[]

start up fikir güvenliği

selamlar.
buradaki fikirlerin patenti falan var mı?

sizin bir fikriniz var birkaç yere anlattınız ama hala yatırım bulamadınız diyelim, fikri nasıl güvenceye alıyorsunuz.

 
fikirler para etmiyor maalesef.


  • rhan  (04.06.18 22:16:52) 
bence de fikir önemli değil. süreç, projeyi hayata geçirme önemli. facebook sıradan bir arkadaşlık sitesi sonuçta.


  • hknty  (04.06.18 22:19:22) 
tamam da yatırımcıya sunduk diyelim, beğenmeyip yolladı ama gidip kendisi yaptı ne olacak?


  • patronaj  (04.06.18 22:25:25) 
fikirlerin pek para etmedigine ben de katiliyorum, bir fikrim var sayet yapilirsa ne milyolar kazanir seklinde ki yaklasimlari gereksiz buluyorum, genelde fikirler degil, fikirlerin hayata gecmis sekillerine yatirimcilar yatirim yaparlar, fikrinizi gercek hayata dokebilme beceriniz ve daha sonra bu fikrin rantabilitesi yatirimcinin dikkatini ceker, aksi takdirde bir bulusunuz varsa nobel e falan basvurmaniz gerekir. isin diger tarafinda yok benim fikrim vallahi akil almaz, fantastik bir proje derseniz bir gizlilik sozlesmesi hazirlayip fikrinizi sundugunuz kisilere on kabulle imzalatabilirsiniz. icerigini avukat arkadaslar daha iyi bilirler. yok ben bir konsept yaptim esi benzeri yok, survivor dan daha cok tutar derseniz patentini alabilirsiniz. kolay gelsin


  • tresrichesheures  (04.06.18 22:32:13) 
Fikir para etmez. Yatirimciya sununca kendisinin yapmasi ile siz urunu yaptiktan sonra baskasinin bakip daha iyi yapmasi arasinda bir fark yok.

Zaten bir fikir yok ki o fikirle ortaya cikan sadece 1 tane urun olsun. Urunu iyi yapan fikir degil o fikrin hayata gecirilisi cunku.
  • crown  (04.06.18 22:33:18) 
girişimciliğin ilk kuralı para edenin fikir değil execution olduğunu öğrenmek.


  • orpheus  (04.06.18 23:03:55) 
yatirimci ile gizlilik sozlesmesi imzalarsiniz. guvence bu. fikirlerin patenti yok.

tabii bazi yatirimcilar kil olur, bana guvenmeyen kisi ile calismam diyip, sozlesme lafini duyar duymaz yatirim yapmama karari alir.

aklindaki fikir senden haberi olmayan kisilerin kafasinda da gecmistir, geciyordur, gececektir. insan kafasi bir yerden sonra ayni nehirde birlesiyor.
  • tomcruise  (04.06.18 23:19:43) 
Yatirimcinin vicdanina birakiyoruz, fikir degil ortaya cikan urun onemli demis arkadaslar da , yatirimci dedigimiz adam da bu fikri urune layigiyla cevirebilecek biri oldugu icin arkadas bunu soruyor zaten. Ama soyle bir durum var adama fikirden bahsettin, isin incesini hala sen biliyorsun nasil yapilir neler kullanilmalidir min kac adam lazim olur vs. simdi adamdan ucuk birseyler talep etmedikce yeni bir ekip kurmaktansa seninle devam eder zaten adam.


  • pardonazbirbaksanız  (04.06.18 23:23:04) 
patent lazımsa ulaşın, yardımcı olayım.

cevap: genelde yok. patent başvurusu yaparak güvenceye alabiliyoruz.
  • babilbaligi  (04.06.18 23:30:12) 
bu arada patentin tek başına para etmediği doğru. ama önemli olmadığı ve para bulmanıza yardımcı olmayacağı doğru değil.
www.forbes.com

  • babilbaligi  (04.06.18 23:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.