[]

yeni mezun iş sorusu

geçen sene mezun oldum elektrik elektronik mühendisliği, kötü bir üniversiteden, 2'şer aydan 2 tane gönüllülük projesine katıldım yurtdışında farklı ülkelerde. ingilizcem özellikle konuşmam baya iyileşti, diğerleri iyiydi zaten. yds puanım 87.

şuanda ptt sınavını bekliyorum. birkaç ay önce de bir tanıdığa denk gelmiştim, ben sana iş konusunda yardımcı olurum dedi. bir süredir iletişimdeydik.

bugün bir numara verdi, bunu ara sana iş ayarlayacak diye. gaziantep'te. maaşı ne olur dedim, 2500 tl bekleyebilirsin dedi.

bu kadar düşük beklemiyordum şahsen. 3 ay da romanya'da erasmus yaptım gönüllülük projeleri dışında. ben gaziantep olursa en az 3500 liraya falan giderim diye düşünüyordum. antep'te yaşama, çalışmayı hiç istemiyorum.

sizce ne yapayım? tanıdık buldu, rahat ederim, ankara, istanbul, izmir, bursa'da daha iyi maaş veren de olmaz zaten deyip kabul edeyim mi?

hiç başvuru yapmadım daha, yurtdışından geldim, ptt sınavını gördüm, başvurdum ve onu bekliyorum. sınav 1 ay sonra.

 
tanıdık bulunca rahat edeceğini nereden çıkardın ? gönüllü projelerinin avantajı olmaz sana, ha unilever pg gibi şirketlere girden etki edebilir de, kobi tarzı yerlerde adamın umrunda olmaz

eğer maddi açıdan çok sorunun yok ise ptt sınavını bekle, ya da tanıdıık aracıya sorun olmaz ise git çalış ptt olursa oraya zıplarsın.
  • oscar  (16.07.18 02:14:14) 
antep'in çok pahalı bir şehir olduğnu söylüyolar. bünyesinde barındırdığı fabrikalar ve iş imkanları dolayısıyla.

o maaş sana orada katiyen yetmez, bildiğin sürünürsün, hiç gitme daha iyi.

tanıdığın bulduğu işten kimseye hayır gelmemiştir sana da gelmez.

özellikle tanıdık falan girdi mi işin içine, çok istesem bile hayır diyorum.

global tüm şirketlere, kurumsal tüm şirketlere bir defa cv gönder başvuru yap.

nerden ne çıkar belli olmaz.
  • killerbee  (16.07.18 02:40:42 ~ 02:52:17) 
2500 tl baslangic icin normal, 2 ay deneme suren var o sirada ptt ve baska isler kovalarsin.


  • technicalte  (16.07.18 03:25:38) 
yeni neslin en büyük eksiği bu işte. başlangı.çta 3 / 4 bin maaşla başlayacaklarını sanırlar. dostum sen şu an bi halt bilmeyen yeni mezun mühendissin. şuanda piyasada 2500 tl'ye o işi senden çok daha iyi yapacak teknikerler mevcut.

sana abi tavsiyesi, işi öğrenene kadar verilen maaşa razı ol, işi öğrenip adam gibi yöneteceğin durumda da maaşını kendin belirle.

ek bilgi: elektrik - elektronik mühendisiyim, 8 yıldır çalışıyorum.
  • hosein  (16.07.18 09:16:46) 
ya kardeşim. sen nesin kimsinde 2500 tl maaşı küçümsüyosun şu devirde. sanki boğaziçi bitirdin.

3500 başlıcakmış en az. yok 5000 başlarsın ya. her firma milyar tl kar açıklıyo çünkü çeyreklik.
  • dramadi  (16.07.18 09:31:25) 
arkadaşlar şunu atlıyorsunuz.

bu arkadaş ailesi ile beraber a şehrinde yaşıyorsa eğer, 2500 tl ile geçinir.

ama bu iş b şehrinde ise, ev tutması, eşya temin etmesi, taşınması derken kalkıp 1000-1500 tl kirap verip, geri kalan parayla geçinmeye çalışması mantıksız, ben bunun altını çizmek istiyorum. özellikle antebin çok pahalı bir şehir olduğu, ev kiralarının fiyatlarının bayağı bir yüksek olduğundan bahseden arkadaşlarım oldu.

ikincisi işi çalışabilecek şartlardan uzak, aşırı ağır tempolu mobbingli bir iş de olabilir.

siz kendinizi koyun şimdi. referans yapmak için taaa uzak bir şehre gidip düşük maaşın yanı sıra bir sürü risk alıyorsunuz, değer mi? değmez mi?
  • killerbee  (16.07.18 16:26:04 ~ 16:32:07) 
Yeni mevzun 2.500 idealdir. Biz okulu bitirenlere1.800-2.000 veriyoruz. Ama bizden çıktı bir mühendis, başka bir firma 5.000 verdi, 1 ay tecrübesi vardı işte bizde o kadar.

Sen işe başla, o sırada iş bakarsın.
  • iskemle  (16.07.18 22:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.