[]

sevgililikte para mevzulari

sevdicegimle butcemiz ortak. uzun suredir o issiz oldugu icin benden yiyoru z ama benim de gelirim uzun suredir cok duzensiz.
karta abaniyoruz falan bazen annemden destek aliyorum hatta.
ama sevgilim bana sorumsuz geliyor. evde durunca boguluyor surekli disarda olmak istiyor, tamam eyvallah. ama kahvalti yaptik ve baska biyerde cay icmeye geldik. surekli su istiyor. yani ben butcemi korumak icin suyu bufeden alirim. aylardir birlikteyiz bir kez bufeden su aldigini gormedim. mekana oturunca su icesi geliyor.
bugune kadar cok kazanmis cok harcamis. gecen eski calisma arkadasi geldi kaldi bizde, gunde bin lira kazanip o bin lirayi da harciyorlarmis.simdi 2 su bizi fakir etmez ama tavira uyuz olmaya basladim. tamam yokluk gormemis belki ama bu kadar da dusuncesiz olunmaz sanki. ben mi cok abartiyorum?
yaslarimiz da baya var bu arada.

 
eski konularına baktım da hayat kadınları ile düşüp kalkıp penisinde siğil olan adam ile bu adam aynı ise lütfen ayrıl.

işsiz olmasına rağmen gezip tozup hesabı sevgilisine yıkan adamdan hayır gelmez. önceki konularla da birleşince bu ilişkide ısrarını anlayamadım. penisi altından mı diycem ama o da değil belli ki.
  • elorelia  (02.07.18 16:45:33) 
Su mevzusunun benzerini yaşadım eve bir sokak verken su alıp bir yandan parasızım demek ki eve gidiyorduk.
Ne kadardır sevgilisiniz ne kadardır işsiz?
İşsizlik comfort zone da bir garip oluyor ona mı girdi acaba?
  • fasulyek  (02.07.18 16:48:43) 
Adam seni kullanıyor gibi. Gelecek düşündüğün biriyse paranın lafı olmaz ama gelecek düşünmediğin biriyse ben gerçekten bu kadar düşüncesiz biriyle vakit harcamak istiyor muyum diye bir düşünebilirsin.


  • dissendium  (02.07.18 16:50:29) 
@elo hayir ayni kisi degil. Gercekten sevdigim ve deger verdiğim biri. Ama illa ki para kazanirim simdi olmasa da 3 ay sonra cok kazanırım diye düşünüyor ama ben bu ayin yahuty onumuzdeki 15 gunun stresini cekiyorum. Mevzu dusuncesizlik asli da.


  • lazuri  (02.07.18 16:53:01) 
Konuyu duyuruya taşımadan önce net bir şekilde kendisiyle görüştünüz mü? Belki de düşüncelilik edip başka bir şey içmek yerine su içiyordur. İnsanların alışkanlıkları ve standartları birbirinden çok farklı. Ama madem ki bu durum size bu kadar rahatsızlık veriyor, mutlaka güzel bir dil ile durumunuzu açıklamalı, ve suçlamadan aynı durumda sizin ne yaptığınızı anlatmalısınız. Gerçekten ileride kazancının artacağına güvenip sizin şu an altında tek başınıza kaldığınız durumu görebiliyor ise anlayışla karşılayacaktır.


  • deneme  (02.07.18 17:10:10) 
3 ay sonra çok kazanırım diye düşünüyorsa 3 ay sabredip lükslerinden feragat etsin. evet paran yoksa mekanda su içmek bile lükstür. kaldı ki adam sürekli dışarda olmak istiyormuş, bu ne rahatlık. üstelik sen de annenden alıp sevgiline yediriyorsun sana da pesss!

ayrıca bütçe ortak olması için giderlerin ortaklaşa karşılanması lazım. şu durumda yük senin üzerinde, ortak değil ki.

erkek arkadaşımla biz de yemeğe çok para veriyoruz ama yoksa fast food alıp geçiyoruz. yani 40 liraya serpme kahvaltı ile de doyarsın, 2 liraya simitle de doyarsın. paran yoksa o 2 lira idare etmek zorunda.
  • elorelia  (02.07.18 17:11:37) 
düşünemiyor. kendi kendine bunu düşünemiyor.
kendi kendine bunu düşünemeyen adama bunu söylersen muhtemelen atar gider yapacak.
parası neyse ver strese girme derim:)
  • her giriste sifresini unutan adam  (02.07.18 17:27:08) 
Öncelikle ortak bütçe yapmanızı doğru bulmuyorum.
Siz annenizden destek alıyorsunuz, o neden herhangi birinden destek almıyor? Onun hiçbir yerden geliri yok mu? Sürekli dışarda olmak istemesi de çok saçma, siz kabul etmeyin evde takılalım ay sonuna kadar sabredelim yoksa sıkışcaz falan diyebilirsiniz.

