[]

Gecikmiş konuşma

Merhabalar,
kuzenimin oğlu 5 yaşında ama hala bir kaç kelime hariç konuşamıyor. Otizm gibi bir durumun olmadığını düşünüyorum. İstanbul’da tavsiye edebileceğiniz doktor veya psikolog olur, konuşma bozukluğu uzmanı olur, birileri varsa bizim için yol gösterici olacak çünkü kime başvursak bilemiyoruz şu an.

Teşekkürler şimdiden.

 
Otizm olmadığını düşünüyorum diye bir şey yok. Önce Otizm olmadığının kanıtlanması gerek. Vakit kaybetmeden "Çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları" uzmanına gitmeniz gerekiyor. 5 yaş çok ileri.


  • Lim5  (30.06.18 20:14:59) 
Yargılamak gibi olmasın ama 5 yaşına kadar niye beklemişler. Kızımda geç konuştu ama size göre erken sayılır. 3 yaşına gelmeden konuşma terapistine başladık. Terapistle 4 ayda çözdü konuşmayı. İlk önce otizm olmadığını kesinleştirin sonra kbb ye kulaklarda problem olup olmadığnı öğrenin. Hepsi temiz çıkarsa bir tarapist bulursunuz. Onlar harfleri nasıl çıkaracaklarını öğretiyorlar. Kızım benden kesinlikle öğrenmiyordu ama terapistin her dediğini tekrar ediyordu.
En önemli kesinlikle tv tablet telefonu hayatından çıkarın.

  • ayhsegull  (30.06.18 21:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.