[]

Aşırı bir saç dökülmesi yaşıyorum, yardım ve öneri lütfen..

Merhaba, arkadaşlar.
yaklaşık son 6 aydır saç dökülmesi yaşıyorum. Cinsiyet: Kadın Yaş:30
Son 2 -3 aydır farkındayım ki sebebi tepe bölgemin baya baya seyrekleşmesi. Hala da saçım dökülmeye devam ediyor. her elimi saçıma götürdüğümde kökünden elime geliyor. Her taramada hepsi kökünden 100-200 tel gidiyor gün içinde dökülenler hariç. Yaz nedeniyle her gün duş aldığımızı var sayarsak yakında kel kalacağım sanırım :(((
Dün akşam oturup ağladım.

Bir cildiye doktoruna gittim. Kan alındı Test sonuçları ekliyorum. Sadece B12 im biraz düşük çıktı. 5 tane haftalık B12 iğnesi verdi. 2 sini oldum ve devam ediyorum. Ama çare olmuyor.
Saçıma bemiks, evegen vs. bakımı yaptım. Vicy nin şampuanını aldım, içine yine bunları karıştırdım.

En son büyük bir aktarda saç diplerine baktırdım, baya baya dökülme var dedi. (ben bunu biliyorum tabi ama :(

Bi şampuanlardan bahsettiler ama almadım. Saç diplerime bakan kadın saçlarımın ense bölgelerini daha kısa kestirmemi istedi. Saçlar enseden gelen kaslarla mı ne besleniyormuş. Bu nedenle ordaki saçlar daha kısa olursa diğer yerler beslenebilirmiş falan? Önler de biraz daha uzun olabilirmiş. Bu doğru mudur acaba?
Zamanında saçlarıma ne kadar güzel olduğunu hiç tanımadığım insanlar yanıma gelip söylerlerdi. Şimdi ise biraz daha dökülürse saçlarım acıyarak bakılacağım :( Saçlarım inceldi, ölü gibi durmaya başladı. Nazara inanır mısınız? :((:(

İnternet bu gibi şikayetlerle dolu, yorumların çoğu eski. Mesela 2012 de benle aynı sorunu yazan kız şuan kel misin acaba?
Ne yapacağımı bilemiyorum, evde oturup ağlamak istiyorum sadece. Bugün bunu buraya yazabilmemin rahatlığı da dün ağlayıp rahatlamam.

Test sonuçlarını ekliyorum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler.


EDİT: Başka sonuçlar da var ama sanırım sadece 2 görsel eklenebiliyor

 
birkaç sene önce d vitamini eksikliği sebebiyle çok saçım dökülmüştü benim de. ona da baktılar mı?


  • pide  (06.07.18 09:45:11) 
@pide
Evet baktılar. Normalmiş. 40 falan dedi yanılmıyorsam

  • yansitmayan ayna  (06.07.18 10:00:42) 
Vichy mi, şu selülit kremleri olan marka mı? Ben o markaya inanmıyorum hiç. Benim de saç diplerime bakıp kendi ürünlerini vermişlerdi.

Ben de aynı sorunları kaşıyorum.Yaşlarımız da aynı. Benim kansızlıktan dolayı liseden sonra seyreldi. Ben saçıma bir sürü şey kullandım. Üniversite zamanında düzenli olarak doktora gitim ama yok olmuyor. En son gittiğim cildiyeci de bayandı ve saçının tepesi açıktı. Genlerde varsa çare olmuyor, giden saçlara oturup ağlamak daha çok yoruyor.

