[]

şirketin bu masrafları ödememesi normal mi?

şimdi bizim akbil ve internet faturalarımızı şirket karşılıyor. fişlerimizi veriyoruz onlar yatırıyolar. iki üç ay önce bi "artık biriktirmek yok, her ay fişlerinizi verin" gibi bişeyler denildi. neyse ben bitakım sebeplerden vermedim. sorum şu: bu adamların önceki ayları ödememe sebebi keyfi midir? yani tamam diyelim ki ocak ayına ait bir masrafın vergi indirimini alamıyor falan olsun. e peki ben haziran ayına ait 100 tl değil 300 tl masraf fişi teslim etsem ne değişecek? yani işte yok efendim "ödenemiyor" mu, "ödemiyoruz!" mu bu durum?




 
şirketin çalışma prensibine göre değişir o işler. misal bizimki ayın 6'sında bir önceki ayın muhasebesini kapatıyor. sonra öldüm desen de alamazsın masrafı vs.

başka fişler alarak fiş eksiğini (?) kapatman mümkün tabii ki ama fişte yazan tanıma dikkat et
  • hosein  (08.06.18 15:41:57) 
@hosein heh işte bana haziran ayında yapılmış masraf olarak 300 tl ödese ne olacak? cebinden çıkmayan para konusunda neyin artisliğini yapıyorsun amk ik'sı?!


  • klar  (08.06.18 15:52:42) 
olaya operasyonel açıdan da bakmanız lazım
belli bir ödeme disiplini sağlayamazsanız işlerinizin ne zaman ne kadar birikeceğini bilemezsiniz

  • superb  (08.06.18 16:06:18) 
@klar, patrondan çok patronculuk da diyebilirsin iş disiplini de. bir de işin cezai boyutları var. fatura bedelinden fazlasını ödemek zorunda kalıyorsun geç bildirimlerde.

naçizane tavsiyem, hep zamanında bildir masraflarını ve ik ile asgari düzeyde anlaşmaya çalış. en azından anlaşıyormuş gibi yapıp ters düşme :) benim felsefem bu hep, son iki şirketimde muhasebe giriyor kayıtları, ben de mümkün mertebe muhasebeyle iyi geçinmeye çalışıyorum
  • hosein  (08.06.18 16:16:18) 
neyi anlamadığını anlamadım.

şirket o fişleri senden alıp çöpe atmıyor. o da alıp gider yazacak, kdv'sini düşecek. ilgili ay fişini ilgili ayda kayıtlarına işlemek istiyor işte. bundan doğal ne olabilir? adam ocak ayında 1000 lira kdv ödeyecekse, senin getirdiğin fişleri işlerse 900 lira ödeyecek. ha onu alıp haziran'da işleyebilir ve haziran'ı daha fazla düşürebilir. kdv açısından böyle bir imkan var, ama niye sen geçi getireceksin diye ocak'ta 1000 yerine 900 ödeyip, aradaki farkı haziran'a kadar beklesin ki? ayrıca bu kdv için böyle. yıl gçemediği sürece geç de olsa indirim hakkın var.ama vergi usul kanunu'na göre yapılan gelir veya gider 10 gün içinde deftere işlenmeli. haziran tarihli 100 yerine 300 lira getirirsen ne değişecek? bir şey değişmeyecek elbet, ama haziran ayına ocak tarihli değil, haziran tarihli fiş faturayı işleyip daha düzgün iş yapmış olacak.
  • kibritsuyu  (08.06.18 16:29:42 ~ 16:29:58) 
@kibritsuyu e anlamışsın işte. cevap da vermişsin ne güzel. neyse o zaman ben kendimce zararımı hesaplar önümüzdeki aylarda masraflarımı biraz şişirmek suretiyle hakkım olan miktarı alırım.


  • klar  (08.06.18 16:38:58) 
* İbraz ettiğin masraflarda ay geçirirsen şirket KDV açısından (dönemsel olarak) zarara girer.
* İbraz ettiğin masraflarda 3 aylık dönemi geçirirsen şirket peşin vergi hesabında (dönemsel olareak) zarara girer
* İbraz ettiğin masraflarda sene kaydırırsan (atıyorum Aralık faturasını Ocak'ta ibraz ettin), o masraf kanunen kabul edilmeyen gider olur, şirket onu vergi matrahından düşemez.
  • SiyamkedisiZorro  (08.06.18 17:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.