[]

Gobegini eriten insanlar var mi?

Boyle bir sey var mi, aranizda var mi mesela benim gobegim vardi erittim artik yok diyen. Sisman olup da 20-30 kilo verip normale donmek degil, gobekten kurtulmak.
Yoksa gobek de dahil gidene kadar komple zayiflamaktab baska care yok mu hakikaten? Bolgesel zayıflama diye bir sey yoksa dedigim gibi o zaman?

Bende gobek var ve uzun zamandır da duruyor. Yalniz sisman degilim asla, gobegim var ve bildigin gobek yani, onde gidiyor. Kilo bakimindan birak sismanligi bkilo versem sinirda bile sayilirim. Ama bu gobek gitmiyor. Bir yolunu bulamadim, gitmesi icin gobek dumduz kalana kadar kilo vermek gerek gibi ki bu isteyecegim en son sey:) spor yaptığım donemde kol bacak genel olarsk vucudum sikilasmaya basladi ama gobek aynen durdu. Uzun zamandir abur cubur sekerli yiyecek icecekten de uzagim, degisen hicbir sey yok.
Gobek eritmek diye bir sey yok galiba?

Kisacasi benim gobekteki yaglar da dahil gidene kadar iyice kilo kaybedip reset atmaktan baska carem yok mu? Bu gobek gidene kadar bir deri bir kemik kalirim cunku. Sisko olsam hic problem degil, alabildigine kilo veririm ama sisko degilim sikinti o:)

 
Bölgesel zayıflama diye bir şey yok evet. Yağ yakmanız lazım. Vücut nereden isterse oradan başlar yağ yakmaya. Bu herkeste değişir. Birinde göbekten gidebilir ilk, diğerinde bacaktan koldan vs.


  • veritaslibertas  (12.06.18 19:09:44 ~ 19:10:23) 
Genelde erkeklerde o bolgeler ilk yaglanan ve en son giden bolgelerdir. Kilolu olup kilo verdikten sonra skinny-fat durumu gorulmesi oluyor. yani kilo olarak aslinda hedeflenen kiloya verilmis ama ornegin gobek ve cevresinde yag kalmis oluyor.

simdi 2 secenek var:

1- Evet dedigin gibi yag yakimina daha da devam edip iyice oradaki yaglarin da ordnan yavas yavas kaybolmasini beklemek. Ancak zaten artik sinirdaysan daha ne kadar kilo vereceksin daha ne kadar yag yakacaksin? Daha ne kadar kuculeceksin ? Bu bizi ikinci secenege atiyor.

2- kas kutlesi kazanmaya odaklanmak. Bazen soyle bir durum oluyor. Vucuttaki o yag orani vucudun hali hazirdaki kas kutlesinin az olmasindan dolayi goruntuyu bozuyor. Ayni sendee o gobek gosteren yag orani sabit kalsa ama vucuttaki kas kutlesi artsa otomatikman daha ''lean'' gozukeceksin zaten. Yani kas kutlesi kazandikca o gobek duzelecek.

Ilk secenek icin cut yapmaya devam etmek gerekirken ikinci secenek icin kalori fazlasi verip kas kutlesi kazanip daha sonra tekrar bir definasyona girmek gerekiyor.

aslinda o gobekten kurtulup kaslari cikarmak istiyorsan biraz daha sebat edip 2. yoldan gitmek gerek. Tabi kolay degil ve bir surec bu da.
  • AlsterWasser  (12.06.18 19:16:59 ~ 19:20:21) 
Ben varım efendim. 1.5 ay içersinde 6 kilo verdim. Net göbekten gitti. Gören herkes de şaşırıyor fakat mümkün.

inanmayacaksınız ama bunu hayvan gibi yemeğe devam ederek başardım.
  • giovanne  (12.06.18 19:34:49) 
göbeğimi tamamen eritmedim, hala eritme aşamasındayım. %80 oranda eridi diyebilirim. 20 cm'e yakın inceldim çünkü. göbek eritmek diye bir şey var, ancak çok zor. hiit ile bir derece başarılı oldum. sana önerim, ağırlık kaldırman.


  • nice tnetennba  (12.06.18 19:35:36 ~ 19:36:01) 
Öğle yemeğini kestim ve az spor yaptım, göbek hiç kalmadı. Yanlar falan komple eridi gitti. Çok yoktu tabii...


  • malheiros  (12.06.18 19:41:25) 
Yaklasik 2 ay kosarak eritmistim. Haftada 3 4 gun duzenli kosu. Uzun mesafe de var interval de.


  • rusyalı kozmonot  (12.06.18 20:07:07) 
Ben diyete başlarken (şişko değildim ama fazlalıklar vardu göbek ve yanlar gibi) açıkçası kilo veririm ama göbek kalır yine spor lazım diye düşünürdüm, tamamen gitmedi ama beklediğimden çok büyük bir fark var göbekte gerçekten.
Eridi kısaca.

  • mutekebbir  (12.06.18 21:24:12) 
Hep bölgesel zayıflama diye bir şey yok diyorlar ve sanırım doğru. Geçen sene göbeğim dümdüz olmuştu gerçekten çok şaşırmıştım ama sadece göbek erimemişti. Yürüyerek bir de öğlen ekmek yemeyerek 5 kilo kadar vermiştim ama o 5 kilo farketti gerçekten.

Belki biraz daha zayıflarsan gider. Göbek dirençli bir bölge çünkü.
  • uyusam iyi olur  (12.06.18 22:32:44) 
göbek ne kadar yıl orada kaldı ise gitmesi de o kadar zor oluyor, belli seviyeye kadar herkes eritiyor ama son kalan parça inatçı, yıllardır o bölgede olduklarından kendilerini bir organmış zannediyorlar, bu yüzden vücudun bu yağlardan vazgeçmesi çok zorlaşıyor. Benim %15-16 yağ oranına düştüğümde bile elime gelen göbek vardı diye hatırlıyorum.

çözüm: en az 10-12 aylık diyetle beraber haftada en az üç gün sağlam spor, bir de bir noktaya kadar sorunsuz inceleceksiniz fakat sonrası kıdım kıdım gidecek, bu noktada moral bozmadan devam etmek gerekiyor, o eşik aşılmazsa yağlar kazanmış oluyor.
  • gezegen olan pluton  (12.06.18 22:45:21 ~ 22:46:39) 
spor salonunda planlı programlı çalıştım. Göbek gitti, baklavalar selam verdi :) Bölgesel değil tümden çalıştım. Yani sadece kardiyo (bisiklete binmek) mekik değil; tepeden tırnağa tüm vücudu (full body work out) çalıştırarak, ağırlık kaldırarak çalıştırmakla oldu..


  • orion  (13.06.18 00:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.