[]

bu video nasıl yapılmış olabilir?

www.instagram.com




 
Loopsie uygulaması ile


  • kablelvuku  (14.06.18 17:25:52) 
dikkatli bakarsan iki fotoğraf olduğu anlaşılıyo. orta kısımda kalan zemine dikkat et. alttaki kuşların olduğu foto sol aşağıya doğru hareket ettikçe zeminde bozulmalar oluyo.


  • yeteramadenedimherseyi  (14.06.18 17:31:04) 
parallax effect.

detaylı yazayım madem.

birincisi makinayı tripoda koyup 15 20 belki 30 kare fotoğraf çekmiş.

fotoşop içinde bunları birleştirdiğinde(çeşitli tutorialler var, turistlerin insanların çok olduğu yerlerde mekanı boş yakalayamayacağın için, iki tık tık yaparak fotoşop içinde değişmeyen şeyleri(mekan, yerdeki taşlar, kısaca sabit objeler) birleşirip mekanın bir fotoğrafını oluşturmuş)

ikinci adım olarak demiştim ya 20 30 kare çekmiş, bunların içinden beğendiği birtanesini almış, izole etmiş, yani arka plandaki görüntüyü silmiş, insanları ve kuşları bırakmış sadece.(yerdeki bozulma da zemini ayırmadığından dolayı)

üçüncü ve son adım olarak bunları after effect içine atıp, camera ve null object eklereyek ve zoom ve kamera hareketi ile animasyon yapmış.

belki değişik bir kaç şey daha kullanmıştır.

belki bir ihtimal insanları ve kuşları tek tek ayrı izole edip jpeg olarak kaydedip yapmıştır.

karışık gözükse de aslında çok basit.

tabi buradaki en önemli etken kullandığın makina ve lensin keskinliği, ne kadar keskin fotoğraf çekebilirsen o kadar kolay izole edersin.


ben de yapayım bi tane özendim görünce.
  • Photographer  (14.06.18 17:45:32 ~ 17:57:45) 
Bu video değil, tek bir fotoğraf. Fotoğraftaki öğeleri dekupe edip after effects programıyla hareket vermiş.


  • kapitalist gerilla  (14.06.18 18:34:45) 
abi açıklamada yazıyor ya picdrift ile diye... :)


  • dilemma of subscribtionability  (14.06.18 21:02:01) 
"ibi içiklimidi yiziyir pitchdrift diyi"

her foto için 39 dolar mı vereceksin parallax effect yaptırmak için?

program değil bişey değil, bu işi yapan adamların sitesinin ismi pitchdrift

www.picdrift.com


bu olayın adı parallax effect. arayın bakın senelerden beri de var.

hepiniz de herşeyi çok iyi biliyorsunuz lan. hadi yapında görelim desek tıss...
  • Photographer  (14.06.18 21:08:23 ~ 21:09:12) 
@Photographer

ben onu app zannetmiştim, pardon. ama düzgünce yazılmış bir cevaba bu kadar sinirlenmenize anlam veremedim. yakıştıramadım da. :)

ayrıca zahmet edip onca satır tarif etmişsiniz ama tek kare fotoğraftan yapıyorlarmış bu picdrift sitesi. siz tripot ve 15 20 fotoğraf diyorsunuz...
  • dilemma of subscribtionability  (14.06.18 21:11:50 ~ 21:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.