[]

harici ssd sistem calistirmak

merhabalar. dizüstü bilgisayarımda nispeten ağır sayılabilecek bazı programlar kullanıyorum (3d modelleme). şuanki hdd 500gb 5400rpm. bu halde gayet iyi performans alıyorum programdan.
şöyle bir isteğim var. istediğim zaman harici diski yanıma alıp çıkmam gerekiyor. pcyi yanıma alamıyorum. eve gittiğim zaman da çalışmam gerekiyor. (evdeki pc ile iş yerindeki pc bire bir aynı).

sistem windows 10 olacak.
1.250gb ssd samsung evo alıp sata - usb 3.0 dönüştürücü ile bilgisayara(usb 3.0 porta) baplayıp sistemi harici ssdden çalıştırmak istiyorum. bu mümkün mü? eğer mümkün ise hali hazırda kullandığım harddisk performansına kıyasla nasıl bir performans alırım?
2. üstteki seçenek olmaz ise pc içindeki sata kablosunu dışarı uzatıp bu şekilde ssdyi bağlamam mümkün mü ?(performans düşmemesi için)

bunlar mümkün mü?
eğer mümkün ise bunun için hangi hızda hangi kablo veya ssd gereklidir önerileriniz olabilir mi?

şimdiden teşekkür ediyorum.

 
Nasıl ayarlandığını falan bilmiyorum ama babam yapıyor aynı olayı, şirkette masaüstü evde laptop olduğu için. Samsung'un ufak usb 3 harici ssd'lerinden aldı, bir tanıdık kurulumunu yaptı, pcye bağlayıp açıyor onu boot ediyor. BİOS'tan ayarlanıyor hangi diskten bootlamak istedğini, o ekranda usb port gibi bir seçenek çıkıyor sanırım onu default tanımlayınca yapabiliyorsun.

Pc'ndeki sabit hdd performansını etkilemez, aynı şekilde kullanırsın. Tavsiyem ssd'yi biraz büyük alıp tüm işlerini onda yapman. Ben de 3d ve 2d çizim yapıyorum, dosya büyünce yardımcı oluyor. Export/save ederken ayy çöktü mü stresini azaltıyor.
  • mirafiori  (07.06.18 23:49:49) 
Hdd performansini etkiler mi anlaminda yazmamistim. Yani ssdye kuracagim sistemin performansi nasil olur hddye gore dusuk mu olur yuksek mi sonucta usb ile calistiracagim.

Cok tesekkur ederim degerli yorumun icin.
  • misterpo  (07.06.18 23:56:38) 
1. mümkün.

2. mümkün.

ikincisi daha performanslı olur çünkü sata hızı usb 3.0'dan daha fazla.

her durumda da 5400 rpm hdd'den daha iyi performans alırsın
  • washe  (08.06.18 00:16:41) 
Win to usb programı ile istediğin işletim sisteminin iso dosyasını harici diski göstererek kurabilirsin sonrasında boot'tan harici diski gösterip baslatirsan dediğin şekilde çalışacaktır. Ek bilgi olarak bazı makinalarda boot kısmında usb olmuyor, onun yerine cd-rom'u söküp harici disk kutusu takabilirsin


  • mirty  (08.06.18 01:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.