Yapmadığım tek şey bemiks, evigen... Sana iyi gelirse son olarak bunu deneyeceğim:)
  • geçerkenugradım  (06.07.18 10:04:09) 
not: erkek

10 sene falan önce, saçlarım çok dökülüyordu cerrahpaşa'da okuyan arkadaşım "saçlar çok değişik nedenlerden dökülebiliyor önce bir dermatolog'a git o sana genel bir kan testi yaptırtacak" demişti. nihayetinde gittim ve malesef ki -aslında şükretmek gerek tabii de- bütün değerlerim mükemmele yakın çıktı. sonuç: erkek tipi saç dökülmesi.. (sonrası tabii ağır bir maddi külfet, ilacıydı şampuanıydı, ampülüydü tüpüydü..)

bakın sizin b12'niz düşük çıkmış. şu an doktor olan o arkadaşımın da demir eksikliğinden dökülüyordu. 2 hafta toparlaması için çok kısa bir süre gibi geliyor bana, neden derseniz saç dökülmesi ilaçlrında min 2-3 ay beklenir sonuçlar için. bence telaşa mahal yok, toparlarsınız. neticesinde erkek değilsiniz, erkek tipi dökülme olasılığınız da yok :)

ama bence siz içinizin rahat etmesi için başka bir dermatolog'a daha gidin. işinizi şansa bırakmayın.
  • makbur  (06.07.18 10:08:58) 
Bence kafanıza aktardan falan aldığınız çeşitli şeyleri ve şampuanları sürmeyin öncelikle. Sonrasında, stres yaparsanız daha çok dökülür. Doktorunuz ne şampuan verdi? Benim anneme Babe'nin ve Ducray'ın şampuanlarını tavsiye etmişti mesela, iyi geldi bayağı. Saçları çok seyrek olan bir arkadaşım da Vildan Gemici diye bir doktoru aşırı tavsiye etmişti, hakikaten de saçları gürleşmişti kızın. Eğer İstanbul'daysanız o doktoru da deneyebilirsiniz.


  • whoosie  (06.07.18 10:08:59 ~ 10:09:25) 
Arkadaşlar, cevaplar için çok teşekkür ederim.

Eşim de ben üzülünce takma benimki de dökülmüştü ya bir ara diyor. O öyle deyince benim sinirler tavan yapıyor. Sen erkeksin diyorum ya nasıl karşılaştırırsın. Erkekler kel olması gayet normal ama bir kadın da normal mi sence diyorum? Tartışıyoruz.

Doktora kan testi için gittiğimde saç dökülmesine ait bişey vermedi. Alerjim olduğu için anthix kullanıyordum sadece kredm tarzı şeyler verdi. Testlerin bir kısmı yarın çıkar dedi, kalanı 15 gün sonra çıkar dedi. Ben ertesi gün izin alamayacağım için başkası gidip sonuçları gösterdi ve sadece dediğim gibi b12 iğnesi vermiş.

15 gün sonra çıkacak bir test görünmüyor, hepsi çıkmış dedi bir yakınım. Anlamadım. Önümüzdeki günlerde tekrar gideceğim. Belki o zaman saç için de birşeyler verir. AMA ÇALIŞTIĞIM İÇİN ZORLANIYORUM.

Çok stresli günler yaşadım 1 yıl öncesine kadar. Şuan düzeldi bazı durumlar ama onun devamında sonucu olabilir mi acaba bu? Stres yüzünden dökülen saçlar geri gelir mi mesela? Eğer öyleyse.

Çam terebentini şampuana karıştırma özelliğini yitiriyor dedi aktardaki kız. Ama bemiz evigen olur dedi.
  • yansitmayan ayna  (06.07.18 10:41:24) 
çam terebentini saçın daha çabuk uzamasını sağlıyor ama gürleştirmiyor. şampuan şişesine katmak yerine, her şampuan uygulayacağımda avucuma bir damla da terebentin döküyorum. bi de doktor bana şunu verdi www.hairpharma.com.tr sürekli kullan dedi. tee iki sene önce d vitamini eksikliği yüzünden dökülen saçlarım bunun sayesinde daha yeni yeni çıktı. öyle kel kel geziyomuşum senelerdir :')


  • pide  (06.07.18 10:46:32 ~ 10:47:21) 
Beslenmen nasıl? Benim de eskiden çok dökülürdü, beslenmemi düzeltince saçlarım da düzeldi. Muhtemel yeterli protein almıyorsun, benim öyleydi.


