[]

Trafik kazası hk

Günaydın güzel insanlar.
İki gün önce bir trafik kazasına karıştım. Aracımla kavşaktan çıkarken, aracın biri geldi benim sağ kapıdan vurdu ve refüje çıktım. Polis çağırdık. Tutanak tutuldu ve rapor benim lehime çıktı. Karşı taraf tam kusurlu çıktı. Neyse her iki tarafın da kaskosu olmadığı için aracı yetkili servise bırakamadım.

Karşı tarafın sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir servise gittim ve bana bir liste gösterip aracın perte çıkabileceğini söylediler. Bu konulara yabancı olduğum ve ilk defa başıma geldiği için sizden yardım istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Liste: i.hizliresim.com

 
üğpo bilmez bu işleri zaten :)

Bırak perte çıksın arabanın parasını alırsın ama şöyle bişey var önce bi teklifte bulunuyor sigorta şirketi. Mesela bizim aracın değeri 27 bin tl filan idi. Önce 19 bin Teklif ettiler kabul etmedik. Biraz ısrar filan edince 27 bin tl yi aldık. Sonra aracı bu işi yapan bi siteden açık arttırmadan satıyorlar satış fiyatı diyelim 22 bin tl üstünü de sigorta şirketi veriyor.

Ama bu süreç 3-4 ay süren bir süreç. Böyle tanıdık nazınızın geçtiği bir sigortacınız var ise onlar herşeyi yapıyor.

Belli bir masraftan sonra perte çıkarıyorlar zaten. Özellikle hava yastıklarının patlamış olmaları perte çıkarmak için önemli bir kriter demişlerdi.
  • infernalcadre  (18.07.18 08:22:40) 
@infernalcadre airbegler açılmadı, zaten araç açılacak kadar hızlı da değildi. Gönderdiğim listede hasarlı parçalar vesaire var. İkamet ettiğim yerden çok farklı bir yerde hatta ilde kaza yaptım tanıdık da yok. Kendi sigortacimi ararım artık.


  • dickens  (18.07.18 08:26:37 ~ 08:27:31) 
nisan ayında aracım perte çıktı. öncelikle servise çekiyorsun. sonra ekspertiz geliyor ve pert diyor. daha sonra sovtaj firması seni arıyor.(yani perte çıkartma işine bakan firma). teklif veriyor sana uygunsa anlaşıyorsun. daha sonra senden evrak istiyorlar. noterden vekalet, araç plaka ruhsatı, aracın belgeleri vs. onları veriyorsun. daha sonra banka hesabına paranı yatırıyorlar.

parça listesini açamadım. msjla atarsan daha net cevap veririm.
  • mikahakkinen  (18.07.18 08:28:30 ~ 08:29:14) 
çok geçmiş olsun, listeyi görünce elim ayağım titrer gibi oldu, bende motor yakmıştım.


  • firemanjonny  (18.07.18 08:34:44) 
@firemanjonny çok sağol.
Tek suçum kavşaktaki geçiş hakkımı kullanmam. Sürücü kavşağa girecek koskoca dönel kavşak ve yol ver levhası var yanındaki bekledi tam kavşaktan çıkıyordum ki pat bi ses geldi refüje çıktım. Elektrik direğine girdim. Allahtan maddi hasarlı da yaralanma filan birşey olmadı. Zaten hızım 20-25 km'dir. Karşı tarafın bir tek farı gitti. Benim hayatım tatilim mahvoldu. Eşime karşı da mahcubum. Tatile gidecektik gidemeden yaktilar canımı.

  • dickens  (18.07.18 08:39:39) 
Geçmiş olsun. 2017 eylülde biz de araci perte cikarmistik neredeyse motora kadar arabanın önü gitmişti. Sigorta tam parayı teklif etti 30bin idi sahibinden de araç ortalama. Bize 31 bin dediler. Kabül ettik ki etmeme şansın yok pert aracı yaptırıp kullanmak riskli(bence). O yüzden miktar düşük olursa konuşur arttırırsın. Tekrar geçmiş olsun.


  • lata  (18.07.18 08:59:52) 
Bizim insanımızın gerizekalı olanında dönel kavşak için "yav ben düz geliyorum o bağlanıyor, beklesin" mantığı var. Yani yol dönel kavşak içindekinin hakkıdır kuralına güvenmeyin ülkemizde.

Çok geçmiş olsun. Değişmesi gereken parçalar ciddi parçalar. Şu açıdan ciddi, perte çıkartmadan yaptırırsınız da, satarken sms sorgusunda taşıyıcı vs. değiştiğini gören almaz o aracı. Çıkartın perte gitsin. Eşinize neden mahcup olasınız. Kaza bu. Bilerek yapacak değilsiniz ya.

Bu arada karşı araç ve sizin araç neydi ki? Sizin aracın bu kadar hasar gördüğü kazada onun sadece farının kırılması garip.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (18.07.18 09:02:34 ~ 09:03:03) 
@deveyi diken adamin ta kendisi
Aslında olay arabalık değil; arabamın refüje çıkıp direğe vurması yoksa on arka kapı hasarıyla yırtardım.
Vuran bmw 116
Benimki i20
  • dickens  (18.07.18 09:06:49) 
@lata perte çıkarılması durumunda ödenen tutar ikinci el piyasa değeri dimi? Aracın km'sinin az olması ve daha önce kazasının olmaması gibi kriterlere de bakarlar mı? Zannetmiyorum ama...


  • dickens  (18.07.18 09:10:40) 
Bi fikrim yok esasen. Ama ikinci el fiyatlarina bakip ortalama bi deger verdiklerini biliyorum. Km çok mühim olmasa gerek.


  • lata  (18.07.18 09:19:52) 
bu şekilde bir arkadaşın yepisyeni 3 yıllık arabasını perte çıkarttılar. kredisi yeni bitmişti öyle diyeyim. gelen para ile üstüne biraz kredi çekip sıfır yüksek model araba aldı.


  • naksidil  (18.07.18 09:27:23) 
Sizin yetkili servise gidip gidememe durumu karşı tarafın sigortası ile ilgili olmamalı diye düşünüyorum.
Yine de bir araştırın derim.

  • burfak  (18.07.18 13:22:11) 
@burfak
Yetkili servise gittim. Söyledikleri şey; biz masrafı sizden tahsil edicez ve bunu faturalandirip size vereceğiz, siz de sigortadan alacaksınız parayı. Burdaki olay sonradan öğrendiğime göre exper ve yetkili servisin fiyatlandırma farkından kaynaklanıyormuş ve aradaki farkı da ilk başta parayı vermiş olandan alıyorlarmiş. Bu sebepten dolayı yetkili servis işine bulaşmadım m

  • dickens  (18.07.18 14:00:33) 
çok geçmiş olsun. bence de perte çıkartın. çünkü aracı yaptırdıktan sonra ve satma durumunda tüm bu hasarlar gözükecek ve satışınız çok daha uzun sürede ve ortalamanın altında olacak.

benim bildiğim tüm i20'lerin değil sizin özelliklerinizdeki i20'lerin ortalamalarına bakacaklar. zaten size teklif de verecekler. anlaşma yoluna gidebilirsiniz bu teklifle.
  • c1b2k3  (18.07.18 14:17:17) 
Şu durumda pert etmek mantıklı.
Ama şu da aklınızda olsun, kaskonuz olup olmaması önemli değil, aracı istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz. Karşı tarafın sigortasının anlaşması yoksa, sigorta şirketi tamir ücretini "sizin" iban'a gönderir, sizde ustalarınıza verirsiniz.

  • battal gemalmaz  (18.07.18 14:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.