[]

Leptopun ekran kartı değişir mi?

Merhaba,

Linkteki leptopun ekran kartı bozuldu. Değiştirilebilir mi?

Teşekkürler.

www.toshiba-turkey.com

 
neden değişmesin?
servis değiştirir en kötü.

  • rhan  (20.06.18 01:35:01) 
@rhan o kadar kolay olmuyor laptoplarda parça değişimi


  • behlulkacanzi2  (20.06.18 03:31:08) 
degismez hayir. bazi bilgisayarlarda bozuk ekran karti bypass edilip islemci icindeki intel ekran karti kullanilabiliyor ama o zaman oyun performansi falan alamazsin, en fazla o.

reballing istasyonu olan falan bir servis cikma bir ekran kartini "takarim abi" diyebilir ama 1-2 sene garanti veremez cunku max ömrü 3-4 ay olur.
  • robokot  (20.06.18 03:48:21 ~ 03:49:21) 
degisir. ayni ekran kartinin sifirini da bulursan uzun sure kullanirsin.


  • ubi dubium ibi libertas  (20.06.18 03:56:10) 
tekrar yaziyorum, bu model icin cok ozel bir durum yoksa laptoplarin %99.99u gibi:

1) çipi anakarta lehimlidir
2) sifirini bulamazsin cunku son kullaniciya satilan bir parca degildir
3) bulabilecegin hic bir serviste buldugun herhangi bir cipi fabrika cikisi kalitesinde anakarta geri lehimleyecek pahali ekipman ve ekspertiz yoktur.
  • robokot  (20.06.18 04:52:30) 
laptoplarda ekran karti anakart ile butunlesik, ben olmayan gormedim. ekran karti arizasi varsa komple anakart degisimi lazim malesef.


  • cooperr  (20.06.18 07:19:00) 
degistirilir elbette. laptoplarin grafik kartlari cesit cesit. sizin modelinizi daha once hic gormedim ama ozelliklerinde hem amd grafik karti hem de islemciye bagli intel grafik karti mevcut.

daha once gordugum toshiba satellite amd kartlari sogutucuya ve anakarta ayri bir grafik panosuyla bagliydi. anakarta lehimli degildi. en kotu ihtimal anakartinizi degistirebilirler eger grafik kartini degistiremezlerse. ama garantinin devam edip etmemesine gore fiyati yuksek olabilir.

ama oyun kismini pas gecebilirseniz islemcinize bagli intel kartla bilgisayarinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • tanaka  (20.06.18 07:30:17) 
İşlemcisi intel, ekran bağdaştırıcısı (kartı) amd radeon diyor. Büyük ihtimal ile ekran kartı onboard değil, değiştirilebilir.

"Bi açıp bahmak lazım"
  • John Bloor  (20.06.18 10:44:42) 
Anakartın üzerinde linkteki karta benzer bir şey görebiliyorsan değişir. www.legitreviews.com

Buna benzer bir şey görüyorsan sıkıntılı.
frlinux.net
  • zombi  (20.06.18 12:21:53) 
Ekran kartı işlemcisi anakarta lehimli olsa bile değiştirebiliyorlar artık. Anakart değişimi şart değil. Geçenlerde ofisten bir arkadaşın ekran kartı çipi yanmıştı. Gönderdim bilgisayarcıya, 250 liraya temizlik dahil halletti.

Eskidendi o değişmez olayları.
  • teknikekip  (20.06.18 12:24:27) 
ben değiştirdim ama 3 ay gitmedi. pek mantıklı bir işlem değil sanki.


  • rosencruz  (20.06.18 15:10:04) 
@rosencruz ++ yazdik yukarida on kere ama anlamak istemeyen anlamayacak herhalde.

Eskiden degildi o degismez olaylari, hala oyle. gorunuste degisir, bir sure calisir. isindiginda yine gider. degistiririm diyene "bana bu ekran kartinin yine gitmeyecegine dair 1 yilcik hadi 1 yili birak 6 aylik garanti verebilir misin" deyin, sizi dukkandan kovarlar cunku yok oyle bir sey.
  • robokot  (20.06.18 16:08:52 ~ 16:09:40) 
@robokot

Garanti vermeyen teknik servis olsa olsa merdiven altıdır. Her takılan/yapılan işlem için en az 6 ay garanti verirler. Eskiden imkanlar kısıtlıydı evet. Genel olarak kimse değiştirmeye yanaşmazdı ve ana kartın yenisini kakalamak isterlerdi.
  • teknikekip  (21.06.18 13:59:56) 
@teknikekip, hayhay o zaman elimde su anda ekran karti yanik 3 tane laptop var. sadece çip degisimi ile cozulecegini biliyorum. sifir anakart ucreti 400 lira civarinda su an. bana bunlarin ekran kartini degistirip, 6 ay garanti verip, sifir ana karti almaktan daha ucuza bu isi yapacak bir teknik servis onerirsen goturecegim. sana ekstra kolaylik, ekran kartlarinin sifir olmasina gerek yok garanti oldukca.

>Garanti vermeyen teknik servis olsa olsa merdiven altıdır.

Yetkili servis olmayan her yer merdiven altidir. Ve hic bir yetkili servis lehimli GPU degisimi yapmaz. Sirketler de bu GPU yu parca olarak saglamazlar onlara zaten. Verilen emege degmez bir kere, duzgun yapmasi saatler surebilecek bir is ve garanti degil.
  • robokot  (21.06.18 16:05:06 ~ 16:38:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.