[]

TEZde alıntının alıntısını yapmak

merhaba öncelikle mutlu bayramlar dilerim.

yüksek lisans tezim için soruyorum.
bir çalışmada yapılmış olan alıntıyı kendi çalışmamda nasıl alıntılayabilirim?
direk orjinal kaynağı yazabilir miyim? bu uygun değilse

orjinal kaynağa ulaşıp o cümleyi bizzat o kaynaktan okumak zorunda mıyım?

"as cited in" ibaresi ile her iki kaynağa da referans vermek yeterli olur mu? ve bunun sayıca fazla olması problem teşkil eder mi?

 
Yüzlerce makale okudum ben yukardaki gibi bi referans verme yöntemi hiç görmedim, orjinali okumak zorunda değilsin kaynak verenin yazdığını paraphrase yaparak yaz ve orjinal kaynağa atıfta bulun, her cümle için orjinaline gitmek zorunda da değilsin. Orjinalinde belki daha da işime yarayacak bir şey olduğunu düşünürsem açıp okuyorum ben.


  • ekaterina  (14.06.18 19:51:39 ~ 15.06.18 21:06:05) 
Eğer yukardaki gibi olsaydı cite sayımız hiç artmazdı öyle değil mi? Sen benden oku ve bi daha benim adım geçmesin, var mı böyle bi dünya.


  • ekaterina  (14.06.18 19:52:40) 
estherin yazdığı referanslamayı ben de ilk defa duydum. bulduğunuz alıntının asıl alıntı kaynağını bulmalısınız.


  • false pretension  (14.06.18 20:04:54 ~ 20:05:57) 
Bilimsel camiada mumkun oldugunca kaynaklar ilk elden okunur. Aktaran yanlis aktarmis olabilir vs. Ama ilk kaynaga ulasilamiyorsa ikinci el kaynak referans gosterilir ve esther'in yazdigi gibi Aktaran olarak belirtilir. Burada da defalarca soruldu, aratirsaniz baskalarinin cevaplarini da gorebilirsiniz.


  • evrim halkasi  (14.06.18 20:22:06) 
ben literatür taraması aşamasındayım da, bu şekilde konumla ilgili yazılmış tezlerden alıntılar yaparak ilerlemek yanlış bir yöntem mi?


  • karabasun  (14.06.18 21:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.