[]

Doktorlar hastalığımı bulamıyor :D

her şey 3 yıl önce hızlı hızlı yokuş çıkarken iki bacağımı da elime almamla başladı. ilk önce kramp girdi sandım, oturdum esnettim filan geçti yavaş yavaş. dedim galiba hareketsizlikten oluyo, spor salonuna kaydoldum.

kramp olmadığını ise spor salonunda koştuğumda anladım. bildiğiniz 5 dakika koşunca veya hızlı hızlı yokuş çıkınca iki bacağımın tam olarak "dış tarafa bakan diz altı, bilek üstü bölümünde batmayla karışık ağrı oluyordu. dikkatli incelediğimde iki bacağımda da simetrik olarak tarif ettiğim yerde tam bileğimin üstünde dış tarafta böyle hafif bir çıkıntı vardı. böyle yumurta gibi şişlik şeklinde. sadece ayakta durduğumda bile belli oluyo hatta.

dedim bu farklı bi şey, aile hekimine gittim. baktı etti anlamadı. "varis başlangıcı, çok ayakta durma" filan dedi. ben de damarla ilgili bir şey diye özel bi hastanede kalp damar cerrahine gittim. o da baktı etti, "ordan önemli bi şey olmaz" filan dedi. ben de sinirlendim 3 yıldır gitmedim hiç bi doktora filan.

geçen yine aklıma geldi. babamın tanıdığı bi genel cerrahi doktor vardı. ona gösterdim. o da "ilk defa böyle bi şey gördüm" dedi. ama damarla değil kas dokusuyla ilgili bi şey olduğunu söyledi. 10 gün sonra ortopedi doktoru gelecek ona gösterelim dedi.

şimdi bi size de sorayım, belki bi bilen duyan filan çıkar. ne olabilir bu? :D

yani ayakta durduğumda belli oluyo. şortun altına uzun çorap giyiyorum sırf bu yüzden. aşırı belli olmuyo ama dikkatli bakınca fark edilen bi şey. dediğim gibi koştuğumda filan batmayla karışık ağrı oluyo o bölgede ama düzenli koşmaya devam ettikçe azalıyo. örneğin 1. gün 5 dakika 2. gün 10 dakika ağrısız koşabiliyorum gibi...

 
Benim de benzer bi şikayetim vardı.Ama sadece sol tarafta,sol dizaltı ve bilek üstünde.Ağrı geldiğinde damarlarım morarıp şişiyordu.Önce yürürken olmaya başladı,daha sonra geceleri diş ağrısı gibi uykudan uyandırmaya başladı.Ortopedi,fizik tedavi,beyin sinir,kalp damar cerrahlarına gösterdim,tetkikler falan.Hiçbişey bulamadılar,psikolojik dediler,bol bol Lyrica döşediler.Hiç bir işe yaramadı 2 sene boyunca.Yürüyemeyecek duruma geldim,çok ağır yeşil reçeteli ağrı kesicilerle idare etmeye çalıştım.2 yılın sonunda farklı bi doktor tekrardan kontrastlı bel mr ı istedi ve 9cm büyüklüğünde L5 bölgesinde yumuşak doku tümörüm olduğu anlaşıldı.Tümör siyatik siniri vs sinirlere dokunduğundan sol dizaltı ve bileküstü ağrılarım oluyomuş.Biyopsi ameliyatında kitle sinirden ayrıldı.Artık ağrım yok ama kanserim var.Kemoterapi alıyorum şu an.Sizinkisi çok benzemiyor ama tetkiklerinizi titizlikle yaptırın hatta gerekirse yeniden.Ve bir kontrastlı bel mr ı çektirin iyi bir hastanede,iyi cihazda.


  • arenas  (19.07.18 17:23:55) 
Boyle bir rahatsizlik okumustum, en cok tarif ettiginiz bolgede goruluyor, agrinin sebebi oradaki kasi saran bag dokunun cok sıkı olması ve biraz egzersiz sonucu kas azcik sistiginde orada sıkısıp agrı yapması. Ingilizcesi Chronic exertional compartment syndrome diye geciyor.


  • Haldamir  (19.07.18 17:25:32) 
sevgili dostum maaşallah her şeyi yapmışsın, bi karaciğerden biyopsi yaptırmadığın kalmış ama ortopedi bölümüne gidip röntgen çektirmemişsin. onu yap öyle gel.


  • katil usak  (19.07.18 17:46:59) 
Ortopedi çözer derdini. Ben de 3 senedir doktor doktor dolaşıyorsun sandım.


  • bass solo take one  (19.07.18 18:02:36) 
@arenas, öncelikle geçmiş olsun. tümörden son gittiğim doktor da bahsetti ama seninki simetrik olduğu için öyle bi şeyden şüphelenemeyiz dedi. ayrıca benim ağrı durduğum yerde olmuyo sadece oradaki kasları çalıştırınca oluyor.

@haldamir'in dediği şeyden bahsetti doktor. kasların üstünü örten çorap gibi bir şey var onunla ilgili olabilir dedi.

10 gün sonra ortopediye gösterdiğimde ne dediğini paylaşırım yine, hepinize teşekkürler.
  • yeteramadenedimherseyi  (19.07.18 18:19:38) 
Size de geçmiş olsun


  • arenas  (23.07.18 17:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.