuya dalma sürem daha iyi, uyuma sürem de iyileşti gibi.
ama uykumun hafif olması ve kabus görmem devam ediyor.
(3-7-11 yaşlarında gördüğüm kabusları hala hatırlarım bu arada)
ama son birkaç aydır farklı bir durum var. haftada 2-3 kere yaşıyorum.
seri karabasan durumu söz konusu.
mesela boğulduğumu hissediyorum, sonra uyanıyorum, heh diyorum uyandım; meğer devam ediyormuş hooop bir daha aynı senaryo. artık 4.'de falan diyorum ki tamam bak kapı uyumadan önceki kadar açık, her şey uyumadan önceki gibi, ben iyiyim kendimdeyim vs. ama yine aynı şey oluyor.
artık gerçekten bunaldım.
eşimi sarsıyorum uyansın bana yardım etsin diye, aslında sadece parmağımı zor hareket ettiriyormuşum falan. (uyuduğum yer hep aynı olmayabiliyor, geçtiğimiz haftalarda birkaç arkadaş çadırda kaldık, bana göre çadırı yıkmıştım ama kimsenin ruhu duymamış).
bunu aynı gece 5 kere yaşayınca dayanamamaya başladım. birkaç ay önce 1-2 ile başlamıştı.
şimdi benim psikolog'a mı, psikiyatr'a mı, uyku merkezi'ne mi gitmem gerek?
yaşayan, bilen var mıdır?

 
Uyku merkezine gitmeniz lazım. Çeşitli sebepleri olabilir. Uyku epilepsisi sebep olabiliyor buna. Uyku merkezinde görebiliyorlar. Hiç bir sebebi yoksa ve uzun zamandır varsa organik parasomnia da olabilir, bir yakınıma bu söylendi.


  • veritaslibertas  (26.07.18 15:04:00) 
sirtüstü yatmayin, yan yatin.


  • ayk  (27.07.18 10:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.