[]

Ekonomi alanında okuma listesi hazırlama

her konuda az çok okuma yapıyorum ama artık şu iktisada el atma zamanı geldi. temel itibari ile tabi ki matematik bilmek gerekir fakat ben daha çok işim mantığının anlatıldığı kitaplardan bahsediyorum. başucu kitabı dediğiniz neler var? nereden başlamalı? daha önce aynı soruyu sormuştum bi yazar arkadaş özelden çok güzel bi liste vermişti ama şimdi bulamadım maalesef. özellikle ülkelerin para politikaları, bir para biriminin diğerini nasıl etkilediği, kendi paranı basıp borcunu kapatma olayı :) vs.




 
mahfi egilmez hoca'nin "orneklerle kolay ekonomi" kitabi yeni baslayanlar icin tavsiye edilir.


  • robokot  (11.07.18 02:16:16) 
eksisozluk.com
Şöyle bir entry yazmıştım.

  • karacigerim vur kadehlere  (11.07.18 09:26:16) 
Mahfi egilmez diyenler olacaktir diye yazmaya gelmistim ama masallah iki cevap da bunu demis... ekonomi ogrenmek icin mahfi egilmez okunacak son insan olmali. Bir dunya laf kalabaligi, medyanin sisirdigi bir balon.

Niall ferguson-paranin yukselen tarihi, oneriyorum
  • lucky strike  (11.07.18 09:46:07) 
@lucky strike benim onerdigim listede iki adet mahfi hoca var. Onlar da giriş minvalinde. Diğerleri klasik eserler. Hatta ders kitabı ayarında bile hocaların kitapları var anlatımı basit.


  • karacigerim vur kadehlere  (11.07.18 09:50:02) 
Boğaziçi üniversitesi ekonomi bölümünün yeni başlayanlar için okuma listesi:
econ.boun.edu.tr

  • yakuza123  (16.07.18 22:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.