[]

İnternetsiz geçirdiğiniz en uzun süre?

Merhaba

Bilincli bir şekilde ya da şartlar öyle gerektirdiği için kendinizi internetten ne kadar ve niye uzak tuttunuz?

Bunu hem siber oruç bağlamında cevaplayabilir hem de sadece internet değil akıllı telefon, tv ve pc den de uzak durduğunuz inzivalar bağlamında da cevaplayabilirsiniz.

Nasıl geçmişti, size ne katti? Bu süreçte yapmaya odaklandığıniz işler var mıydı varsa ne oranda bitirip başarı sağladıniz?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Bunu sayıyorsan askerde 28 gün uzak kaldım, acemilikte, mecburdum çünkü. 28 gün sonra elime akıllı telefon alınca biraz afalladım, kullanamadım hatta :)
Kitap okurdum ya da toplu sohbet ederdik. Hiçbir şey yapmıyorsam etraftaki garip tipleri izlerdim..

Sivilde bunu yapmak çok zor olsa gerek ama.
  • dapda  (17.07.18 11:46:20) 
1 ay sanırım. 2007 yılında türk telekom çalışanlarının grevi vardı. taşındık, nakil yaptıracağız yapmıyor adamlar, çalışmıyorlar. 1 aylık faturayı da kullanmadan ödemiştik, salakmışız.


  • Neill  (17.07.18 11:58:25) 
İnternetten uzak kalmam tatiller dışında (1 hafta) pek mümkün olmadı açıkçası ama yaklaşık 3 aydır telefon kullanmıyorum.
Bu durumda iletişim için mecburen internet kullanmam gerekiyor.

Kullanmadığım süreç için diğer sorularına yanıt vereyim;
Daha fazla kitap okumuştum, daha fazla film izlemiştim tabii o zamanlar cd alıp izlerdik internetten izlemek bu kadar yaygın değildi her evde dvd olan zamanlardan bahsediyorum şimdi interneti bırak netflix vb. dışında izlemek bile işkence geliyor.

Öyle çok şey kattığını ya da çok şey katacağını da pek düşünmüyorum açıkçası belki çocuklar için olabilir ama bizler için kendini geliştirmeye, okumaya, araştırmaya engel olan şey internet değil biziz.
  • mutekebbir  (17.07.18 12:48:10) 
Askerde 6 ay.


  • brad pitt  (17.07.18 12:53:04) 
7 ay. yeni binaya taşındığımız için altyapı yoktu. zar zor tanıdık sayesinde halledebildik. kabus gibiydi vallahi.


  • nothing in my way  (17.07.18 12:57:51) 
Askerde toplam iki ay, acemi birliğini saymazsak bir ay, o arada da 9 tane kitap okumuştum sanırım.


  • rahip janick  (17.07.18 13:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.