[]

Kediler için Silica kum mu yoksa topaklaşan kum mu ?

Sabah da sormuştum kum ile ilgili birşey.

Araştırdım kumları ancak kafam karıştı. Silica kum için zararlı, topaklaşan kum için ise tozumadan kaynaklı astım olabilir diyorlar.

Kedim için hangi tip kum kullanmalıyım ? Kokuma yapmaması ve kolay temizlenmesini istiyorum

 
topaklaşan


  • veritaslibertas  (09.07.18 14:28:14) 
ben 8 yıldır silika kullanıyorum ama dediğiniz gibi zararlı yorumlarını görmüştüm ben de.
ama bana da ilk etapta veren kişi veterinerdi, öyle de devam ettim.

  • kaputt  (09.07.18 14:30:05) 
silika ile 12 yıldır bir sorun yaşamadım.


  • chavezding  (09.07.18 15:26:42) 
Topaklasan kum ya da çam paleti. Silikon kum uzun vadeli kullanimda kimyasallardan dolayi hastalik sebebi olabilir. Digerleri dogal kum sonucta. Ayrica silikon kuma gelen ozel tuketim vergisi dolayisiyla fiyatlari cok uctu, daha da ucacak.


  • balpolen  (09.07.18 15:32:04) 
yavru kediler silikayı yemeye çalışabiliyor bu konuda veterinerimiz bizi uyarmıştı, ayrıca doğrudan tuvaletine koyduğumda yapmadı büyük parçalılar ve bazılarının uçları keskin patilerini acıtabilir diye üstünde tepinip ezip parçaladım zar zor kullandı. normal kum daha kullanışlı, tozutmaması için olabildiğince büyük parçalı olanları tercih edin temizlemesi de daha kolay oluyor, daha pahalı ithal vs olanları da denedim ama en memnun kaldığım vancat oldu, zaten eğer rahatsız olursa hapşuruyor fark edip değiştirirsiniz. bir de değişiklik olsun diye farklı kokular alıyorduk ama biraz rahatsız oluyor sanırım birini tercih edip oradan devam etmek lazım.


  • tepsi degilim ben  (09.07.18 15:46:06) 
Topaklaşan.


  • inawen  (09.07.18 15:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.