[]

schengen vizesiyle ilk giriş yapılacak ülke

merhaba, ilk kez kendi başıma evrak toplayarak yaptığım başvuruda polonya üzerinde en uzun süreli vizem olan 1 yıllık vizeyi alabildim.

sorum şu, ben bu vizeyle önce yunanistan'a girip 2-3 gün kaldıktan sonra (belki 1-2 ülkede daha kalarak) polonya'ya gidebilir miyim? Polonya'da zaten 10 gün kadar kalacağım, sorun yaşar mıyım emin olamadım. direkt polonya biletleri çok pahalı, hem bu sürede bir iki farklı yer daha görmek istiyorum.


edit: 350tl'ye atina uçak bileti ile 175tl'ye selanik otobüs bileti buldum, sorun yaşamayacağımı bilsem bunlardan birini almak istiyorum.

 
olabiliyor yasak değil. ama kıllık da yapabiliyorlar onu kimse bilemez.


  • hmpf  (10.07.18 19:09:14) 
benim bildiğim kadarıyla schengen vizesini aldığınız yere bir kere giriş yapmanız yeterli oluyor o vizeyle. mesela eşim hep hollandadan alıyor başka bir ülkeye gidecekse bile, ama vize bitmeden hollandaya bir kere gidiyor


  • tripanasoma  (10.07.18 19:24:34) 
@hmpf
işte sorun yaşayan ya da yaşamayan varsa ona göre almak istiyorum, 5. vizem ama ilk girişi polonya'ya yapmayacağım.

@tripanasoma
ilk girilecek yer farklı olduğunda sorun olmadı mı yani, polonya'ya zaten gideceğim ve en uzun orda kalacağım ama, yunan memur polonya vizesini görünce sorun eder mi emin olamadım.
  • sheeper  (10.07.18 19:34:54) 
Yunanistan sorun olmaz ancak polonya’ya gidiş için rezervasyon görmek isteyebilirler. Yanınızda muhakkak 2-3 gün sonrası için yapılmış bir uçak rezervasyonu çıktısı olsun. Gerçekten yapmayın sadece uçacakmış gibi :)


  • goodman  (10.07.18 19:48:35) 
Yunanistan asla sorun olmaz. Hele otobusle hic mi hic sorun olmaz. Sadece sigortaniz olsun yaninizda tamamdir.


  • c1b2k3  (10.07.18 20:21:23) 
Almanya dan 2 kez vize aldım ve Almanya dışında İtalya'ya gidip geldim sürekli. Hiç sıkıntı yaşamadım. Sonra Fransa dan aldım. Almanya ve İtalya ya gittim. Sonra Hollanda dan aldım. İtalyaya gittim.

Bunların hiçbirinde vize aldığım ülkeye giriş yapmadım. Ve hiç sıkıntı yaşamadım.

Neden böyle yapıyorsun dersen, çalıştığım şirket üzerinden vize alıyorum. Müşterilerden davet mektubu alıyorum vs. Öyle denk geliyor hep farklı ülkeden.
  • emfuzi  (10.07.18 20:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.