[]

Terapi türü

Selamlar,

Psikoterapiye gitmeye karar verdiğimizde hangi terapi türünün bize uygun olduğunu nasıl belirliyoruz? 7-8 aylık BDT tecrübem var ve bana kalırsa bana uygun ya da yeterli gelmedi (belki terapist ile de ilgilidir)

Logoterapi ya da şema terapi gördüm. Daha da ismini bilmediğim ekoller olmalı. Sorum şu ki siz terapi aldıysanız hangi ekol ya da türdeydi?

Teşekkürler.

 
Terapi türünü niye seçesiniz ki. Terapiste gidersiniz, terapist size uygun olan terapi yöntemini uygular. Her şeye logoterapi, her şeye şema terapisi, her şeye emdr uygulayan kişilerden bence uzak durun zaten. Tek yöntemle tüm rahatsızlıkları geçirebileceğini düşünmek, aspirinin her hastalığa iyi geleceğini düşünmek gibi falan. Eklektik yaklaşım sergileyen bir terapist bulup gitmenizi tavsiye ederim.


  • veritaslibertas  (09.07.18 12:55:17) 
@veritas

Terapistin seçtiğinden emin olamadım. Her terapist de her ekolü uygulamaz diye düşündüm. Bilemedim. Ama aldığım tek terapi gerçekten benim için yararlı olmadı diye düşündüğümden bu kez araştırarak gitmek istiyorum.

@mor bembombom

İnsanlarla ilişkiler ana temamız. O nedenle şema ben de uygun olabilir duymuştum. Sorun şu ki kimler özel olarak şema terapi ile çalışıyor bilemedim.
  • monogram  (09.07.18 13:12:06) 
tr.sematerapienstitusu.com
Bir de psikonet ekibi var, alo karaosmanoglunun ekibi. Iki merkezi de arayip sertifikali terapistleruni sorabilirsiniz.

Bir de psikoterapi enstitusu var, onlar da dinamik psikoterapi cesitlerini kullaniyorlar. Iliski sorunlaeinda faydasi olabilir. Deneyebilirsunuz. www.psikoterapi.com
  • red g  (09.07.18 14:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.