[]

Bir şey öğrendim ama arkadaşıma söylememeliyim değil mi?

Bir arkadaşım eşinden ayrıldı. Eşi bizim şirkette çalışıyordu.
Arkadaşım bundan şirkette çalışan başka bir kadını sorumlu tutuyor, ayrılmadan önce bana bu konuda soru sordu. Ama ben bu konularda çok gözü açık biri değilimdir. Bir-iki dedikodu duymuştum, arkadaşıma bunları aktardım ama kesin olmuştur diyemem de dedim.
Neyse bunlar ayrıldılar, ama arkadaşım eski eşini stalklamaya devam ediyor. Özellikle de eski eşi "bildiği bütün değerler üzerine" şüphelenilen kadınla bir ilişkisi olmadığına yeminler ettiği için eğer şüphelerini teyid edebilirse kıyameti koparacağını biliyorum.
Eski koca da sanki ayrılmamışlar gibi hep arkadaşımın evinde. Sözümona biricik kızlarına iyi baba olabilmek için.
Şimdi çok sağlam birinden bu eski kocanın hakikaten de bu şüphelenilen kadınla bir ilişkisi olduğunu itiraf ettiğini öğrendim, bu itirafın neticesinde alenileştirilecektir bu ilişki.
Arkadaşıma söylemek istemiyorum. Artık ayrılmışlar. Benim kıza tek tavsiyem adamı evine sokmaması ve kendine bir hayat kurması olur ki bunu da ona 10 defa söylemişimdir. Ama bana gönül koysun istemiyorum, biliyordun da söylemedin diye. Siz olsanız ne yaparsınız?

 
arkadaşını aldatmış olması iyi bir baba olmayacağını göstermez, çocuk da bu durumdan memnunsa ve adam aslında arkadaşına geri dönmeye çalışmıyorsa bence söylemene gerek yok.


  • Bruce  (18.07.18 16:12:40) 
eşliklerinden ayrılmış olabilirler ama anne-baba görevleri devam ediyor. anne babalıktan ayrılmıyorlar. o yüzden karışmayın.


  • westblack  (18.07.18 16:21:34) 
valla hocam arkadaşınla samimiyetin, arkadaşının bu konudaki tutumu vs. bu konularda önemli etken.

Çok yakın arkadaşımsa evet söylerdim. çünkü ben de çok yakın bi arkadaşımın böyle bi durumda bana söylemesini isterim. Çok yakın ama psikopatsa söylemezdim filan..

Biraz sen aynı durumda olsan o ne yapmalıydı/yapardı diye düşünürsen, o cevap kendi kendine gelir bence.
  • lcha  (18.07.18 16:24:25) 
niye durulmuş suyu bulandıracaksın ki yeniden? bırak önlerine baksınlar.


  • naksidil  (18.07.18 16:28:10) 
ben bana soylenmesini isterdim. soylenmediginde salak yerine konulmus ve arkadasi da buna goz yummus oluyor.

ayrilmis da olsalar eve girip cikan, cocugunun babasi olan kisiye ne derecede guvenmesi gerektigini bilmek hakki.
  • jimicik  (18.07.18 16:28:28) 
Hiç karıştırma, duyduğunu da unut bence


  • clever  (18.07.18 16:28:46) 
Sen kötü olursun sonra, karışma.


  • veritaslibertas  (18.07.18 16:30:20) 
Benim arkadaşım böyle bir şeyi bilse ve bana söylemese çok kızardım. Ben böyle böyle duydum dersin, karar onun. Belki kadına zina davası açmak isteyecek.


  • geçerkenugradım  (18.07.18 16:33:54) 
bir, arkadaşınla ne kadar yakınsın ? iki, arkadaşın bu konuyu ne kadar aşmış durumda ? bunlara göre hareket et.

