[]

Ev alma arifesinde istişare ve yardim

Merhabalar.Eşimle ev almak istiyoruz.Fakat kar zarar hesabi yaptigimizda isin icinden cikamadik sizlerin de fikrini almak istiyorum.1 yillik evliyiz.90 bin tl nakitimiz var.Her ay 1000 tl kira veriyoruz.

Ev baktik.Evin fiyati 310 bin tl.Kredi cekmemiz gerekiyor ve cekeceğimiz miktar 220 bin tl.7 yılda falan ödemeyi dusunuyoruz.Anca 4 bin civari aylik odeyebiliriz.

Şimdi ev almakta karli olup olmadigimizi dusunuyoruz.Bir yil daha beklemek mi avantajli acaba.Sonuçta bizim yanimizdaki nakit evin fiyatinin anca 3te 1i.yoksa beklemeyip direk evi alip odemeye baslamak mi mantikli.Beklersek de 1 yilda 12 bin tl kira verecegiz.

Şimdi sizin de fikirlerinizi alip son bir degerlendirme yapmak istiyoruz.Tesekkurler.

 
7 yılda 150 bin faiz ediyormuş, ayda 1800 tl sadece faize ödemek demek, bu da daha uzun bir süre fazladan bir kira daha ödemek anlamına geliyor. sırf ev almak için ben bu topa girmezdim, hele ki istenilen evde kiraya çıkmanın daha kolay olduğunu düşünürsek. muhtemelen 310'luk ev çok da istediğiniz gibi bir yerde değildir ya da çok da istediğiniz kadar güzel değildir ve bütçenize göre seçmişsinizdir ama kirada olmanın getirdiği bir kaldığın yeri değiştirme lüksü var. bu paralara bu faizlere ev almak bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor.

evli insan psikolojisi daha farklıdır, işe "güvence" anlamında yaklaşılıyordur ama bilemedim, bence şu şartlarda gereksiz yük. faize verilecek 1800 lirayı farklı şekilde değerlendirip yatırımla peşinatı yükseltme imkanınız olursa bir süre sonra daha az faizle bir ev alabilirsiniz.
  • Bruce  (08.07.18 01:24:16 ~ 01:25:10) 
Bruce'un yaptığı hesap çok mantıklı. ayda 1800 tl sadece faize ödeyeceksiniz.
4.000 bin ayırabiliyorsanız, 3.000 ini yatırım şeklinde tutmak daha mantıklı.

  • rhan  (08.07.18 01:30:35) 
hocam 1-1 buçuk sene bekle mutlaka. şuan şantiye yeri esenyurtta bile satış durmuş halde. sıcak para yok. mecburen fiyatlar aşağıya çekiliyor. 1-2 sene önceki daire fiyatları şuan neredeyse 20-30₺ aşağı indi.


  • damdan dama  (08.07.18 02:32:07) 
Artık ev almak delilik benim için, yada 300 bin istiyorlarsa 200-250 teklif edin , kabul etmezlerse diğer evlere bakın İstanbul için söylüyorum 1 milyon satılık ev var.
Para sizde

  • kleider  (08.07.18 03:09:52) 
Konudan bağımsız benim anlamadığım ev fiyatları düşmeye başladı evet ama kiralarda da acayip bir artış var bu nasıl oluyor? Enflasyon kökenli muhtemelen ama yine de şaşırtıcı.


Konuya gelirsem .98 faizi kacirdiniz sakin ev almayın. Borca girmeyin uzun bir süre. Ekonominin nolacagi belli değil.
  • westblack  (08.07.18 12:55:17) 
Kesinlikle pazarlık yapın. Bu yüksek faizlerle alacağınız krediyi mümkün olduğu kadar az tutmaya bakın derim. 0,99 faizle inşaat firmasının kendisinin finanse ettiği büyük projeler var onlara bakın. Maket üzerinden kesinlikle daire almayın. Bunları tavsiye ederim.


  • redskull  (08.07.18 13:20:07) 
Bu ev işine ne kadar erken girerseniz o kadar kârlı çıkarsınız. Senelerdir düşecek diyorlar da yaşadığınız şehirde Allah korusun büyük bir deprem falan olmadığı sürece 300 binlik bir ev için anlamlı (beklediginize değecek ölçüde) bir düşüş beklemeyin. 250 olması bile bence ihtimal dahilinde değil. Düşüş beklentisini lüks konutlar dışında anlamlı bulmuyorum. Burası yüksek enflasyon olan bir ülke. Sanılanın aksine uzun vadeli ve sabit ödemeli krediler garanti geliri olanlar için kira ödemekten çok daha kârlı. Maalesef 1800 lira yok yere faiz ödeyeceğinizi söyleyenler sanki kiraya hiç zam gelmeyecek gibi konuşuyor. Velev ki 7 yıllık kira bedeli evin yarı fiyatına denk gelsin. Kira planında 150000 karda gibi duruyorsunuz ama bu şekilde elinizde bir ev olmayacak. 4-5 yıl önce sizin göz attığınıza es değer evler için krediye giren tanıdığım hemen herkes şu an evini kredi taksitlerinin üzerinde bir paraya kiraya vermiş durumda. (Sehir İstanbul) 90000 TL yi başka bir alanda değerlendirme meselesi altı doldurulması gereken bir mesele. dolara yaptırdınız diyelim, o artacak da ev fiyatları artmayacak mı? Tek sıkıntı keşke temmuz dan önce 0,98 den girseydiniz bu işe. Şimdi faizler çok yüksek. Ama yine de evi alıp faizler düşünce ödeme planlarını yeniden yapilandirmaniz da mümkün. Arkadaki fark ödeyeceğiniz kiraya göre ihmal bile edilebilir yerine göre.


  • nihayet  (08.07.18 20:02:49) 
konut kredi faizleri bugun 1.38 olmuş.):


  • sezar35  (09.07.18 17:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.