[]

Son halinden sonra bedelli dusunen var mi halen?

Yani daha 27 yasindayim ve yuksek lisans hakkim da var . 15000 tl vermek bana hic mantikli gelmiyor . Oyle ya da boyle gececekler zaten profesyonel orduya. Ben gittigi yere kadar goturucem tecilimi. Siz ne dusunuyorsunuz ??
Not : 21 gunde ramboya donusturecekler bizi heral ? :D



 
Ben 2023'e kadar tecilliyim ama riske girmek istemiyorum. Bir daha ne olur belli olmaz.


  • Traveller  (24.07.18 14:03:56) 
21 gun mantiksiz, gereksiz, sacma sapan bir uygulama gercekten su durumda, bu konuda hemfikiriz.

Lakin, seni tenzih ederim herkesin hayati, durumu, planlari farkli tabi ama inan bana su an etrafta artis artis dolasip "21 gun askerlik mi olur yapmiyorum bedelli ulan !!'' diye etrafta dolasanlarin %90i bankada ilk sira alanlardan olacak.

Turkiye'de kotunun iyisini yakalamis olmak bile buyuk sans olur hale geldi. ''Profesyonel askerlik cikar yakinda ben yapmayacagim bedelli 21 gun gidilir mi yahu ! '' demek biraz buyuk risk almak oluyor..

Turkiye guvenilir bir yer degil, bu tarz kumarlar oynanabilecek bir yer degil. Imkan varsa fazla tatava yapmaya gerek yok bedelli varken yararlanilmali.
  • AlsterWasser  (24.07.18 14:06:57 ~ 14:28:58) 
Ben bu şartlar altında kesinlikle bedelli yapmama kararı aldım. İzleyip göreceğim ve başka bir çözüm bulacağım. Asla ama asla hem para verip hrm askere gitmek gibi bir şey söz konusu dahi olamaz.


  • deneme  (24.07.18 14:13:39) 
şu halde 3 bin dolar para değil ya. Şu şartlarda 2 aylık maaşımdan az olacak, 20k olsa bile verip çıkarım yarın ne olacağı belli değil.


  • doxanikee  (24.07.18 14:17:07) 
21 gün bişey değil. göz açıp kapayıncaya kadar geçer. imkanınız varsa gidip kurtulun. askerlik önünüzde her zaman engel olur. iş bulma da, evlilikte daha bir sürü konuda.


  • dramadi  (24.07.18 14:21:50) 
@tchuck

valla ağzını öpim denir ya. bu da o hesap işte. bunlar da sorumluluk denen birşey yok. adamın bir hayali kariyer planı da yok arkadaş. ya kardeşim ilk bakılan şey askerlik durumudur ya.

elinize böyle bir şans geçmiş. 21 gün için bütün hayatını tecil yüksek lisans ıvır zıvır la uğraşıcaksın.

yahu zaten 1.5 yıl hak veriyor sana yüksek lisans onun da bedeli yaklaşık 9 bin tl. iki sefer yapsan zaten 18 bin tl bitirmeden.
  • dramadi  (24.07.18 14:29:56) 
21 gunun amaci da yok. Orda bana egitim vereceklerden emin ol daha cok sey biliyorum askerlikle ilgili. Ayrica cok afedersin de sicmayi bilmeyen adamla ayni ortamda bulunsam bana ne katar sikinti burda kimseyi asagilamam ama bu da bir gercek.


  • orixim  (24.07.18 14:38:40) 
arkadaşlar bu yönetim para karşılığı 21 gün yaptırıyorsa profesyonel orduya geçildiğinde de bu civara yakın günde zorunlu eğitim aldırır insanlara. burda düşünmeniz gereken 21 günlük eğitime 15k ödeyeyim mi yoksa profesyonel ordu gelince beleşe mi yapayım olmalı.


  • nolmus yani  (24.07.18 14:56:56) 
şöyle düşünün son 2 seferdir askere gitmeden bedelli imkanı tanıdılar ondan önce hep zorunlu bir süre vardı. yine olabilir eğer tecil hakkın varsa gitme.


  • xdenizx  (24.07.18 14:57:34) 
herkesin hayatına kimse karışamaz :)

benim tahminim 21 gün askerlik ve 15k bedel kesinlik kazanacak, söylemler bu yönde. türk usulü profesyonel askerlik olacak yani. herşeyi kendimize benzetiyoruz bunu da halledecez.

bence 30k verilsin hiç yapılmasın gibi ultra her şey dahil bedelli olsun :)

ben 30bin verdim siz de verin lan...
  • hosein  (24.07.18 15:08:23) 
Mevcut sistemde zorunlu askerlik sistemi, zorunlu askerlik sisteminin varligini surdurmek icin var. Bedelli de bunun emniyet subabi. 4-5 yilda bir cikartilip sistemin gazi aliniyor, ustune guzel de para topluyorlar, oy devsiriyorlar falan. Temiz is yani...

21 gun sacmaligi nereden cikti bilmiyorum ama bence askerlik tavir alinacak "Gitmiyorum lan" denilecek ya da "Hem para verip askere gidecegime kisa donem giderim" denilecek bir sey degil. Aktif olarak bedelli beklediyseniz surecin ne kadar yipratici oldugunu biliyorsunuz, bir daha ne zaman cikar ya da sartlar ne olur hic belli degil. Diger yandan 15.000 TL + 21 gun > 155 gun gibi bir karsilastirma yapmak pek mantikli degil. Maddi imkanlariniz el vermez, sosyolojik arastirma pesindesinizdir, macera ariyorsunuzdur, askerligin vatana hizmet oldugunu dusunuyorsunuzdur anlarim ama tek motivasyonunuz "Para verip de askere gitmem, gidersem para vermem" prensibiyse emin olun askerdeki ilk haftanin ardindan sinirden o prensiplerinizi kepinizle beraber yersiniz.

Ayrica su "sicmayi bilmeyen adam" muhabbetini falan da yalvaririm birakin, harbiden cok cirkin. Kendini elit gormek (Cok elitim, iyi sicarim) desen degil, baskasini hakir gormek desen degil, zaten bir arguman hic olmadi... Askerde sizin sosyal cevrenizin disindan insanlarla karsilasabiliyorsunuz; bu insanlar icinden ciktiklari cevreler itibariyle sizden cok farkli olabiliyor, arada bir de gercekten sizin cok temel saydiginiz normlardan bile haberdar olmayanlar olabiliyor. Ilginc gelmesini anlarim ama asagilamadan once bir zahmet "Acaba ben Siirt'in merkeze 120 km uzakta bir koyunde bir adamin ucuncu karisinin besinci cocugu olarak dogsaydim ne olurdu" diye falan bir dusunun.
  • salihdt  (24.07.18 16:09:53) 
şans varken gidin yoksa sıkıntı yaşarsınız. daha uzun süre yapmak zorunda kalırsınız ki 15.000 tl 21 gün iyi rakam. ramboya dönüşmene gerek yok senden yada kısa dönem askerlik yapandan kimse rambo olmasını beklemiyor.


  • basond  (24.07.18 16:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.