[]

Paketlemeli nakliye ile taşınan var mı?

Önümüzdeki pazartesi şehirlerarası taşınacağız. Herşeyi paketleyen nakliyelerden tuttum. Sadece özel eşyalarınızı kutulayın dedi ama hiç taşınmadığım için garip geliyo. Ev dolaplar aynen duracak mı gerçekten? Kişisel bakım malzemeleri ve çamaşır vs kendim toplayacağım. Bunun dışında hepsini adamlar mı yapacak gerçekten? Önerileriniz varsa alırım. Nelere dikkat edeyim?




 
Ne kadar özenli bir şirket oldupuna bağlı.

Ablamlar şehiriçi taşındı birkaç kez. İlk seferinde tecrübesiz olduklarından şirket de çok iyi olmadığından sorunlar oldu.

Mesela baharatları bir torbaya koymuşlar, burmalı kapak olmayınca birbirine karışmış.

Tabak ve bardakları iyi sarmadıkları olmuş kırılanlar oldu.

Bir avize ve birkaç farklı ampül kırıldı.

Yani böyle kırılacak şeylere kendiniz ayrı özen gösterebilirsiniz. Belki çalıştığınız lirket iyidir bilemiyorum tabii.

Bir de vitrinin bir cam kapısı kırıldı. Bu taşınma işi sigortalı olduğu için başlarındaki adam gitti yaptırdı da bok gibi oldu. Aynı gğn gidip geldi mahalledeki bir camcıya yalapşap yamuk yumuk yapıp geçtiler. Sanırım ablam tekrar yaptırtı sonradan ya da kendi bireysel olarak gitti yaptırdı. Avize ampül falan paralarını da alacaktı da noldu sonradan bilmiyorum.
  • senolll  (11.07.18 12:09:18) 
Özellikle kırılacak eşyaları sakın kendiniz paketlemeyin. Kendileri alışmışlar, karman çorman kutulara koysalar da, belli bir denge tutturuyorlar ve hiçbir şey kırılmıyor. ama kendiniz paketlediğinizde, içinde neyin, nasıl bir dengede olduğunu bilmediklerinden, kırabiliyorlar.

Benim tecrübelerime göre, toplamayı yapıyorlar ama geri yerleştirme olayı size kalıyor maalesef. Bir de, biz kıyafetleri de büyük çöp torbalarına, askılarıyla, 10ar 20şer koymuştuk. Hem daha hijyenik oluyor hem de geri yerleştirirken karışmıyor.
  • agluna  (11.07.18 12:55:30) 
çamaşırları da onlar yapıyor aslında.

özel eşya dedikleri ateşli silah, ziynet eşyası vs.

ve evet herşeyi adamlar yapacak. işleri bu.
  • elorelia  (11.07.18 13:13:11) 
Evet her şeyi onlar yapacak ve özel eşyadan kasıt ziynet eşyası vs.

Ben iç çamaşırlarımızı toplayıp bir hurca koymuştum. Elbiseleri de 5'erlik naylonlarla kaplamıştım ama dolabın içinde duruyorlardı. Mutfak eşyaları ve kırılabilecek şeyleri kendileri sardıkları zaman daha iyi oluyor.
Bunun dışında her taşınacak kişiye tavsiye ediyorum bir "ilk gece" valizi hazırlayın ve kendi arabanıza koyun. Toplamaya topluyorlar ama orada bırakıp gidiyorlar. Eğer gideceğiniz yerde kurulu dolabınız yoksa ızdırap.
  • SiyamkedisiZorro  (11.07.18 14:29:09) 
açılın taşınma gurusu geldi.. bir yıl arayla iki şehir değiştiren insanım.

- zamanın yoksa mantıklı bunlar. sen sadece kendi çamaşıırını ve ziynet eşyanı alıyorsun. kalanını adamlar topluyor. ha noluyor ancak ertesi gün diğer eve geçebiliyorsun.
- tüm eşyaları eşimle birlikte paketledik. adamlar geldiler dolapları makinaları demonte edip taşıyıp diğer evde kurdular. aynı günde taşınma işini bitirdik bu sayede. çünkü her şey hazırdı taşımaya. bir grup eşyayı taşırken bir kişi de dolapları söktü.

tabi bu durumda parası da ona göre oluyor.
  • hosein  (11.07.18 15:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.