[]

Depresyon Sorusu

Selamlar ahali,

Bu kez kötü bir gerekçeyle geliyorum, mümkün olduğunca özet geçeceğim.

Zamanında ÖSS'ye hayvan gibi çalıştım, güzel bir dereceyle sağlam bir üniversiteye girdim. İki yıl önce mezun oldum. İlk full time işimde sıkıntılı bir müdürüm vardı, ne para kazanabildim ne iş tatmin elde ettimi. Bunun üzerine geçen yıl haziranda işten ayrıldım ve zor elemelerden geçerek 2 tane uluslararası FMCG şirketinden iş teklifi aldım. Bir tanesini kabul ettim, management trainee olarak düşük maaşla zor koşullarda çalışmaya başladım. Çünkü trainee aşaması bitince güzel şeyler olacaktı sözde. Buradaki müdürlerin de egoları ve bencillikleri yüzünden, trainee süreci bir yere varmadı ve geçen ay işi bıraktım.

Bu süreçte üç ilişkim oldu, hepsi de üzücü şekillerde bitti. Detaylara girmeyeceğim ama narsistlere denk geldim, aldatıldım, düşünce yapımdaki zaaf yüzünden mide fıtığı oldum.

Şimdi ailesinin yanında yaşayan, 27 yaşında bütün mal varlığı sadece 5 bin lira borç olan bir insan evladıyım.

Evet, çok güzel anılarım var ve yıllardır -detayına girmeyeceğim- güzel işler yaptığımı düşünüyorum.

Fakat artık bir işin, ilişkinin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Uğraşsam belki olur ama uğraşacak enerjim yok, tükenmiş hissediyorum ve hiçbir şey yapasım yok. Vasiyet yazmayı, şanslıysam bir yerlerde kaza geçirmeyi bekliyorum gibi bir şey.

İşbu koşullarda, ağır bir depresyondayım sanıyorum?

Psikologa gidecek param da yok.

Önerisi, tavsiyesi olan var mı?

 
Merhabalar,
Psikolog olmadığım için sana teşhis koyamam, ya da bir çözüm öneremem ama
153 ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Gayet de ilgililer ve sandığından daha çok yardımcı oluyorlar. Çekinme hemen ara.
Ayrıca birçok ücretsiz destek merkezi de mevcut.
  • anten  (09.06.18 23:38:13) 
Eldeki imkanlarla yapılabilecekler arasında aklıma gelenler:
-anten'in dediği gibi ücretsiz danışma merkezlerine gitmek (bağlı olduğunuz belediyeye dahi başvurabilirsiniz)
-Yüksek lisansa yahut doktoraya devam eden psikoloji öğrencilerinin vermiş olduğu ücretsiz danışmanlıklardan yararlanmak (ki bu bir üsttekinden daha fazla önerdiğimdir)
-David burns ün "iyi hissetmek" kitabını alıp okumak ve hayatınıza uygulamak
  • serbest gezen koala  (09.06.18 23:46:48) 
Hepimizin çok kötü dönemleri oluyor. Sertifikalı baristayim falan demişsin ne güzel mesleğin var elinde ki bu bir meslek bence. O yüzden çok da şeyapma diyorum.

Ama tabii depresif hissetmek başka bir şey ve yardım arayışı içinde olduğun için depresyondasın diyemem yetkim de yok zaten ama yılmak yok........
  • ikcı  (09.06.18 23:46:53) 
david burns kitabi +1000

duzgun bir psikologun klinik olarak uygulayacagi terapiyi kendin uygulamani sagliyor (bilissel terapi) omur boyu faydalanacagin bir sey her durumda. psikolog durumun yoksa siddetle tavsiye.
  • robokot  (09.06.18 23:55:37) 
Herkese çok teşekkürler, ince düşünen insanlar olduğunuz belli oluyor. David Burns ile başlayıp diğer seçeneklere ilerleyeceğim.

Mutlu kalın.
  • duseyazar  (10.06.18 00:20:59) 
ağır depresyon çok farklı bir durum. bir çok insanın bu ülkede yaşadığı durumu yaşıyorsun. belediyelerin ücretsiz psikolojik danışmanlığı yaptığı yerler var. istanbul ve ankarada var genelde.
bir yerden hafiften yeniden başla. ilerde evlensende malın mülkün olsada herşeyin anlamsız olduğu dönemler olacak bu normal.

  • mikahakkinen  (10.06.18 00:49:40) 
kimsenin derdini küçümsemem, herkesin derdi kendine büyüktür ama yazdığın şeyleri okuyunca biraz abartmıyor musun demeden de geçemedim. belki de geçmeliydim.


  • forlife  (10.06.18 01:05:03) 
Arkadaşlar soruna guzel guzel yanitlar vermisler.

Is hayati boyledir. Pes etmeyeceksin. Sabredeceksin. Bu yillar gececek ve geri dönüp baktiginda iyi ki yapmisim sabretmisim diyeceksin. Yilma; yeni bir ise gir ve sebat et kardesim.
  • lion de la Turquie  (10.06.18 02:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.