[]

ekşi sözlük tercihlerinizi etkiliyor mu?

ekşi sözlük'teki "rezalet" başlıklarından dolayı bir firmayı tercih etmeniz gereken bir durumda (sözlükteki rezaleti hatırlayarak) tercih etmediğiniz oluyor mu?

veya firmalarla ilgili okuduğunuz yazılarda okuduklarınızdan dolayı aldığınız/vazgeçtiğiniz oluyor mu?

varsa, hangi firmalar?

 
Tercihimi en son etkileyecek şey olurdu sanırım sözlük kullanıcılarının şikayeti. Ekşici olmak zaten biraz da her şeyden şikayet etmek demektir.


  • angelus  (22.07.18 23:30:48) 
Direkt olarak etkilemese de bağdat baharat gibi bazı önde gelen rezaletleri hatırlıyorum, her gün baharat almasam da alırken belki bağdat almam mesela

Bu seviyede bi etki var
  • owaki  (22.07.18 23:31:55) 
çok az bir etkisi vardır ama mal/hizmet alacağım zaman o markalara olan ilgim artıyor ve o zaman araştırmaya başlıyorum. araştırmanın ekşi ayağında da rezalet başlıkları yerine markanın başlığına uğrayınca normal başlıkta o rezalet başlığına referans olmazsa bana etkisi yüksek olmaz.

tamamen odaklanma ile alakalı yani. atıyorum bir vodafone rezaleti başlığının kendime operatör aramazken bana etkisi çok sınırlı olur. operatör arama anında da solda o başlık yoksa ve daha önce dediğim gibi marka başlığında referans yoksa isterse 100 tane referans başlığı olsun benim için etkisi düşük kalır.
  • tuzumkuru  (22.07.18 23:33:36) 
bazı rezalet başlıkları... pejo rezaleti, şu özel hastane rezaleti, bağdat baharat rezaleti etkiledi. oysa yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu hiç etkilemedi.

bir de thy'nin duygusal destek köpeğimi yolcu koltuğunda götürmeme izin vermemesi, rezaleti vardı. orda da thy yi daha bir sevdim.
  • ya ben lan neyse  (22.07.18 23:41:11) 
Yoo hiç siklemiyorum


  • all girls dream  (23.07.18 00:18:50) 
Evet. Örneğin THY. Bir miktar hissem vardı elden çıkarttım.


  • a dost  (23.07.18 00:20:22) 
Rezaletin buyuklugune bagli olarak Koru Hastanesi, Bagdat Baharat gibi rezaletler etkiliyor.


  • aychovsky  (23.07.18 00:25:06) 
Nasıl ki reklamlar bilinç altımıza oynuyorsa bu tür rezalet başlıkları, forum yorumları,şikayetvar mesajlarının çokluğu vb.hepsi topluca baktığında bilinç altında etki yaratıyordur.

Yıllardır MADO kullanmıyorum ben de.
  • turkuaz  (23.07.18 00:56:09) 
Ekşi Sözlük'teki rezalet başlıklarının kendileri genelde rezalet oluyor. Ekşi sözlük kullanıcıları kendilerini genelde bir şey sanan garip tipler zaten. Onun dışında bağdat baharat arada unutsam da hala kaçındığım bir ürün. Eminim o arkadaş o olayı çoktan aşmıştır, belki evindeki baharatların çoğu bağdat'tır. O arkadaşa da laf etmem çünkü ülkedeki işverenlerin %90'ı o kişi gibi ve işletmelerin %90'ı şikayet edildiği gibi. hepsini boykot etsen aç kalırsın.


  • nawar  (23.07.18 01:25:39) 
bir konuda çok çok kararsız kaldıysam, o konu hakkındaki ekşici'lerin görüşlerine başvururum. ne diyolarsa tam tersini yaparım.

ekşi sözlük'ün hayatımdaki yeri %1'dir ve orada yazılıp çizilen de bana bu kadar etki eder. 2012 ekşi fest'te oraya yazan kişileri kanlı canlı görmeden önce bu oran yine %30 civarındaydı. eheheh daha da bi şey yazmayayım
  • ssiradanbirigibi  (23.07.18 02:38:16) 
Bagdat baharat disinda olmadi secimlerimi etkileyen


  • basond  (23.07.18 03:13:55) 
pınar ürünlerini boykot, bağdat baharat aklıma gelenler.

bunlar dışında önceden çok çok memnun olduğum ürünler, web siteleri vs ile ilgili çıkan rezillikler etkilemez, etkilemiyor.
  • washe  (23.07.18 09:59:50) 
hayır.


  • nickini degistiren yazar  (23.07.18 11:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.