[]

Günde 2-3 kez güneş kremi sürmek

sabah 8de sürüyorum. öğlen için 12-1 gibi. akşam 5-6 gibi son kez.

Aralarda yıkama filan da olmuyor tabi.

Hatta akşam bile yıkamadığım oluyor.

Birikiyor yüzde bu kadar şey.


www.rossmann.com.tr


ürün de bu.

2 saatten fazla gitmez deniliyor. O yüzden böyle yapıyorum da. GEreksiz geliyor bu kadr kimyasalı habire yüzüme sürmek, napabilrim başka?

 
Yanlis bence. Gozeneklerini tikiyorsun, yikamiyormussun bir de. Su bazli urun kullan madem.


  • perfectum  (06.07.18 12:30:41) 
güneş kremi gözenekleri komple tıkar. enazından geceleri yatmadan yüzünü sabunla yıka. sonra da bir güzel su bazlı bi nemlendiriciyle sabaha kadar dinlendir.


  • theseachange  (06.07.18 12:33:01) 
Rossmann'in ürünleri genelde vegan, doga dostu ve fiyat performans açısından oldukca iyi ürünler. Güneş kremini kullanmadım, bilmiyorum ama perfectum'un dediği gibi su bazlı olan çeşidine bakabilirsiniz.

5-6'dan sonra güneş kremi sürmenin pek bir esprisi yok bence. Sabah sürdükten sonra gün içinde vaktiniz varsa yüzünüzü iyice yıkayıp 2-3 gibi son kez yenilemeniz yeterli olur.
Akşamları mutlaka bir jel ile yüzünüzü iyice yıkayıp nemlendirin. Sabah kalkınca yine jel ile yıkayıp kremi öyle sürün. (Sanırım erkektiniz, bu yüzden tonik vs kısmını es geciriyorum) Aksi takdirde güneş kremi ciddi olarak gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor.
  • fraise  (06.07.18 12:57:34) 
sürekli güneş altında değilsen yenilemene gerek yok bence. yeniliyorsan da mutlaka yıkamalısın. hadi gün içi dışarda fırsatın olmuyorsa bile akşam yıkamadın nasıl yatıyorsun ya?


  • elorelia  (06.07.18 13:09:36) 
Ürün icin bio-yag kullaniliyor yazilmis, evet dogru ama ürün kendisi kimyasal bazli ve sadece icinde bazi dogal yaglar var. Ne kadar vegan, doga-dostu vs. dese de, icinde mikroplastik var. Almanya´da yapilan testlerde, tüm kimyasal bazli günes kremlerinde mikro-plastik cikti. Bulabilirseniz mineral bazlilara gecin.

Ki mineral bazli olsa da tende katman katman birikiyor gun icinde yenilerseniz. Yatmadan kesin iyi bir dus almak gerek.
  • buf-e kür  (06.07.18 13:37:32) 
Tonik, nemlendirici, peeling, yüz maskesi kullanıyorum. Cinsiyete mal edilmemeli bunlar :)

Bakımlı olmak istediğimden değil de mecbur kaldım. Yoksa hoşuma gitmiyor.



2-3 dakika çıksam bile yüzümde o yanmayı hissetmek hoşuma gitmiyor.


10 dakika kalınca kızarıyor zaten.

Sorun acıması değil. Kızarması gösteriyor ki deride bir şey oluştu ve tepki veriyor. Derinin bu tepkiy i vermesini istemiyorum.

5-6 sonrası da güneş yakıyor fena aslında. Bİr kaç kez sürmedim o saatlerde, bir şey olmadı aslında. Artık akşam sürmüyorum.


nemlendirci olarak su bazlı şunu kullanıyorum

www.rossmann.de

Hİç hoşuma gitmiyor yüzüme bu tür şeyler sürmek de ozon yüzünden gelen güneş ışınları falan filan :(

Şurdan önerisi olan var mı peki güneş kremi için, saydıklarıma uygun

docs.google.com
  • Cursed Chico  (17.07.18 10:54:25 ~ 10:54:55) 
Eco alın rahat edin. 100 ml. bir koca sene gidiyor zaten: www.yasamdukkani.com.tr

Daha önce başka bio bazlı vegan markalar kullandım, hepsinde emilim sorunu vardı, eco zaten testlerde de en başarılı ürün çıktı.
  • buf-e kür  (17.07.18 13:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.