  • peggy  (06.07.18 10:49:48) 
@peggy

Beslenme düzensiz tabi. Yıllardır böyle ama hiç düzenli beslendiğimi hatırlamıyorum.
Evlendikten sonra 1 yıl içinde gezmek ve abur cuburdan dolayı 12 kg. aldım. Şuan 7 kg. kaldı.
Ama dediğim gibi toplam 2 yıl boyunca çok sıkıntılı günler geçirdim Hergün ağlayıp üzüldüm. Son 1 yıldır çok şükür o sıkıntılarım gitti.
Başka sıkıntılar tabiki var ufak tefek.
Çok stresli ve çabuk sinirlenen bir yapım var.İş stresli ve yoğun.
AMA BUNLAR YENİ OLAN ŞEYLER DEĞİL. Hep vardı.
  • yansitmayan ayna  (06.07.18 11:24:49) 
Tiroit hormonlarına baktır.


  • caletti  (06.07.18 11:27:40) 
Kerastase dökülme karsiti serum dener misin?


  • perfectum  (06.07.18 11:31:08) 
@caletti
free t4 diye bakmış heralde. normal görünüyor. Bi de TSH var. o da düsüğe akın ama verilen aralıkta kaldığı için normal.

  • yansitmayan ayna  (06.07.18 11:35:41) 
@perfectum

Kullanırım kullanmasına da korkuyorum hep döker diye
  • yansitmayan ayna  (06.07.18 11:36:21) 
@yansitmayan ayna Dokmez, bilakis yeni sac cikarir. Kullan.


  • perfectum  (06.07.18 11:53:51) 
@perfectum

www.saciniboya.com


Bunu diyorsunuz değil mi?
  • yansitmayan ayna  (06.07.18 11:59:51) 
Evet ta kendisi. Yalniz su sampuanla birlikte kullan: www.cosmostation.com

Zaten dokulmen duracaktir, tesekkur edeceksin markaya :D
  • perfectum  (06.07.18 12:03:09) 
b12 plus kullanın, biyotin ve folik asit takviyesi ile azalabilir.


  • ellerimusuyor  (06.07.18 12:04:48) 
@yansıtmayan ayna,

"Bunlar yeni değil, hep vardı" ama bir noktadan sonra vücut tolere edemiyor işte. Kiminin saçı dökülüyor, kimin cildi bozuluyor, kimi sürekli hasta olmaya başlıyor vs vs.

Benim de o dönem saçıma sarımsak bile sürmüşlüğüm vardır, senelerce her şeyi denedim, tonlarca para verdim serumlar aldım, neler neler. Ha bunlar belki saç derisi için yararlıdır, ama saçın kendisini güçlendirmiyor maalesef. Ben anladım ki dışarıdan yapılan hiçbir işlem saça yararlı değil, hepsi para tuzağı. İçeri odaklanmak gerekiyor.

Madem kilo fazlan da var, güzel ve kaliteli beslenmeye başla, farkı göreceksin diyorum.
Özellikle protein almayı ihmal etmemen gerekiyor. Bu sorunu birebir yaşadım ve bu şekilde çözüldü. Beslenme cidden fark ettiriyor, hem saçta hem ciltte.

Tabii genetik ise bilemiyorum, ondan kaçış yok sanırım.
  • peggy  (06.07.18 12:22:17) 
demir hapına da başlayabilirsiniz. benim de saçım dökülüyor, bana iş yeri hekimi demir eksikliğinden demişti. demir baktırın bi. aslında genel tahlil yaptırıp direkt sebebi bulun ve sorunu çözerek durdurun. barcelino diye aktarlarda satılan bitkisel bir ürün var bir de. onu kullandığım dönem oldu. saçıma iyi gelmişti.


  • ellerimusuyor  (06.07.18 12:26:30) 
cildiyeye git. sampuan arama, aktar falan dolasma.


  • robokot  (06.07.18 12:56:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.