[]

Araba alacağım Mazda 3 vb.

merhabalar,

ikinci el araba bakıyorum 50bin lira civarları..

2010 model ya da üstü olabilir, çok kilometresi olmasın diyorum.
bir de günde 50 kilometre git gel yapicam şehir içi şehir dışı karışık.

Mazda 3 lere çok fena göz koymuş durumdayım ama ulan cidden ocağımızı sondurmesin çok yakiyorsa?

LPG istemiyorum otomatik vites istiyorum.

bunun dışında tavsiyeniz olur mu?
vuruk sol ön boyalı sağ iki kapısı değişmiş arabanın normal fiyatından ne kadar düşüğünü teklif etmeliyim?

53 bine 2010 Mazda 3 alınır mı benzinli otomatik(azıcık tramerli sağ iki kapısı değişmiş)

her türlü fikrinizi yazabilirsiniz şimdiden teşekkürler.

 
Mazda 3 yakıyor hocam. Maddi olarak bunu karşılayabildikten sonra sıkıntı yok. 4-5 senede araba fiyatı kadar yakarsın


  • Nature Works  (13.06.18 14:04:05) 
yakıyor da ne kadar ve nasıl mesela. şu an bendeki arabaya aylık 600 lira civarı benzin masrafım var.(1.2 benzinli otomatik 2016 qashqai)

Mazda 3 alınca bu 800 civarına çıkarsa ok mesela.
  • peste  (13.06.18 14:30:28) 
Benzinli Mazda 3 otomatik kullandım, şehir içi 10-12 litre yakar (Qashqai'den 3 litre civarı fazla yakarsın). Manuel'i de 1-2 litre az yakar diye düşünüyorum. Bence hesaplı bir araba değil ama çok tatlı bir arabaydı, sürüşü gayet zevkliydi. Performanslı bir araba değildir ama.

Otomatik vites, lpgsiz ve az yakan araç istiyorsan ya b segment arabalara bakacaksın (jazz vesaire) ya da fransız dizel otomatiklerine bakacaksın.

Bu arada Mazda 3 ikinci elde biraz kötüdür, sorunlu bir Mazda 3 almanı önermem. 2 kapısı değişen bir Mazda 3 çok değer kaybetmiştir, temizi bile zor satan bir araçta bunları da düşün derim.
  • Abdurrahman  (13.06.18 14:43:13 ~ 15:02:59) 
hybrid alın hocam şarz sorunu olmazsa bütçeniz karşılıyor bildiğim kadarıyla


  • firemanjonny  (13.06.18 14:45:09) 
attan inip eşeğe niye biniyorsun?


2016 qashqai arabadan ineceksin, çok yakan tipsiz mipsiz acayip şekilsiz, ucube bir araba alacaksın?
  • Photographer  (13.06.18 14:51:37) 
Toyota Auris Dizel Otomatik düşünebilirsin. Bende manueli var ama her anlamda çok memnunum.


  • sbryldrm  (13.06.18 15:18:41) 
şu an kullandığım araba benim değil.

b sınıfı araç da bakıyorum ama çok teneke ve konforsuz geliyorlar gözüme.

her gün toplam 45 dk otoban 45 dk trafikte kullanacağım arabayı, o yüzden savrulan bir şey istemiyorum.


hibridlerle ilgili bir fikrim yok sadece Mazda 3 leri donanım ve sorunsuzluk olarak beğeniyorum. sürüşü de keyifliymiş. öyle çok uçan kaçan bir araba hevesim yok. külüstür olmasın kulusture baglamasın yeter.

bu arada dizel araba da onerebilirsiniz dizel otomatik.

Hyundai i20 ler Accent bluelar aurisler vb hakkında ne düşünmeliyim?

