[]

Guvenli bir evde hangi dedektor / alarmlarin olmasi lazim simdi?

Ev dogalgazli. Diyelim bir yerde gaz kacagi var, bunun icin gaz alarmi aliyoruz. Diyelim yangin cikti uyuyoruz, duman dedektoru aliyoruz. Bir de karbonmonoksit alarmi var bu hepsinden bagimsiz baska bir sey mi?

Mesela bir karbonmonoksit alarmi var aciklamasinda diyor ki:

"
DİKKAT - Karbonmonoksit gazı , doğalgaz-lpg vb. gazlardan farklı nitelikte bir gaz olup , karbonmonoksit dedektörü ,çakmak gazı yada doğalgaz uygulayarak test edilemez.
"

e bu duman alarmi da degil, o zaman 3 alarm mi lazim eve?

 
alev sensörünü unutmuşsun.


  • killerbee  (01.07.18 02:16:03) 
Evet hepsinden bagimsiz baska bir sey.

Gaz kacagi olursa kokudan algilarsin ama karbonmonoksitte oyle bir ihtimal yok.
Karbonmonoksit atik gazda var ve kokusuzdur.

Eger kombin hermetikse daha az risk ihtiva ediyor cunku kombi oksijeni disaridan aliyor.
  • perfectum  (01.07.18 02:18:07 ~ 02:19:28) 
üçünün de fonksiyonu ayrı.

yangın çıktıysa duman dedektörü yeterli.

doğalgaz borusu hasar almış, ocaktan veya kombiden sızıyorsa doğalgaz sensörü iş görür.

doğalgaz bacası hasar aldı veya kombi içinden egzost kaçağı olursa içeri basar. issiz bir duman olduğu için muhtemelen duman dedektörü tespit edemeyecektir. e zaten gaz dedektörü de yanmamış gazları (doğalgaz) ı tespit ettiği için yanmış egzost gazını tespit edemeyeceğinden tek çare karbonmonoksit dedektörü oluyor.

eğer kombi ile aynı odada uyuyorsanız CO dedektörü hatta doğalgaz dedektörü şart derim. kombi balkonda vs ise balkona bi havalandırma deliği açın, balkondan dışarı kendi çıkar. ama kombi mutfak içinde veya odalara yakınsa risk daha yüksek.
  • sttc  (01.07.18 02:37:27) 
Hatta öneme göre sıralamak gerekirse bence
1- karbonmonoksit
2- yangın
3- gaz alarmı olur.

Gazı kokusundan farkedebilirsin ama karbonmonoksit kokusuz bir şekilde öldürür, öldürmese bile düşük konsantrasyonda uzun süre maruz kalırsa beyin hasarı oluşturabilir.
  • Haldamir  (01.07.18 03:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.