[]

Özel hastane vs Devlet(Üniversite) Hastanesi

Burada bi soru olduğu zaman hemen özele git muhabbeti başlıyor. Cidden sağlıkla ilgili bi şey olunca özele mi gidiyorsunuz genelde? Özelde ameliyat olmaya cesaret edemem mesela ben ya da ciddi bi şey için gitmeyi. Kaliteli bir üniversitenin hastanesi en iyi özel hastaneden çok daha iyidir diye düşünüyorum. Hocalarımızdan özel hastanelerde yapılan abuklukları da sıkça duyuyorum. Son 5 yılda sanırım bi kere cildiyeye gittim sadece özele, onda da doğru düzgün ilgilenmedi doktor, aynı konu için üniversite hastanesine gidince çok daha iyi ilgilenildim. Bana çok tuhaf geliyor bu her şey için özel hastane diyen insanlar




 
özel hastaneleri sadece görüntüleme cihazları için kullanıyorum.
onda bile üç kağıt yapmaya çalışanlar oldu.

mesela mr çektircem, ilaçlı mr istedi doktor, ilacı yazdı, bu arada devlet tüm görüntüleme ilaçlarını ücretsiz veriyor sgklıysan eğer.

götürdüm ilacı bu olmaz, bu bizde kalsın 130 lira(5 sene evvel) verip bundan almanız lazım dediler mesela.

ben de dedim, sen nereden biliyorsun olmayacağını? beycin cerrahı yazdı bu deyip tersledim kızı(danışmada duran insanlardan yani, doktor veya hemşire değil) ben öyle deyince bozuldu, gitti birilerini sanırım mr çekicek insanlardan birisini çağırdı, eleman olur niye olmasın, bizim kullandığımızın aynısı sadece ticari ismi değişik dedi.

bu arada yanımda da yaşlı bi amca teyze var, onlara mesela acayip derecede kazık atmaya niyetleniyolardı, anlamıyolar diye alenen yani.

allah düşürmesin ama kimse beni özel hastane kapısından ameliyat için falan sokamaz yani.

bunun dışında üniversite hastanelerinin de hepsine gitmemek lazım.

beyin ameliyatına girip, narkoz muadili ilaç yok diyerek ortalığı velveleye veren doktorlar gördüm.

ciddiyim, yine fıtık için gittim bi hastaneye, 3 aydır yürüyemiyorum tabi. gittim muayene oldum, uzman doktor yürüyemiyorum diye atar yaptı bu arada.

evet iki oda düşün yan yana, 3 aydır yürüyemiyorum, gittim bi sedye buldum muayene olacağım odanın yanındaki odada, orası da narkoz muayene odası.

adam yan odadan çıktı yanıma geldi diye atar yaptı. koskoca beyin cerrahi polikliniği, bi üstü ameliyathane, daha üstü yatılı servis. 1 tane sedye yok.

neyse oradan çıktım kapıda uzanıyorum, taksi bekliyorum mra gidicem.

bana yer verdi 2 3 kişi. sohbet muhabbet. derken baktım telaşlılar. ne oldu dedim? kızımız beyin ameliyatına girdi, narkoz türevi bir ilaç lazımmış, ameliyata girdi ondan sonra söylediler, tüm eczanelere baktık yok bulamıyoruz dediler.

ee dedim önceden söylemediler mi size? önceden liste verdiler onları zaten aldık bunu şimdi söylediler dedi.

yani ben size türkçesini söyliyeyim, bu nedir biliyormusunuz? bu hasta ameliyattayken ailesine üçkağıt yapıp zorla ilaç aldırmaktır, o aldırdıkları ilçaların yarısını da o ameliyattaki insana kullanmayıp, sonra ya satacaklar, ya da parasıyla bende var deyip hastalara kullanacaklar.

zaten alenen bıçak parası üzerinden pazarlık yapılıyor. profesöre gidiyorsun ya, herkese 2500 tl ama sana 2000 e yaparım ameliyatını diyor.

daha neler neler var, bu işin içinde olan bir tanıdığımdan duyduğum hatta bu bahsettiğim üniversite hastanesinde. insanın beyni yanıyor duyunca.
  • killerbee  (06.07.18 23:42:35 ~ 23:52:03) 
Sen işin içinde olduğun için öyle düşünüyosun. Millet özel hastaneleri bi şey zannediyo. Ama ben üniversite hastanesine de normal bir hasta olarak gitmem sanırım neler görüyoruz. Annem önemli bi ameliyat oldu üniversitede yaptırdım çünkü biliyordum ekibin ne kadar iyi olduklarını ve arada ben olduğum için ekstra ilgilenileceğini. Ama rastgele gitsem kim bilir neye denk gelicem estetik dikiş isteyene interne dikiş attırılıyor bilirsin :D bence en mantıklısı devlet hastanesinde ismi duyulmuş iyi bir uzmana gitmek.


  • pastörizesüt  (06.07.18 23:48:23) 
maddi olarak durumum cok sukur iyi sayilir. cok fazla ameliyatla da isim olmaz. film,mr gerektiren seyler icin hem sira beklememek, hem de gercekten ihtiyaci olan kisilerin yerini isgal etmemek icin ozele giderim. allah gostermesin ciddi bir ameliyat olacak olsam, ozel yada universite hastanesi cok farketmez, iyi olan doktoru arastirir, bulur o nerdeyse oraya giderim. sonucta nesteri tutacak olan kisi onemli.


  • crucio  (07.07.18 02:23:55) 
Eşim doğum yapacak olsa dahi özele gitmeyi düşünmem. Özel dediğinin gözümde biz müşteriyiz. Devlet te iyi değil eyvallah ama dediğin gibi iyi bir üniversite hastanesindeki doktor fazlası ile yeterli.


  • giovanne  (07.07.18 10:09:40) 
Diyelim ki senin fistül problemin var ornegi tamamen salladim. Bu ameliyati genel cerrah olan herkes yapabilir. Meme kanserine odaklanmis bir genel cerrah da yapar fakat boyle bir ameliyati proktoloji ile ilgilenen bir genel cerraha yaptirmalisin. Ayrica 50 tane yontemi var bu ameliyatin. Ozelde ileri teknolojik ekipmanlar ve yontemler kullanildigi icin devlet boyle bir ameliyati yuzde yuz basariyla cok zor gerceklestirir. Cunku hem doktorun yetenegi hem de teknolojik ekipman gerekli. Ayrica devlette olmayan bir teknolojik ekipmanda nasil deneyim kazanacak devletin dru? Bunun gibi dusun. Sonuc olarak bu hastalik nukseder vs vs. O yuzden ozel hastaneler belli noktada cok onemli.


  • perfectum  (07.07.18 10:13:58 ~ 10:14:22) 
Özel hastanelere genelde film çekturmek ve ufak tefek rahatsızlıklar için giderim. Ağır rahatsızlıkları bulunab biriyim ve bugüne kadar özellerin bir iki hoca dışında pek faydasını görmedim. Uç ağır teşhis kondu iki ameliyat oldum hepsi üniversite hastanelerinde yapildi. Ufak tefek hastaliklar icin fark etmiyor ama ciddi hastaliklarda (benim nadir gorulen hastaliklarin da en nadiriymiş şansim doktorun aklina gelip tetkik istemesi yoksa kendinden evvel yapan doktorlar gibi bir şeyin yok deyip taburcu edebilirdi) universite hastanelerini tercih etmek en mantiklisi. En azindan hastaligin ne olduğu en ince ayrintiaina kadar arastirilabilir en guncel tedaviler oradadir, diye düşünüyorum.


  • eylul  (07.07.18 11:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.