[]

alternatif uygun-ucuz içme suyu

yaklaşık bir hesapla ayda ortalama şebeke suyu hariç dışarıdan aldığım pet şişe suya yaklaşık 200 lira bayılınca belki iyi bir alternatif bulurum düşüncesiyle sorayım dedim.

Tercih etmediğim ve sağlıksız bulduğum ya da aklıma yatmayan alternatifler
- Şebeke suyu
- Damacana su
- Ters ozmos gibi türevleri bulunan su arıtma sistemleri

Tercih ettiğim ve görece sağlıklı bulduğum alternatifler
- Cam damacana
- 5-10 litrelik pet şişeler.
* Bu alternatiflerin hepsi farklı boyutlarıyla sağlıklı olup olmaması açısından tartışmaya açık elbette.

Uygun fiyat sebebiyle cam damacana seçeceğini eleyecek olursak elde sadece pet şişeler kalıyor ki, bunların da son güncellemeler ile fiyatları 11-15 (4*5 lt ya da 10*2 lt) arası değişiyor markasına göre.

Şöyle bir seçenek daha var, şöyle uygun ya da şu markanın pet şişeleri daha uygun fiyatta vs. diyebilirsiniz.

Konum: Ankara

 
Metro grossmarket. Adını muhtemelen duymadığın, ucuz ve kaliteli su markaları göreceksin.


  • 10032007  (29.06.18 03:20:15) 
aoç'nin damacana suyunu kullanın, ben gayet memnunum. ağız tadım da hassastır.


  • hosein  (29.06.18 11:04:08) 
A101 4 adet alınca 5 lt suyun tanesi 2 TL, normalde 2.25.

Ayda 200 tl'lik suyu nasıl tüketiyorsunuz? Kaç kişiniz? Yemeklere filan da mı kullanıyorsunuz?
  • John Bloor  (29.06.18 11:11:43) 
@hosein daha dün aoç sipariş ettim ben de beğeniyorum ama 4*5 lt 14 lira olmuş, kendim marketten taşırsam 8 liraya falan geliyor.
@john bloor 2 kişiyiz ama yemek+çay+kahvede iyi su kullanımı nedeniyle tüketim çok fazla. Bir de çok girmesin diye mevcut cam damacanayı ayda 1-2 kez sipariş veriyorum.

  • candanag  (29.06.18 11:18:55) 
@acemi ben zaten tartışmaya açık olup kendime göre "görece" sağlıklı demişim zaten, ne diye kendini yorarsın ki! Ben maliyet demişim cam damacana iyi ama pahalı demişim...neyse


  • candanag  (29.06.18 14:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.