[]

Günde 2-3 kez kusan kedi

5 yaşındaki siyam kedim günde 2-3 kez kusuyor. Mama yiyor, kusuyor. Tüy kusuyor. Bunun dışında gayet canlı hareketli sağlıklı bir kedi.

Veterinere durumu danıştığımda son derece normal olduğunu söyledi. Hatta sen kedini tanımıyorsun! dedi.


Seve seve temizliyorum, yeter ki sağlıklı olsun ama kolay bir iş de değil bir yandan halıda parkede günde 3 kez kusmuk görmek.

Benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar, siz çare bulabildiniz mi?
Başka bir veterinere daha götürmeli miyim?

 
kedi sahibi değilim ama tüy kusmaması için tüy yutmasını azaltmak, azaltmak için de tüy toplayıcı ürünleri kullanarak günlük taramak lazım diye biliyorum. zaten tarıyorsanız taradığınız ürünü değiştirin.


  • kamile necaset  (23.07.18 22:14:32) 
Bizimki 1 yaşında; ilk kez geçen hafta bir kere kustu, onda da kendi kusmasindan korkup ortalığı birbirine kattı. Veterineri arayınca 'gayet normal, kussun. Kedi dediğin kusar zaten' dedi. Normalde kusmasinda tuhaflık yok ama günde 2-3 kere olması doğal mi, bilemiyorum. İçiniz rahat edecekse başka birveterinere daha götürün.

Bu arada ben günde bir kere kesin tarıyorum, haftada iki üç kere de malt veriyorum. O bayagi ise yarıyor sanırım.
  • fraise  (23.07.18 22:19:16 ~ 23:00:42) 
-furminator kullanin
-royal caninin siyame mamasi var, en azından bir sure onu verebilirsiniz. Royal canin mamalar kedinin tüyü dışkı yoluyla atmasini sağlıyor.
-malt macun verebilirsiniz.
  • veritaslibertas  (23.07.18 22:36:12 ~ 24.07.18 08:29:24) 
biizm iran da her gün kusuyor. tüy kusuyor köpük fln gibi. çok canlı hareketli olduğundan ben de üstüne düşmedim pek

malt alın her gün verin ama baya faydası oluyor, haftada 2 fln kusuyor şimdi
  • oscar  (23.07.18 22:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.