2. el arabalar bile ne kadar pahalı abv ya
  • peste  (13.06.18 15:19:12) 
mazda 3 özelinde bilgim yok ama atmosferik benzinli motor - tam otomatik şanzıman birleşiminin karma kullanımda aşağı yukarı ne kadar yakacağını tahmin etmek mümkün.

toyota auris dizel otomatikleri için forum sitelerini bir dolaşın derim. motorun zayıflığı ve şanzımanla uyumsuzluğuna çok laf ediliyor. benzinlisi seçenek olarak düşünülebilir.


bu bütçede 2011-2012 dizel otomatik fiat bravo'lar gözünüze çarpacaktır. kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim: dualogic şanzımandan tam otomatik rahatlığı beklemezseniz zamanla alışılıyor. yakıt tüketimi fena değil. dizel motor bana gürültülü geliyor ancak sınıfındaki diğer seçeneklerden daha gürültülü olduğunu sanmıyorum.
  • sarsuk  (13.06.18 15:58:03) 
mazda sağlama araç ancak piyasası yok. benzin otomatik 1.6 vites ise güzel yakar. daha küçük otomatik araçlara bak.


  • mikahakkinen  (13.06.18 16:42:53) 
piyasası olmasına gerek yok alacam sorunsuz binicem başka bir beklentim yok. daha sonra satarken de 1 ayda satılsın sorun değil.
sadece sağ iki kapı değişeni olan araç için nasıl pazarlık etmeliyim

  • peste  (13.06.18 17:12:08) 
zamaninda 2004 modelini 100binde aldim, 200binde sattim. senin baktigin benim kasanin makyajli olani. benim arac 2 litre benzinli otomatikti. 3 senede 100bin km yaptim, bir iki oksijen sensoru arizasi disinda problem cikartmadi.

cok agir trafikte 10litre civari yakiyordu, onun disinda ortalamam 7-8 litre civariydi ki bendeki kesinlikle bakimli bir arac degildi, hor kullanilmisti oldukca.

su anda benim komsuda 2006 model var bir tane. temiz bir arac, 350.000km'de, orjinal motor ve sanzuman.

mazda turkiye'de tutmuyor ama guzel arac. tasarimlar genelde zamanin otesinde. bir test surusune katilmistim 2-3 sene once, elemanlar bmw'yi rakip olarak goruyorlar, zaten son kasada kalite iyice yukseldi ve daha da yukselecek. premium'a oynayacaklar, lexus klasmanina girmeye calisiyorlar. gelecegi parlak bir marka. ben tavsiye ederim.
  • cooperr  (13.06.18 18:31:30) 
sağ iki kapının değişmesini gerektiren şey o taraftan alınmış büyük bir darbe mi yoksa yüzeysel hasarlar mı?

bunun cevabını aramanız yerinde olur. b sütunu hizasından ağır bir kazası varsa hem sütun hem şasi hasar almış olabilir. bu da tamir edilse bile bölgenin zayıf kalması, aracın balans tutmaması gibi can sıkıcı sonuçlar getirebilir.

aracı lifte kaldırmadan, anlayan birilerine göstermeden almayın.

kapılar yüzeysel hasarlardan dolayı değiştiyse, fiyatı da uygun görüyorsanız almayı düşünebilirsiniz.

hasarlı halinin fotoğrafları vs. varsa görün tabi.

servis bakımlıysa, bakımları kayıtlı ise bunlar da avantaj olur.

galeri ya da al-satçı yerine sahibinden almaya gayret edin. hasarlı alınıp toplanmış ve hemen satışa konmuş araç almayın.

kilometre sayacındaki sayıya gereğinden fazla takılmayın. 8 yaşında bir araç için 130-140 bin kilometre normaldir. 110 bin kilometrede olup iyi bakılmış, ciddi kazası olmayan araba 70-80 binde olup servis geçmişi belli olmayan, kazası değişeni bol arabadan çok daha iyidir. 250 bin kilometredeki aracı almak istememek anlaşılabilir tabi.

bahsettiğiniz arabanın ilanını sanırım malum sitede gördüm; beyaz ve hb olan araç ise inanın hiç cazip görünmüyor.
  • sarsuk  (13.06.18 18:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.