[]

Trafikte kavga

Ben zaten sinirli bi adamım. Trafik gibi gergin bir ortamda bu sinir katsayısı daha yüksek oluyor haliyle. Bugün yolda gidiyorum. Ara sokağın birinden anayola çıkacaktım. Ama anayolda arabalar vızır vızır. Nasıl geçebilirim. Derken arkama başka bir araba yaklaştı. Bir kere korna çaldı. Yol hala çıkmak için müsait değildi. Arkadaki ikinci kez uzun bir şekilde kornaya abanınca ben epey dellendim. Camdan elimi ve kafamı çıkararak has*ktir lan ne basıp duruyorsun diye bağırdım. Bunu görünce adam korkmuş olacak ki ne kornaya bastı ne sesini çıkardı efendice bekledi. Sonra birlikte anayola çıkıp ışıklarda bekledik. Ben kavşağa döndüm o yola devam etti. Yollarımızın ayrıldığını görünce “araba kullanmayı bilmiyorsan kullanma laaan” diye sinirli bir şekilde bağırdı. Ben daha da dellendim ama çoktan adam basıp gitmişti. Ah o lafı daha önce deseydin ya da bir kere daha kornaya abansaydın da arabadan inip seni eşşek sudan gelinceye kadar dövseydim diyerek epey bi kendimi yedim.

Şimdi beyler bayanlar siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz. Haksız yere kornaya abanan adama nasıl sakin ve sessiz kalabiliyorsunuz? Siz de trafik kavga anılarınızı bi yazın belki okuyunca sinirim geçer.


 
Önce kavga ile çözümün bambaşka şeyler olduğunu idrak etmen gerek bence.
Sonra da bu kadar basit şeylere o tatlı canını yormaya lüzum olmadığını idrak etmen gerek bir de.

  • sbryldrm  (10.07.18 18:19:33) 
Ben de epey sinirleniyorum. Ama kendi kendime sinirleniyorum. Çok nadiren diğer sürücülere tepki gösteririm. Trafik bu, adamı çekip vuruyorlar selektör yaptı diye. Hiç trafik kavgası yüzünden ölecek havamda değilim.


  • himmet dayi  (10.07.18 18:25:27) 
adam levyeyi çıkartıp müsait yerine monte edince ne kadar gereksiz davrandığını anlarsın ama geç olur..

he he deyip geç napcan, adamdan ne çıkacağı, kimin tanıdığı olduğu belli olmaz.
  • hosein  (10.07.18 18:31:35) 
Hiç umursamıyorum it gibi bekliyorlar. Yurtdışında yaşıyorum hız sınırının 50km olduğu yolda adamın biri dibimden ayrılmıyor hızlı gitmem için korna vs çalıyordu bu sefer minibüs gibi 20 km hızla sürdüm arabayı sonra korna basmamaya başlayınca devam ettim.


  • Boris  (10.07.18 18:34:09) 
sizin gibi birine denk gelince ne olacak?
bir gün siz birini döversiniz, ertesi gün bir diğeri takar böbreğe bıçağı film kopar.

sakin olun, arabada mutlaka su bulundurun, kurallara uygun kullanın yeter.
  • angelofdeath  (10.07.18 18:53:35) 
ohooo magandaları döverek mi adam etcez? bir gün biri çıkar, yanında 3-5 kişi de vardır, ne yapacağı belli olmaz. pisi pisine siz dayak yediğinizle kalırsınız. gerçekten ne gerek var? çalsın kornasını? neden egoya döküyorsunuz olayı?


  • oekuklu  (10.07.18 19:01:53) 
Bundan yaklaşık iki sene önce şu anda oturduğum Evora Tuzla’ya yeni taşınmıştım. Bir mayıs sabahı yurtdışından erken saatte gelmiştim, öğlene kadar uyuyup uyandım. Evde uzunca bir süre olmadığımdan dolayı yiyecek hiçbirşey kalmamıştı. Sitenin alt tarafında File market var. Yürümek gözümde büyüdü, atladım arabaya, tam market otoparkına girecekken karşı okulun servislerinin bir tanesi geri geri benim gelmekte olduğum anayola ters istikametten çıkmaya çalışıyor. Neyse yokuş aşağı gittiğimden dolayı frenledim ve durdum. Kornaya dokundum fazla geri gelme anlamında. Servis şöförü camdan kafasını çıkartarak ana avrat sövdü.

Sakinliğimi muhafaza ettim, halen geri geri gelmeye çalıştığı sırada artık iyice mesafe azalmıştı ki tekrar kornaya dokundum. Benim de geri geri terse yokuştan çıkıp yol vermemi düşündü sanırım. Neyse küfürlere devam etti bende camdan bağırdım. Servisin el frenini çekti indi elinde sopayla. Ancak beni muhtemelen kadın sürücü zanneti, çünkü epey yayılır şekilde oturuyordum.

