[]

gezgin olmak

merhaba ileride hayatımı dünyayı parasız gezerek gittiğim yerlerde işe girerek çok zengin olmasada özgür bir hayat geçirerek sürdürmek istiyorum bazı sorularım var, 1 tanesini bile cevaplasanız fena olmaz.

en önemli sorum şu: birkaç gezgin blogunu/instagramını takip ediyorum ama takipçilerle paylaşmadıkları şeyler varmış gibi, belirli bir işleri olmadan vize nasıl alabiliyorlar ? sonuçta vize veren veya ülkesine kabul eden ülkeler kişinin kaçak kalmayacağından emin olmak ister. sanırsam belirli şirketler yardımcı oluyor bilginiz var mı ?

parasız şekilde dünyayı gezmek için önerleriniz nelerdir ? couchsurfing gibi sistemler otostapla gezmek gibi bilinen yöntemler dışında neler vardır ?

tavsiyeleriniz önerileriniz nelerdir ?

 
parasiz sekilde dunyayi gezmek icin. ultra duzeyde sosyal yetenek olmalidir. kolayca guvenilir iletisim kurma sempatiklik bulunan ortama uyum saglama gibi


  • seljax  (29.06.18 00:36:51) 
Gideceğin yerlerin dilini kültürünü bilmen gerekir. seljax'ın dediği gibi sosyal yetenek şart.

Ayrıca bu bir moda. Tüm dünyada gezginlik modası var. Her moda gibi bu da bitecek. Geleceğini buna göre şekillendirmemeni öneririm.

Bir öneri daha instagramda her gördüğüne çok inanma..uzun vadede ciddi sorunlar yaşarsın
  • gölgede aynı  (29.06.18 00:51:12 ~ 01:46:24) 
Gezgin bir eleman vardı. Avrupa'dan vize alamadığı için vizesiz tüm ıvır zıvır ülkeleri gezmişti başlangıçta. Sonradan Avrupa'ya da adım atmaya başlamıştı galiba.


  • perfectum  (29.06.18 02:20:45 ~ 02:21:19) 
Vize almak problem degil. Pasaportunuz sizin ozgecmisiniz oluyor. Pasaporttaki giris cikislar arttikca bir nevi kredi notunuz yukseliyor ve rahat vize aliyorsunuz. Onemli olan elinizde pra ya da is varken referans vizeler olan schengen,abd veya ingiltere vizelerini almis olmak. Kalan ulkeler vize istese dahi bu vizeleri gorup kolayca vize veriyorlar.

Dunyayi parasiz gezmek diye bir sey yok. Bir zamanlar ben de bu sekilde romantik dusunuyordum. Gordugunuz ya da takip ettiginiz insanlarin size yansittigi bu olabilir ama gercekte olan modern dilencilik. (Buna sponsorla gezenler ya da gezgine yardim edin diye yazi yazip dilenenler de dahil) Sonuc olarak bir sey uretmeyip sadece tuketen insanlar. Yok illa gezecem diyorsaniz gunu kurtarmalik yapabileceginiz en kolay is hostellerde konaklama karsiliginda calismak. Internet uzerinde yapabileceginiz bir mesleginiz yoksa her turlu is hamallik. Ayrica gezmek rutine bindiginde o da eskisi kadar keyif vermeyecektir. Ac kalip guzel bir uyku cekemediginiz gunlerde isterseniz dunyanin en guzel manzarasina uyanin yine size keyif vermez.

70 civarinda ulkenin altini ustune getirdim. Su an gordugum hic bir yer bulundugum hic bir ulke beni heyecanlandirmiyor.. Insani bunaltan sey rutin hayat. Gezmek de rutin bir hale gelirse ayni problem ortaya cikiyor o yuzden sizi bunaltan sey neyse onu dogru tespit edin. Iki gununuz bir olmasin.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (29.06.18 06:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.