[]

İnce/Akşener kazanırsa eski sisteme devam etmeyecek mi?

Bu sene adayların seçim vaatlerini ve planlarını sıkı sıkı takip edemedim. Konuşmalarından bazılarını dinledim her birinin. Klasik "Şöyle yapacağız, böyle yapacağız, şu konuda ıslah çalışmaları yapacağız, X'i satacağız, Y'yi ortadan kaldıracağız." gibi cümleler duydum. Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda (Zannedersem Fatih Portakal ile idi) Muharrem İnce için "Kazandığı vakit işinin ehli her insanla fikir alışverişinde bulunulacak. Başkan yardımcıları da aynı şekilde işi bilen insanlar olacak." gibi şeyler demişti.

Ama genel olarak ne İnce'den ne de Akşener'den "Eski sisteme devam edeceğiz!" gibi net bir şey duyabildim seçim zamanı açıklandığından beri.


E, hani bu yeni sistem tek adamlık sistemiydi? Şimdi böyle bir şeyi ağızlarından duymama sebebim benim gündeme uzak kalışım mı yoksa halkta yaratılan istikrar konusunun zedelenmemesi için şimdilik rafa kaldırılan bir durum mu?

Bilmediğim için soruyorum gerçekten. Ama net bir cevap olursa kendi ağızlarından çok sevinirim.

 
Parlementer sisteme doneceklerini soylediler.


  • veritaslibertas  (21.06.18 22:15:20) 
Bildiğim kadarıyla Meral Akşener, başkan olur olmaz başkanlık sistemini kaldıracağım diyor. Ince ise önce başkanlığı kullanıp ülkeyi rayına sokalım sonra kaldıracağız diyor.


  • Haldamir  (21.06.18 22:17:06) 
@veritaslibertas: Mitinglerde ya da canlı yayında söylediler mi böyle bir şeyi yakın zamanda?


  • m e b  (21.06.18 22:17:30) 
Cok basit bir google aramasiyla sorunun yaniti cozuluyor:

www.sozcu.com.tr
  • Traveller  (21.06.18 22:32:47) 
Mitinglerde salak kalabalığa teknik konular öyle anlatılmaz. Miting bir şov işidir.

Bu tip yapısal konular ve detayları uzun adam akıllı röportajlarda izah edilir. Bunu da yaptı ikisi de.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.06.18 23:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.