Hala eski eşi stalklamak konuyu çok aşmadığını gösteriyor. aklı aldatılma ihtimalinde takılı kalmış belli ki. nasıl olsa boşanmışlar, senin sebep olabileceğin daha kötü bir sonuç yok gibi duruyor. söylersen arkadaşının aklını netleştirip, boşanmakla doğru yaptığına inanmasını ve öfkesini kusacaksa da rahatlayıp yoluna devam etmesini sağlayacaksın bence. hem mesafesini de ona göre koyar. evine girip çıkmasını istemeyecek, çocuk için farklı yollar bulacak belki. olur ya ilerde tekrar yakınlaşma ihtimalleri olursa bu kez söylemediğin için daha zor durumda kalırsın.

ikisi de artık birbirinin umrunda değil, arkadaşım kendi yolunda keyfi yerinde deseydin söyleme derdim.
  • aquarium  (18.07.18 16:34:16 ~ 16:55:08) 
valla boşanmışlar bi kere, çocuk olsa da adamın hep arkadaşının evinde olması çok normal değil. iyi bi baba olmak için bile olsa normal değil. belki kadının belki adamın belki her ikisinin de tekrar bir araya gelme gibi düşüncesi/umudu olabilir.

o yüzden gerçekleri söylemekte fayda var. ama doğruluğundan emin olduğunuz ve hatta gerekirse kanıtlayabileceğiniz takdirde. yoksa direkt kabahatli siz olursunuz.
  • koalalumpur  (18.07.18 16:47:27) 
sal gitsin. kafani boyle bos islerle nasil mesgul etmeyi becerebiliyorsun? bana ne baskasinin hayatindan, isledigi haltlardan. zerre umurumda degil.

soylemeMElisin.
  • tomcruise  (18.07.18 16:51:08) 
sana gelen ilk dedikodularla yine gelen 2. duyum arasında kategorik olarak fark yok. ne kadar sağlam birinden olduğunu da söylesen sonuçta elindeki 2. el bilgi. nitekim arkadaşın ayrılmayı seçtiğine göre elinde şüphelenmek için senin elindekinden daha somut deliller vardır.

bence boşver.
  • zgrydn  (18.07.18 18:07:29) 
söyleme diyenler, ne biçim arkadaşsınız la

çok yakın arkadaşınsa söyle

bir arkadaşınsa sallamayabilirsin.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.07.18 18:24:52) 
bence söyle. kadın boşu boşuna her şeyi uydurduğunu sanıyor, halbuki şüpheleri doğruymuş. içi rahatlar, hatalı değilmişim der en azından.


  • xvyz  (18.07.18 20:28:53) 
Elbette söylemelisin, kadın gerçeği bilmeli, sonrasında ne yapacağı nasıl davranacağı ona kalmış.


  • hipopotamus  (18.07.18 23:18:13) 
bence söyleyin. ben olsam söylenmesini beklerdim.
adam resmen eşini aldatmış. bu ilişkiyi saklamış. boşanma üstünden belli bi süre geçtikten sonra da aklı sıra "ayrıldıktan sonra birlikte olmaya başladık" imajı verecek. bire bir aynısına şahit oldum. kusura bakmasın da adamın karakteri tekin değilmiş. böyle insanlar bencil olur. bencil insan da ne yaparsa yapsın iyi bi eş iyi bi baba o-la-maz.
yazık ya arkadaşınız bi de her şeyi uydurduğunu sanıp kendisini suçlu da hissediyor.
rezalet.
bi insana böyle hissettirilir mi?


söyleyin bence.
evine de sokmasın böyle bi adamı.
kızıyla görüşmek isteyen kendi evinde görüşsün bi zahmet.
gerçekten sinir ediyor böyle bencil ve kendisini zeki sanan insanlar.
gördüğüm yerde her şeylerini açık edesim geliyor artık

:(
  • whatyougetiswhatyoudid  (20.07.18 10:27:58 ~ 10:28:43) 
empati kur, o arkadaşının böyle bir durumda sana bunu söylemesini ister miydin? ona göre davranmanı öneririm. ama senin bileceğin iş.


  • Apocalypse  (20.07.18 14:44:36) 
@ Apocalypse
Boşanmanın ardından söylemesin bana kimse zaten, yoluma bakayım. Öncesinde bilen varsa söylesin. Benim bakış açım tabii.

  • SiyamkedisiZorro  (20.07.18 15:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.