[]

Amerika'daki evsizler...

Şimdi Youtube'da bir kanal var bunlarla ilgili, izliyorum. Çoğunun dişleri yok. Kimisini ailesi evden kovmuş, kimisinin ebeveynleri hasta, alkolik vs. Adam genç, taşı sıksa suyunu çıkarır, ama yıllardır sokakta yaşıyor. Bunların hepsi bağımlılıktan mı böyle oluyor? Yoksa hayatın pahalılığından mı kaynaklanıyor?




 
Tanıdıklarım oldu. Değişik adamlar. Amaçları günü geçirmek. 5 yıl 10 yıl sonrası yok. Değişik değişik şeyler içiyorlar. Kiliselerde yardım kuruluşlarında yiyorlar temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bir tanesi ile de çok samimiydim(diğerlerinden biraz farklıydı kılık kıyafet davranışlar yerindeydi) senden benden mutlu adam şehirde tanımadığı yoktu.O da dolandırıcılık peşindeydi. İlla ki farklı boyutları şekilleri vardır benim tanıdıkmlarım böyleydi.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (21.07.18 15:13:48) 
Zihinsel engelli de çok var aralarında.

Bir çoğu ne yazık ki bağımlı.

Hayat pahalı da İstanbul da çok farklı degil. Trailer park adı verilen ucuza evler de var. Komşuların iyi olmaz ama evin olur.
  • Traveller  (21.07.18 17:34:42) 
Amerika’da evsiz kalmak çok kolay. Büyük şehirler hariç araban olmadığında, toplu taşıma zaten pek olmadığı için ya da sadece adres gösteremediğin için işe giremiyorsun örneğin. Evsiz birine iş vermek isteyen pek çıkmıyor, evsizlerden utanıyorlar ve cüzzamlı gibi kaçıyorlar.

“Medical banktrupcy” diye bir kavram var, hasta olduğun için masraflarla iflas edebiliyorsun ve evsiz kalıyorsun. Hem evsiz hem hasralık geçmişin olduğu için kimse iş vermiyor.

Bulunduğun eyalette karavandan bızma evlerin yıllık vergisi 6000 dolar, borcu taktın mınevsiz kalıyorsun.
  • aychovsky  (21.07.18 17:46:26) 
kapitalizm var. kimse para kazanandan kesip çalışmayana vermiyor.
bizdeki gibi yeşil karttı, sosyal yardımdı yok.

  • herhaltibiliyoring  (21.07.18 17:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.