[]

yüksek kolestrol

selam ahali,

1,5 ayda 8 kilo verdim. tabii yediklerimi azaltıp, spor yaparak. bunun sonucunda metobolizmada bir sıkıntı var mı diyerekten kan tahlili yaptırdım.

sonuç (git: pbs.twimg.com )

-hamburger tarzı ürünleri haftada 1 defa yiyorum.
-yağlı, hamur işi yemiyorum.
-salata her gün yiyorum, meyve yiyorum.

buna rağmen bu kolestrol normal midir?

düşürmek için ne önerirsiniz? aq devlet hastanesi 3 ay sonrasına gün verdiği için danışmak istedim.

 
Vegan ol spora devam et düşmezse ben et yemeye başlayacağım.


  • bos gezenin bos ustasi  (25.07.18 17:53:25) 
vegan olmana gerek yok. hayvansal gıdaları azalt, özellikle yemekleri tereyağı ile yapıyorsan zeytinyağına geç. bol bol sebze yemeği ye zeytinyağlı, oh mis. her gün kırmızı et yemeye gerek yok sonuçta.


  • 111111  (25.07.18 18:03:03) 
Şekeri bırak, spora devam et. Düşmezse ben şekere başlayacağım :)

Bir de, doktorun daha iyi bilir gerçi de, ayrıca bir kalp-damar hastalığın yoksa dert etme o kolestrolu.
  • oguz altun  (25.07.18 18:50:34) 
teşekkür ederim yanıtlar için.
tereyağını hayatımda toplamda kaç kere kullandım, hatırlamıyorum bile.
şeker de keza. en son ne zaman yedim hatırlamıyorum (ciko pasta vs)

tavuk da mı yasak ya :'(
  • spell of flame  (25.07.18 20:38:32) 
Direkt kolestrol yuksekligi cok da sey degil.
Yani hdl/ldl orani onemli ama bu orani sayisal olarak bilmiyorum.

Aile hekiminize de gidip yorumlamasini isteyebilirsiniz. Benim mesela aileden kolesterolum yuksek ama iyi kolesterol de yuksek diye kimse hicbir sey yapmadi (ailem saglikci, kankalari da saglam doktorlar, oyle diyim)
  • kuehles blondes  (26.07.18 11:40:38) 
Aile hekimi veya dahiliyeciye danışabilirsiniz.

Benim değerlerim de sizinkine yakın (yaş 32). Doktorun dediği bu beslenmeyle alakalı değil, vücudun kendi ürettiği bir şey (ben de genel olarak bahsettiğiniz gibi besleniyorum bu arada).

Ben yağlı pek bir şey yemem dediğimde "trigliserid'in yüksek değil, zaten yağlı yesen oradan belli olurdu" demişti.

Sizin ailede (Anne/baba) yüksek kolestrol varsa genetik olarak yatkınsınız demek oluyor.
  • burfak  (26.07.18 14:45:24) 
hocam kan değerleri için 1.5 ay uzun bir zaman sayılmaz, 3-6 ay gibi aralıklar daha isabetli sonuçlar verecektir. şu aşamada çok dert etmene gerek yok diye düşünüyorum.

bu arada şeker tüketmediğini söylemişsin fakat bu şerefsiz ketçaptan tut da aldığın salata sosuna kadar her şeyin içinde var. light, diyen adıyla pazarlanan ürünlerde bile deli gibi şeker var. en iyisi ambalajlı ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmak.

şahsen şekerin bundan 20-30 sene sonra sigara gibi bir şey olacağını düşünüyorum. nasıl ki eskiden uçakta sigara içilebiliyor olması şu an bize inanılmaz geliyorsa (ki ben sigara içen birisi olarak, uçuşta sigara içen olsa kalkıp kafasına sıkarım direkt) bundan 20 sene sonra da yiyeceklerin bu kadar şeker içerebiliyor olması inanılmaz gelecek.

ben sadece bu faydasız şerefsizi tüketmeyi bırakarak bir ayda oturduğum yerde 8 kilo verdim. gerçi yediğim otlardan dolayı artık kendimi at, eşek, efendime söyleyeyim inek gibi hissetmeye başladım ama olsun, değiyor.
  • der meister  (26.07.18 14:51:04) 
1,5 ayda 8-10 kilolar nasıl veriliyor?

bilimsel açıklaması nedir bu işin?
  • üç nokta  (30.07.18 17:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.