[]

Eski katsayı sistemi

Ya bu sistem çok mantıklı bi sistem değil miymiş? Kaldırılması bence eğitim açısından büyük bi hata. Yani tabi ki bi fen lisesinden mezun bir öğrencinin tıp, mühendislik vs girerkenki katsayisi bir meslek lisesi ya da imamhatipten yüksek olmalıdır çünkü sonuçta sen 4 yıl boyunca o çocuğu doktor, muhendis vs olsun diye eğitiyosun lisede, ünide de ona göre destek veriyosun. Yani sonuçta temel eğitimi daha uygun o meslek için bi imamhatip öğrencisine göre.

Sizin görüşünüz ne sistemle ilgili?


 
Bir katsayı mağduru olarak rahatlıkla eski sistem geri gelmeli diyebilirim. Fen lisesi mezunuyum. Çocuk halinizle gece gündüz ders çalışıp fen lisesi kazanıyorsunuz, hocaların zeki çocukları ezme kompleksiyle karşılaşıp yine gece gündüz çalışarak olimpiyat sorularından oluşan sınavlardan 30-40 alıyorsunuz. Haliyle ortalamayı düşürüp ösym sınavında sizin onda biriniz çalışıp 90 ortalama ile mezun olan diğer liselilerin gelip daha fazla puan aldığını görüyorsunuz.

Şimdi diyecekler tüm liselerde aynı şeyler öğretiliyorsa niye farklı katsayıdan ölçülsünler, e o zaman millet neden gece gündüz çalışıp fen lisesine gitsin ki? Bi farkı olması lazım. Ama bu farkı oluşturmak yani bölüme yönelik eğitim düzenlenmesi için de sistemin yeniden baştan aşağı düzenlenmesi gerekir. Ülke zaten neresinden tutsan elinde kalıyor, katsayı probleminin kimsenin umrunda olduğunu bile sanmıyorum ne yazık ki.
  • glutamin  (01.07.18 22:58:41) 
eskisi daha iyi değil. konunun uzmanıyım. uzun uzun anlatırdım ama klavye yok. ekran klavyesinden yazdım bunu da.


  • ya ben lan neyse  (02.07.18 01:26:54) 
Katsayı Hakkı'nda yorum yapamam ama ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının kaldırılmasına çok kızmıştım. Özel okullar 100-100-100 tam puan, fen lisesi ortalama 80. Ağırlıklı ortalama olunca okul birincisi 90 diyelim, 80/90 oluyordu. Şimdi 80/100 oluyor. 90 alan çocuk kendi okulunda en yüksek ortalamayı yapmış ama tam okul puanı alamıyor. Fen lisesinin birincisi bile diğer özel okuldaki şişirme notlara göre kayba uğruyor. Herkesin kendi okuluna göre değerlendirilmesi kimseyi kayba uğratmıyordu, sonuçta maksimum 100'e göre hesaplanabilir ama tavanı direkt 100 almak baştan zarara uğratıyor.


  • Lim5  (02.07.18 01:45:24) 
kısmen haklı olsan da o kadar haklı değilsin. hakkari lisesindeki öğrenciyle, bakırköy lisesindeki öğrenci aynı eğitimi alamıyor. aynı eğitimi alamayınca da okul başarısı iyi olmuyor bu da kendisinden sonra gelen öğrencilerin obp'sini etkiliyor.

şişirme notlara karşı bir şey yapılırsa bu sistem iyi ama çok iyi değil. okul puanının etkisini de azalttıkları için zaten fen lisesi öğrencisi her şekilde soruları yapacağından öne geçecektir.

sadece okul puanıyla gitmek yanlış.

örnek olması açısından; cerrahpaşa tıp ingilizceyi kazanan bir açık öğretim öğrencisi var.

yokatlas.yok.gov.tr

hadi özel okulları da anlayalım listedeki açık öğretim mezunu arkadşı ne yapacağız? adam binlerce kişiyle sınava girdi, kopya çekemedi, notu şişirilmedi kazandı.
  • blue eyes white dragon  (02.07.18 02:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.