Bu sopayla çıkınca bende dellendim indim aşağıya , tabi 45 yaşlarında 1,60 boylarındaki şöför beni görünce tırstı, ben daha çok üstüne yürüdüm hayırdır adam mı döveceksin diye. Bu gevelemeye başladı. Yok lastik inmiş mi bakacaktım vs diye. Bende sopayla mı bakılıyor lan mafya mısınız diye sıkıştırıp sopayı aldım tek hamlede elinden. Bu tabi daha bir şok oldu, vurucam zannetti korkulu gözlerle karşıda diğer servisçilere bakıyor yardım gelsin diye. Adam olun lan diye bağırıp sopayı yolun ortasına attım. Bu da dondu kaldı, git sopanı al sonra da çek arabanı dedim. Gitti çekti :) Bizim sitenin güvenlikleri geldi o sırada zaten seslerden dolayı araya girdiler olay sona erdi.
  • Northern Mariner  (10.07.18 19:24:56) 
www.hukuki.net

kavga edip te başına neler neler gelen insanların hikayeleri var oku. belki işe yarar.
  • komando kani var bende  (10.07.18 19:44:46) 
Ben sinirli adamimin arkasina saklanma. Olgunluk ofke kontrolunu gerektirir, kendini egit bir sey yap coz bunu.

Ama sinirlendigin konuda %100 haklisin. Sen ne zaman cikabilecegini biliyorsun da keyfinden beklemiyorsun orada. Arkadaki kornaya basarak resmen seni hataya zorluyor. Sopalik.
  • imelih  (10.07.18 21:07:48) 
Boks tavsiye ederim sinirini vurarak çok güzel atıyorsun, ben hiç sinirleniyorum artık, dikkat ederseniz dövüş sporuyla uğraşan insanlar oldukça sakindir.


  • mirty  (10.07.18 21:31:43) 
tanımadığın,gücünü ve psikopatlık seviyesini bilmediğin adama mümkün olduğunca bulaşmayıp, mümkün olduğunca alttan alacaksın. sakin olacaksım, öfkeni kontrol edeceksin.

sen öfkeni kontrol edemeyip yumruk yumruğa kavgaya insen, dayak atıp dayak yesen yine iyi. adamın bıçağı, silahı varsa, hayatta kaybedecek bir şeyi yoksa, suç makinesiyse, bir 20 sene de senin için yatarım kafasındaysa ne olacak ? o yüzden diyorum psikopatlık seviyesini bilmediğin tanımadığın adamla kavgaya girmeden önce olabildiğince alttan alacaksın. her yer manyak kaynıyor.
  • Neill  (11.07.18 01:30:05) 
Trafikte kavga edilmez, kavga hiç bir yerde edilmez ya neyse. Ya sabır deyip umursamayacaksın, bulaşmayacaksın, gerekirse çalıyı dolaşacaksın.

Ya adama hasar verirsen ya da Allah korusun öldürürsen sonraki hukuki süreçte ne yapacaksın?

Ya da adam psikopat çıktı, çekti pıçağı/tornavidayı soktu barsaklara. Sonra ne yapacaksın? Sen ömür boyu poşete sıçıp hastane hastane gezeceksin karşı tarafsa adam yaralamaktan 3-5 ay yatıp çıkacak.

Yapmayın, kimseyle kavga etmeyin. Hele ki tanımadığınız birileriyle.
  • John Bloor  (11.07.18 11:34:29) 
canıma kastettiği için yolun ortasında önüne kırıp, sağa çekmesine zorladığım ve yaptırdığım taksicinin camına geldiğimde yüzündeki ifade unutamıyorum. 1.90, 96 kiloyum. büyük ihtimal hücrelerimden akan sinirimi tek yumrukla camını un ufak ederek onu dışarıya çıkartırdım.. ama yüzündeki ifadeden dolayı yapmadım/yapamadım. Yine bir bisikletçi ile olan münakaşadan sonra arabama koşarak geldiğini gördüm çektim hemen el frenini felan aşağıda indim, beni görünce durdu.. geveledi geveledi gitti.

Bu tarz olayları sakin bi şekilde değerlendirdiğimde kesici/delici alet veya silah olsa karşımda hiç şansım olmayacak. anlık amigdala seviyesinden dolayı hayatım sonlanacak belki de.. gerek var mı? hiç yok.. o günden beri çok bulaşmamaya çalışıyorum.
  • kozm  (11.07.18 11:47:36) 
Bir işçimiz böyle bir durumda karşıdaki kişiye yumruk attı, adam düşerken kafasını vinç arabasının kenarına öldü. Adamın neyi var neyi yok tazminat ile gitti, hala da davalar ile ve adamın ailesi ile uğraşır durur.

Çok kuvvetli de olabilirsin, karşıdaki adamı parçalayacak güçte de olabilsin fakat unutma ki sen tek bir kişi değilsin trafikte. Evde seni bekleyen bir ailen, gelecekte seninle birlikte hayalleri olan insanlar var hayatında keza karşı tarafta aynı pozisyonda.

Trafikte kavga edilmez, 5 dakika sonra olur en fazla.
  • gozu acik sevisen yahudi  (11.07.18 11:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.