  • megalomaniac  (02.07.18 17:29:53) 
bu tarz bir erkekten hayır geleceğini düşünmüyorum şahsen, abartmıyorsun bence.


  • tabirimekruh  (02.07.18 17:53:32) 
ayrıl. tecrübe konusuyor. bencil, sen zora düştüğünde o büyük ihtimalle paylaşımcı olmayacak ya da yaptıklarını dile getirecek.
yokluk görmemek gibi bahaneleri boşver, objektif ol.o bin lira hikayesi de yalan bence, öyle olsaydı zaten şimdi zor duruma düşmezdi.

  • durgunfoton  (02.07.18 17:59:56 ~ 18:02:47) 
ben cocuguma bufeden su aliyorum, cafeler de pahali diye, bunu onun farkedememesi, senin ona soyleyememen zaten iliskide kopukluk oldugunu gosteriyor, kimse kimseye bakmak zorunda degil, farzet ki hayatinda sen yoksun, ne bok yiyecek?


  • elbar  (02.07.18 18:20:59) 
Ayrıl coco.
Her şeyden öte insan düşünceli olmalı. Benim düşüncesizliğe tahammülüm yok, kimsenin olmamalı bence. İnsanın bazı şeyleri yapmaya imkanı olmayabilir ama düşünmeye her zaman imkanı vardır. Düşünemiyorsa bu durum pek çok farklı noktada kendini gösterir.

  • Nature Works  (02.07.18 19:29:41) 
Konustunuz mu ki bunlari hic? Hayati boyunca rahat yasamis insanlar bunlarin luks oldugunun farkina varamiyor, ilk defa dara dusunce bir egitim seansi gerekiyor "Kardes, simdi sunun ucuz alternatifi su" diye. Hayal edemiyorlar ve akillarina getiremiyorlar. Bir arkadasima zamaninda "Param kalmadi" deyince, "Olsun, sinemaya ve basit bir yerde yemege gideriz paran yoksa" derdi. Boyle birkac arkadasim daha vardi. Hayal edemiyorlar parasiz olmanin nasil bir sey oldugunu, "Sortie'ye gitmem de, Gunaydin'a giderim" onlarin parasizlik anlayisi. Bir de hic bilmeyen icin kolay sartlardan zora gecis de zaman aliyor, bir iki kere ters tepe tepe ogreniliyor. Bu durumda sizin ona ogretmen olmaniz da gerekebilir. Bir yakinim mamayi kedisinin burnuna sokarak "Bunu yemen gerek" diye ogretmisti; hayatinda hic zorluk yasamamis insanlara anlamasi icin tabir-i caizse burnunu mamaya sokmak gerekebiliyor. Bir de yas fazla oldukca daha da zor ogreniliyor, hic gorulmemis, hic yasanmamis sey.

Ornegin, disari cikin ama disarida her sey parayla degil ki. Guzel bir manzaraya karsi bankta veya yerde oturabilirsiniz evden bir seyler getirerek, parklarda gezinebilirsiniz, vb. Bu kadarini siz akil ediyorsunuzdur ama o akil edemiyordur. Disari deyince cafe,bar geliyordur dogrudan aklina. Ucuz alternatifler uretip onlardan zevk alip almadigina bakabilirsinuz. Suyu siz getirin mesela ilk zamanlar ornegin, bir sure sonra anlayabilir suyun butceye katkisini.

Excel'de butce yapip gozune sokabilirsiniz eksili degerleri, o zaman anlayabilir belki. Ancak, o kadar ugrasiniza ve gostermenize ragmen ogrenmiyorsa, o zaman dusuncelerinizi bir gozden gecirebilirsiniz.
  • aychovsky  (03.07.18 01:02:53) 
o kadar anlamsız bir birlikteliğiniz varmış ki banlıyorum sizi. fransız mı kendisi? onlar böyle takılır çok.


  • dedim dedim de kime dedim  (03.07.18 01:13:00) 
kullanıyor gibime geldi bana en kısa vadede uzaklaş düşünmeden.


  • buiret  (03.07.18 01:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.